به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با اوج گیری دوباره شیوع کرونا در کشور، تعداد جانباختگان مبتلا به این ویروس هر روز بالاتر میرود و این مساله باعث شد کارشناسان، صاحبنظران و مسئولان کشور به فکر چاره جویی برای کنترل هر چه بیشتر این ویروس بیفتند. طی روزهای اخیر بسیاری از کارشناسان خواستار اجرای تعطیلی سراسری در کلانشهرها و به ویژه پایتخت شدند اما سرانجام روز یکشنبه علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیمهای جدید اتخاذ شده در زمینه مقابله با کرونا را اعلام کرد و گفت: که امروز تصمیم بسیار مهمی گرفته شده و قرار شد از ۲۰ آبان ماه به مدت یک ماه (از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر) از ساعت ۱۸ هر روز محدودیتی اعمال شود که همه مراکز به جز مراکز ضروری تعطیل شوند.
مراکز ضروری اشاره شده از سوی سخنگوی این ستاد، شامل ردههای شغلی شماره یک هستند که شامل مراکز درمانی، داروخانهها، امداد و نجات، آتشنشانی، آمبولانسها و سرویسهای ارائهدهنده خدمات عمومی به مردم مانند آب و برق و تلفن و مراکز ارائه دهنده مواد غذایی مانند سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای میتوانند فعالیت داشته باشند و بقیه مشاغل از ساعت ۱۸ تعطیل خواهند بود.
در پی این تصمیم شب گذشته معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران طی اطلاعیهای از کاهش ساعات خدمت رسانی وسائل حمل و نقل عمومی خبر داد و اعلام کرد: طی مجوزی از شهردار تهران و نظر به تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر اعمال محدودیت یک ماهه برای فعالیت مشاغل، کاهش ساعت کاری خطوط حمل و نقل عمومی از سوی این معاونت اعمال میشود.
بر این اساس از فردا (٢٠ آبان ماه) اتمام ساعت کاری کلیه خطوط داخلی مترو ساعت ٢٠: ٣٠ و خط متروی کرج و گلشهر تا ساعت ٢٠ خواهد بود. همچنین به منظور اعمال محدودیت و کاهش فعالیت در خطوط اتوبوسرانی پایان زمان فعالیت ناوگان در تمامی خطوط بی آر تی (انبوه بر) در مسیر رفت (آخرین اعزام) ساعت ٢٠ و در مسیر برگشت آخرین اعزام به ساعت ۲۰:۲۰ کاهش خواهد یافت.
این تصمیم که به نظر میرسد بدون هماهنگی اعضای شورای اسلامی شهر تهران انجام گرفته و با گذشت ساعاتی از انتشار آن واکنشهای منفی به این تصمیم آغاز شد.
تغییر ساعت زمینه ساز تراکم بیش از حد مسافر و افزایش احتمال آلودگی است
مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با بیان اینکه این تغییر ساعت با مجوز شهردار تهران و نظر به تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر اعمال محدودیت یک ماهه برای فعالیت مشاغل، کاهش ساعت کاری خطوط حمل و نقل عمومی از سوی این معاونت اعمال شده است، ضمن انتقاد از این تصمیم اظهار داشت: بدون شک این تغییر ساعت زمینه ساز تراکم بیش از حد مسافر در ساعت خاتمه فعالیت خطوط خواهد شد که این روند افزایش احتمال آلودگی و انتقال ویروس کرونا را به دنبال خواهد داشت و زمینه ساز عدم ادای حق به شهر و تحمیل هزینههای رفت و آمد با سایر مدهای حمل و نقل به شهروندان میگردد تصمیم شایسته و مبتنی بر رعایت حقوق عامه نیست.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تاکید کرد: بر همین اساس و به منظور صیانت از حق حیات شهروندان با استناد به بندهای ۳ و ۱۸ ماده ۸۰ قانون شوراهای اسلامی کشور، درباره «لغو کاهش ساعت کارحمل و نقل عمومی به منظور صیانت از سلامت شهروندان» به شهردار محترم تهران تذکر میدهم.
این تصمیم خلق الساعه موجب نگرانی شهروندان شده است
علی اعطا سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز تصمیم کاهش ساعت کاری حمل و نقل عمومی تا ۲۰ شب را خلق الساعه نامید و از این تصمیم معاونت حمل و نقل عمومی شهرداری تهران، انتقاد کرد.
اعطا با بیان اینکه این تصمیم موجب نگرانی شهروندان شده است، گفت: بسیاری از شهروندان مجبور به تردد در شهر هستند و با این تصمیم آنان را از حق استفاده از حمل و نقل عمومی محروم کرده و هزینههایشان افزایش خواهد یافت.
وی این نوع تصمیم گیری های خلق الساعه را نه تنها باعث کاهش شیوع کرونا ندانسته منجر به ازدحام بیش از حد جمعیت را در ساعات پایانی فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی و کاهش رضایت شهروندان عنوان کرد و با تاکید مجدد بر لزوم تعطیلی دو هفتهای تهران گفت: در صورتی این مهم اجرا نشود؛ شاید بتوان با شناور کردن ساعات کار ادارات، مشاغل و اصناف؛ پیک جمعیتی در ناوگان حمل و نقل عمومی را توزیع و کنترل کرد و این در تضاد با کاهش ساعات فعالیت ناوگان مترو و اتوبوسرانی است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ضمن تذکر به معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، گفت: شهرداری باید در مواجهه با کرونا با تکیه بر نظرات و مطالعات کارشناسی و با در نظر گرفتن شیوهی زندگی عموم شهروندان اقدامات خود را برنامه ریزی و اجرا کند تا موجبات نگرانی و دغدغه بیشتر شهروندان نشود.
نظر شما