به گزارش خبرگزاری مهر، "به همین سادگی" به کوشش نورالله مرادی از سوی دفتر پژوهشهای رادیو در 536 صفحه و بهای 30000 ریال منتشر می شود.
گفتگو یکی از ساختارهای اصلی، کارآمد و تأثیرگذار برنامهسازی رادیویی است که سابقهای دیرپا در عرصه برنامهسازی دارد. این ساختار همواره از پرمخاطبترین و تأثیرگذارترین گونههای برنامهسازی بوده است.
رادیو جوان نیز در سالهای آغازین حیاتش رویکرد ویژهای به این ساختار برنامهسازی داشت. "به همین سادگی" نمونهای از این گونه برنامههاست که با هدف بزرگداشت و پاسداشت کوششهای عالمانه و معتمدانه دانشمندان ایرانی طراحی شده بود. توجه اصلی این برنامه معطوف به دانشمندان و برجستگان حوزه علوم انسان و هنر بود و در همین راستا بسیاری از دانشمندان ایرانی دعوت این برنامه را لبیک گفتند و با حضور مؤثر و شوقآفرین خویش به رونق این برنامه افزودند.
به همین سادگی برنامهای 60 دقیقهای بود که در فضایی صمیمانه به گفتگو با بزرگان حوزههای مختلف علوم انسانی میپرداخت و از هزارتوی تاریخ و فرهنگ ایرانی رازها و شگفتیها را به مخاطبان عرضه میداشت. این کتاب مکتوب برنامه مذکور است.
"زنان و رادیو" اثر کارولین میشل با ترجمه شایسته اسماعیلیپور نیز به همت انتشارات دفتر پژوهشهای رادیو در 441 صفحه و قیمت 30000 ریال در دست انتشار است.
این اثر اولین کتابی است که به موضوع زن و رادیو اختصاص دارد. نویسنده، زنان و رادیو در اجتماع را هسته اصلی کتاب قرار داده است. مؤلف تفاوتهای رادیویی و نابرابریهای اعمال شده بر زنان دستاندرکار در این صنعت را آشکار میسازد و مورد بررسی قرار میدهد و زمینهای را برای همکاریهای بسیاری که زنان به عنوان تهیهکنندگان، مدیران، سردبیران، مجریان و مشتریان رادیویی انجام دادهاند فراهم میکند. کتاب با ارایه درک صمیمی از نگاه فمینیستی به رسانه، تجربه رادیویی خانم خانهدار، ارتباط بین زنان و موسیقی، صحبت و گفتوگوی DJ، دستور کار خبر و... را بازگو میکند. این کتاب نشان میدهد که تجزیه و تحلیل تاریخی میتواند مفاهیم در حال تغییر رادیو و طرقی که رادیو را در برخی موارد عملکرد به شکل یک رسانه جنسگرایانه درآمده است، آشکار سازد.
"فنون مصاحبه رادیویی" حمیدرضا نجفی در121 صفحه با بهای 10000 ریال عرضه خواهد شد.
آنچه در این کتاب راجع به آن صحبت میشود، تنها گوشهای است از آنچه میتوان راجع به هنر مصاحبه و فنون آن گفت. مصاحبه در رادیو از جایگاه و موقعیت ویژهای برخوردار است و نقشی بس ارزشمند در ارائه اطلاعات و دادن آگاهیهای لازم به شنوندگان دارد. در مصاحبه، غالباً فرد مصاحبهکننده به عنوان نماینده طیف وسیعی از شنوندگان سعی دارد تا سؤالاتی را بپرسد که راجع به موضوع خاص از سوی آنان معرفی مطرح است.
یک مصاحبهکننده برای آنکه در انجام مصاحبه موفق باشد باید علاوه بر آگاهی و دانش و توانایی لازم درخصوص موضوع مورد مصاحبه بر جریان مصاحبه حاکم باشد و بتواند آن را بخوبی اداره و در جهتی که مطلوب وی و ایستگاه رادیویی است هدایت کند. در این راه باید از اصول و فنون و مهارتهایی بهره ببرد تا بهتر بتواند در این راه گام بردارد. "فنون مصاحبه رادیویی" این اصول و فنون را ارائه میکند. کتاب از پنج فصل و یک مقدمه مترجم تشکیل شده است که در این فصول به ماهیت مصاحبه، روشهای مصاحبه، انواع مصاحبه و چگونگی کسب اطلاعات لازم، مکان مصاحبه و چگونگی انجام مصاحبه پرداخته شده است.
"تاریخنگاری به شیوه رادیو BBC" به قلم صفورا برومند را هم انتشارات دفتر پژوهشهای رادیو در 181 صفحه و بهای 15000 ریال منتشر می کند.
BBC را میتوان از قدیمیترین و نخستین شرکتهای عرصه ارتباطات دانست که به دنبال پیشرفت فناوری در قرن بیستم تأسیس شد؛ شرکتی که با گذشت هشتاد سال از تأسیس آن همچنان در صدر سازمانهای رسانهای جهان قرار دارد. پیشینه BBC در عرصه ارتباطات رسانهای سبب شده است که این سازمان یکی از مهمترین پیشروان در زمینه عملکرد، مدیریت و شیوه برنامهسازی در رادیو و تلویزیون محسوب شود.
فعالیت و عملکرد BBC به عنوان رسانهای که سه اصل آموزشی، اطلاعرسانی و سرگرمی برای مخاطب را سرلوحه کار خود قرار داده است در بیشتر سازمانهای رادیو و تلویزیونی کشورهای مختلف به عنوان الگوی برنامهسازی و مدیریت رسانه مورد توجه است. این کتاب در ده فصل ارائه شده که فصول آن به تاریخچه رادیو BBC، مدیریت سازمانی در BBC، فناوری در دیجیتال رادیو BBC، بررسی برنامههای تاریخی، مجریان برنامههای تاریخی و ویژگی برنامههای تاریخی در BBC اختصاص یافته است.
"سوروسوگ در فرهنگ عامه لرستان و بختیاری" تالیف محمد حنیف در 137 صفحه و قیمت 15000 ریال وارد بازار کتاب می شود.
سوروسوگ مردم بختیاری و لرستان، بخشی از طرح پژوهشی عظیمی است که در آن، سور و سوگ مذهبی در فرهنگ عامه مورد بررسی قرار میگیرد. این پژوهش از آن سبب ضرورت یافته است که هردم بیم آن میرود تا با گذشت زمان و ماشینیشدن زندگی - که از نخستین نتایج آن خاموشی تدریجی فرهنگ شفاهی است - بدیعترین میراث فرهنگی اقوام ایرانی به فراموشی سپرده شود.
پژوهش «سوروسوگ در فرهنگ عامه لرستان و بختیاری» نوشته محمد حنیف - پژوهشگر ارشد مرکز تحقیقات صداوسیما - در راستای درک این ضرورت در سه فصل به نگارش درآمده است.
"واژهنامه برنامهسازی رادیویی" از عادل صادقی کتابی است که در 79 صفحه و با بهای 7000 ریال عرضه خواهد شد.
بارها دیده شده است که میان برنامهسازان، واژههایی به کار میرود که با معانی حقیقی فاصله دارد و هر کس به گونهای آن را تفسیر و استعمال میکند. برایناساس نویسنده با هدف یاریرسانی به همه کسانی که به نوعی با برنامهسازی رادیو در ارتباط اند، مختصری از واژههای متداول در صدا را با ارجاع به منابع مختلف گردآوری و تعریف کرده است.
نظر شما