به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه "ویرجینیا تک" و لابراتوار ملی "بورک هاون" که نتایج پژوهشهای خود را در مجله Journal of Biological Chemistry منتشر کرده اند، ساختار یک آنزیم کلیدی برای تنظیم یک انتقال دهنده عصبی در مغز انسان را بازسازی کردند.
این آنزیم که "کینورنین آمینوترانسفراسیز- 2"(KAT II) نام دارد فعالیت سیستم گلوتامی، معروفترین انتقال دهنده عصبی در مغز را تنظیم می کند.
در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "محصول KAT II یک نوع اسید با عنوان اسید کینورنیک(KA) است. این اسید، رابط گیرنده های "گلوتامی" است. این آنزیم با ایجاد پیوند میان این گیرنده ها، میزان تحریک را کاهش داده و این انتقال دهنده ها را تنظیم می کند."
به گفته این محققان، فرایندهای شناختی پایه مثل یادگیری و حافظه به گلوتامی بستگی دارند. تحریک بیش از حد این گیرنده ها می تواند منجر به مرگ نورون و در نتیجه بروز بیماریهای تخریب نورونی مثل آلزایمر و پارکینسون شود. به همین علت شناسایی آنزیم KAT II می تواند در درمان این بیماریها راه جدیدی را باز کند.
نظر شما