محمد جواد نظری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مهرواره «هوای نو» برای سومین سال متوالی برگزار میشود که برگزیدگان سال هیئت و تشکلهای دینی کشور در این مهرواره تقدیر میشوند که استان قزوین در سه بخش فراهیئت در حوزه سامانه دعوت، در بخش تولیدات هیئت مؤسسه روایت حق، ارکان هیئت و هیئت حسینه قزوین صاحب امتیاز شد.
مسئول تشکلهای دینی تبلیغات اسلامی قزوین گفت: در سال جاری به تصمیم هیئت داوران بنا شد تا نام برگزیده و شایسته تقدیر برداشته شود و عنوان «پرچمدار» جایگزین شود.
وی گفت: این مهرواره در پنج بخش نهاد هیئت، ارکان هیئت، تولیدات هیئت، فرا هیئت و بین الملل برگزار میشود.
این مسئول در خصوص بخش تولیدات هیئت ابراز کرد: بسیاری از هیأتهای امروز محل حضور هنرمندان نخبهای شده که علاوه بر هدایای گوناگونی که هر هیأت با نام خود طراحی و استفاده میکند به تولید محصول یا اجرای پلتفرمها و اپلیکیشنهای بازی و سرگرمی، نرمافزار و سایر ارکان هم میپردازند.
وی افزود: طراحی و فضاسازی هیأت، نشان و نماد آئینی آن، اقلام و محصولات مرتبط با هیأت، تولیدات صوتی و تصویری اعم از کلیپها، مستندها و همچنین نرمافزارها، سامانهها و صفحات فروش همان اقلام و تولیدات هیأت میتواند در این بخش جا بگیرد که خاستگاه این تولیدات باید هیأت باشد و شرکتهایی که «برای هیأت» تولید میکنند، امکان شرکت در این بخش را ندارند.
وی در خصوص بخش ارکان هیأت عنوان کرد: طی دو فصلی که مهرواره هوای نو برگزار شد، ارکان هیأت در ستایشگران، اهل منبر و مدیران هیأتها تقسیم میشد، اما در فصل سوم، شاعر هیأت هم به محورهای قبلی اضافه شده است.
وی ادامه داد: سازماندهندگان ارکان هیأت، رشتههای شاعر هیأت، نوحهسرا و شعرخوان هیأت را در محور شاعر و رشتههای مدیحهخوان، نوحه و سرودخوان، ادعیه و مناجاتخوان (هر سه با محدودیت زیر ۴۰ سال) و بانوان ستایشگر را در محور ستایشگر جای دادهاند، همچنین در محور سخنران، رشتههای منبر بینالملل، منبر نوجوان، منبر خانواده و بانوان سخنران پیشبینی شده و در محور مدیر هیأت با تکرشتهای به همین نام روبرو هستیم.
نظری در خصوص بخش نهاد هیأت تصریح کرد: نهاد هیأت یعنی کارکردها، توانمندیها، برجستگیها، تأثیرات اجتماعی، فکری و فرهنگی، هنری و رسانهای و هر آنچه نسبتی با سایر عوامل اثرگذار در جامعه دارد.
وی افزود: نهاد هیأت هم به گروههای سنی مخاطب هیأت، به ویژه قشر نوجوان و هم به زنان و دختران این سرزمین، توجه ویژه و اساسی دارد، به همین دلیل است که نهاد هیأت در ۹ رشته هیأت، هنر و رسانه، هیأت و بانوان، هیأت و نوجوان، آئین برگزاری هیأت، هیأت و قرآن، هیأت، ساختار و تشکیلات، هیأت و اقتصاد، هیأت و خانواده و هیأت و امداد اجتماعی تقسیم کار شده است.
وی با اشاره به بخش فرا هیأت یادآور شد:
بخش «فراهیئت» در فصل جدید، علاوه بر آنکه به حامیان هیأتها میپردازد، پذیرای آثار و خدمات هنری و رسانهای، آموزشی و پژوهشی و شبکهسازی برای هیأتها است، در حالی که بخش عمدهای از این آثار، سال گذشته در بخش «تولیدات هیأت» داوری شده بود، در دور جدید به فراهیئت منتقل میشود.
وی در ادامه مطرح کرد: این بخش، دو محور دارد؛ اولی، شامل خدمات مجموعههای فرهنگی هنری و شامل رشتههای بالا است و محور دوم به حامیان اختصاص دارد که دو رشته نهادهای حامی و افراد حامی آن را کامل میکنند و هر دو محور این بخش در نسبت با تشکلهای مختلف با هیأت تعریف میشوند.
وی با اشاره به بخش بین الملل تاکید کرد:
دنیا با الهام از خیزش ملت ایران در انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ و استفاده از شعارهای آن، کارزار مقاومت جهانی راه انداخت، حالا با توسعه محور مقاومت در گیتی، توجه هوای نو به موضوع «هیأت و جهانیاندیشی» هم عمیقتر شده است.
وی خاطر نشان کرد: هیأتهای حسینی که دغدغه بینالمللی و اندیشه جهانی دارند، اعم از هیأتهای ایرانی و هیأتهای غیر ایرانی داخل کشور، میتوانند در این رشته حاضر باشند.
نظری در پایان ابراز کرد: هیأتهایی با مختصات بالا در بخش تولیدات از جمله طراحی و فضاسازی، تولیدات صوتی و تصویری، محصولات کاربردی و نشان و بخش ارکان هیأت شامل شاعر، ستایشگر، سخنران، مدیر هیأت و بخش نهاد هیأت شامل هیأت و آئین برگزاری، هیأت و اقتصاد، هیأت و بانوان، هیأت و خانواده، هیأت و قرآن، هیأت و هنر و رسانه، هیأت و نوجوان و درسطح بینالمللی مورد ارزیابی قرار میگیرند تا نمونههای برجسته آنها به عنوان الگوی موفق به هیأتهای داخلی و خارجی معرفی شوند.
نظر شما