به گزارش خبرگزاری مهر، احمد قدیمی گرجائی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با تاکید بر لزوم توجه به احیای قنوات راهکاری برای پشت سرگذاشتن بحران کم آبی، مطرح کرد: احیای قنوات با هزینههای کم و بسیار اقتصادی ضمن پایداری هیچگونه خسارتی به منابع آب زیرزمینی وارد نمیکند.
وی با بیان اینکه قنات یک سازه زنده است که همواره باید به آن رسیدگی شود، اظهار کرد: ممکن است که قنات دچار ریزش شده و احتیاج به مرمت و بازسازی داشته باشد، از این رو با احیا قنوات میتوان یک منبع دائمی آب در بخش کشاورزی و روستایی ایجاد کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان با اشاره به اینکه آب برای بهره برداران از ارزش و جایگاه ویژهای برخوردار است که در این راستا نمیتوان از نقش قنات در این مهم چشم پوشی کرد، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت این سازهها هر ساله اعتباراتی برای بازسازی و مرمت قنوات تخصیص داده میشود، تا ضمن احیا و سرپا ماندن این سازهها هزینه کمتری نیز در این راستا به کشاورزان و بهرهبرداران تحمیل شود.
قدیمی گرجائی در خصوص وضعیت قنوات در شهرستان همدان نیز عنوان کرد: بر اساس آماربرداری، تعداد قنوات موجود در سطح شهرستان همدان ۲۶۰ رشته است که با در دستور کار قرار گرفتن مرمت و بازسازی قنوات برای مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان این روند دنبال میشود.
وی ادامه داد: بر همین اساس از سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۹۰ رشته از قنوات فوق بازسازی و مرمت شده و در سال جاری نیز تعداد احیای پنج رشته قنات با اعتباری افزون بر ۱۰ هزار و ۴۰۰ میلیون ریال در دست اجرا است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان در پایان خاطرنشان کرد: در صورت تأمین اعتبار، بازسازی مابقی قنوات در دستور کار این مدیریت قرار دارد، تا ضمن احیای این سازه شگفت انگیز گامی مهم در گذر از بحران کم آبی برداشته شود.
نظر شما