به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی در خطبههای نماز عید فطر گناوه با تبریک حلول مال شوال و عید بزرگ الهی اظهار داشت: عید بزرگ فطر روز بازگشت به سرشت و فطرت الهی و عید پیروزی در مبارزه با نفس و شیاطین درونی و بیرونی است.
امام جمعه گناوه افزود: خداوند در طول یک ماه ضیافت الهی توفیق جهاد اکبر با نفس را به ما عنایت فرمود و امروز آن آمدهایم تا به تعبیر ائمه (ع) جوایز خود را بگیریم.
وی گفت: امروز کسانی که توفیق یک ماه مهمانی خدا را داشتند امروز پاداش خود را از خدا میگیرند و مهمانان سفره الهی پیروز این عید هستند.
حجت الاسلام رکنی حسینی یادآور شد: باید همانگونه که در روزهای ماه رمضان به یاد خدا و تلاوت قرآن و روزه بودیم باید از این نتایج پاسبانی و پاسداری کنیم و این حالت معنوی را برای ماههای باقی مانده سال حفظ کنیم.
امام جمعه گناوه خاطرنشان کرد: به فرموده حضرت علی (ع) امروز روز عید کسی است که خداوند روزه او را پذیرفته و نماز او را قبول کرده باشد و هر روز که در آن معصیت الهی نشود آن روز عید است.
وی پیرامون زکات فطریه با اشاره به اینکه پرداخت زکات فطریه از مباحث قبولی روزه، روزه داران و مکمل و کامل کننده روزه است اظهار داشت: زکات فطریه بر هر فرد مکلف و دارای درآمد باشد، واجب است که برای خود و کسانی که نان خور او محسوب میشوند زکات فطریه را بپردازد.
امام جمعه گناوه اضافه کرد: میزان زکات فطریه واجب بر هر انسان یک صاع که تقریباً معادل سه کیلو از هرکدام از اجناس گندم، جو، خرما، کشمش و برنج و مانند اینها است که خود جنس یا مبلغ آنها را میتوان به فقیر پرداخت.
وی با اشاره به اینکه ملاک و معیار در پرداخت زکات فطریه قوت غالب سال در منطقه و شهراست گفت: ملاک و معیار در پرداخت زکات فطریه بر اساس نظر مراجع، قوت غالب منطقه و شهر است و باید دید قوت غالب یک منطقه و شهر چیست که در شهرستان گناوه قوت غالب نان است.
وی گفت: در صورتی که قوت غالب منطقه گندم باشد ولی فردی در طول ماه رمضان قوت غالب برنج مصرف کرده لازم نیست زکات فطریه را از برنج پرداخت کند و همان قوت غالب منطقه کفایت میکند ولی اگر برنج یا قیمت آن را پرداخت کند نیز اشکالی ندارد.
حجت اسلام رکنی حسینی گفت: پدران و مادران باید به ازدواج جوانان کمک کنند و از سخت گیری ها و چشم هم چشمی و مهریههای سنگین که باعث مشکلاتی برای جوانان میشود خودداری شود.
وی با اشاره به اینکه امروز سن ازدواج دختران و پسران بالا رفته و پدران و مادران در قبال فرزندان خود مسئولیت دارند افزود: و نباید در خواستگاری با سخت گیری ها، مانع از تأخیر در امر ازدواج جوانان و فرزندان خود شوند.
وی گفت: برای ازدواج دو ملاک اخلاق و دینداری در دین و روایات اسلامی در نظر گرفته شده است و خانوادهها باید این ملاکها را مدنظر قرار دهند.
امام جمعه گناوه از حضور پرشور و باشکوه همه مردم شهرستان گناوه و مسئولان در روز جهانی قدس و آئینهای و مجالس لیالی قدر و ماه مبارک رمضان تقدیر کرد و گفت: پس از دو سال شیوع کرونا با همت مسئولان و همکاری مردم شرایط خوبی در کشور شاهد هستیم اما میطلبد که باز هم تا ریشه کن شدن کامل این ویروس دستورالعملهای بهداشتی رعایت شود.
امام جمعه گناوه با تاکید بر اینکه مردم خواستههای به حقی از مسئولان به خصوص شوراها در زمینه خدمت رسانی دارند گفت: همه مسئولان موکلین و نماینده مردم هستند و باید در جلسات و نشستها شخصیت خود را حفظ کنند.
وی بیان کرد: بنا است که عصاره مردم و فرهیختگان جامعه باشیم و اگر مطالبهای از همدیگر داریم همراه با حفظ ادب و نزاکت باشد و چون و حرکتی انجام نشود که باعث آزردگی مردم شود.
وی ادامه داد: مردم شایسته بهترین خدمات هستند و هر چه در توان داریم باید برای خدمت و کمک به آنها تلاش کرد و مردم از مسئولان توقع به جا دارند که مسئولان باید توجه کنند.
وی گفت: دولت تلاشهایی در زمینه مهار گرانیها صورت میدهد اما لازم است که مسئولان تلاش بیشتر و مضاعف در کنترل گرانیها داشته باشد.
نظر شما