پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۰ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۴۱

امام جمعه یزد:

نگاه مردم به فرهنگ غرب نباشد/ لزوم توجه به فرهنگ قرآنی

نگاه مردم به فرهنگ غرب نباشد/ لزوم توجه به فرهنگ قرآنی

یزد- امام جمعه یزد گفت: مردم برای حرکت در مسیر زندگی و دست یافتن به هدف والای زندگی نباید نگاهشان به غربی‌ها باشد بلکه باید به قرآن و فرهنگ قرآنی توجه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله محمدرضا ناصری، صبح دوشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان یزد با اشاره به چشم انداز فرهنگی استان اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۰ تعریف برای فرهنگ ارائه شده اما فرهنگ حقیقی، رفتاری است که در انسان نهادینه شده و او را به سمت هدفی مشخص هدایت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه معانی فرهنگی با یکدیگر تلفیق شده‌اند، افزود: آنچه در فرهنگ مدنظر است، حرکت در مسیر تعالی و تشخیص هدف زندگی است و اگر هدف زندگی را به درستی تشخیص دهیم، آنگاه سبک زندگی نیز مشخص می‌شود.

امام جمعه یزد یادآور شد: در دنیا در رابطه با هدف زندگی حرکت جدی و ارزشمندی انجام نشده اما در مورد زندگی مادی برنامه ریزی‌های خوبی شده اما همه این برنامه‌ها نسبت به نتیجه، غفلت داشته‌اند.

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم که می‌فرماید؛ «وَما خَلَقتُ الجِنَّ وَالإِنسَ إِلّا لِیَعبُدونِ» افزود: هدف زندگی انسان در این آیه مشخص شده و بر اساس این هدف، فرهنگ نیز معنا پیدا می‌کند و اگر در مسیر فرهنگ متناسب با این هدف حرکت کنیم، به کمال خواهیم رسید.

ناصری تاکید کرد: همه ما ابتدا باید تشخیص دهیم که هدف زندگی کجاست و باید به کجا برسیم و در مرحله بعد، باید ببینیم که چگونه هستیم و به قول شهید مطهری چگونه باید باشیم و باید خودمان را به کجا برسانیم.

امام جمعه یزد تصریح کرد: نگاه ما نباید به غرب باشد و آنها را الگوی خود قرار دهیم بلکه نگاه ما باید به قرآن و هدف زندگی الهی باشد و در مسئله آینده نگری نسبت به فرهنگ نیز باید هدف و سبک زندگی را مشخص کنیم و این سبک زندگی همان فرهنگ است.

وی اظهار داشت: غربی‌ها می‌خواهند مزاج و سبک و زندگی ما را به سمت ذائقه و فرهنگ خود پیش ببرند زیرا آنها مقصود خود را از این موضوع دنبال می‌کنند و هدف آنها جلوگیری از پیشرفت و تعالی ما مسلط شدن بر امور ماست.

ناصری یادآور شد: فطرت ما فطرت خدایی است بنابراین فطرت انسان عدالت دوست و نوع دوست و دقیقاً بر خلاف معانی است که در فضای مجازی به ما القاء می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در کمال انسانی همه چیز از جمله تقوا، علم، ایمان، فهم و تعقل، تدبر، تفکر، ایثار، جهاد، شهادت، پیشرفت، اقتصاد، قدرت و همه چیز نهفته است، افزود: خداوند متعال کل الکمال است و برای انسان نیز کمال می‌خواهد بنابراین مسیر دستیابی به کمال را نیز برای او مشخص کرده است.

ناصری با تاکید بر اینکه باید تعریف درست و جامعی از فرهنگ به ویژه فرهنگی اسلامی داشته باشیم، عنوان کرد: باید مراقب باشیم که از مسیر فرهنگ منحرف نشویم و در شرایطی که ابزارهایی نظیر فضای مجازی خلاف مسیر کمال انسانی حرکت می‌کنند و انسان‌ها را به مسائل پوچ و واهی مشغول و آنها را از اصل و هدف زندگی غافل کرده‌اند، در مسیر تعالی قدم برداریم و در همه حال بصیرت و تقوا داشته باشیم.

کد خبر 5224571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha