به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور صبح امروز در مراسم رونمایی از طرح سند همکاری ملی طرح مدرسه آماده که با حضور معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، معاون سازمان پدافند غیر عامل کشور و همچنین مدیران کل مدیریت بحران و مدیران کل آموزش و پرورش استانهای سراسر کشور به صورت مجازی شرکت کرد.
به گفته نجار، این طرح شامل چهار بخش اصلی یعنی آموزش مدیران، پرسنل و تشکیل گروه مدیریت بحران مدرسه از طریق آموزشهای مجازی و به روز، کاهش خطرپذیری مدارس از طریق بازدید و بررسی اجزای غیرسازه ای و ارائه برنامه کاهش مخاطرات، آموزش آمادگی در برابر سوانح برای دانش آموزان و والدین آنها و ارائه تجهیزات اولیه و کاربری امداد و نجات به مدارس واجد شرایط است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه یکی از راهکارهای افزایش ایمنی مدارس، آموزش و توانمند سازی کارکنان و دانش آموزان و کاهش مخاطرات مدارس است، گفت: به طور کلی مدرسه آماده مدرسهای است که آسیبپذیری آن به حداقل رسیده، توان مقابله با حوادث را داشته و در صورت بروز حادثه، کمترین تلفات و خسارات را متحمل شده و در عین حال بتواند در کوتاهترین زمان، کارآیی مؤثر خود را بازیابد.
نجار درباره نوع آموزشهای پیش بینی شده در زیرساخت ملی مدرسه آماده نیز گفت: با توجه به شرایط کرونا امکان آموزش مجازی نیز در این سامانه پیش بینی شده است و میتوان آموزشها به دانش آموزان و والدینشان را به صورت مجازی هم پیش برد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: شناسایی و مشخص کردن مخاطرات مدرسه، در اختیار داشتن برنامه کاهش مخاطرات، فراهم آوردن زیر ساختهای ارتباطی مدرسه برای مشارکت خانواده دانش آموزان و سازمانهای خدمات اضطراری، دارا بودن تقویم آموزشی برای آمادگی پرسنل و دانش آموزان در مواجهه با حوادث، تجهیز مدرسه به سیستمهای هشدار و اعلام خطر و تجهیز مدرسه به اقلام مورد نیاز مقابله با حوادث بخشی از ویژگیهای طرح مدرسه آماده است.
وی در ادامه توجه به مهارت آموزی و دانش مهارتی در اجرای طرح مدرسه آماده را مهم برشمرد و بر مدل سازی در زمان برگزاری مانورهای آمادگی در مدارس تاکید کرد.
نظر شما