پیام‌نما

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَ بَنَاتِكَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَ كَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا * * * ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران کسانی که مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش] به اینکه [به عفت و پاکدامنی] شناخته شوند نزدیک تر است، و در نتیجه [از سوی اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است. * * * دارد متاع عفت از چارسو خریدار / بازار خودفروشی این چارسو ندارد

۲۹ بهمن ۱۴۰۳، ۱۳:۳۸

دوره دانش‌افزایی دانشجویان دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌های هند

دوره دانش‌افزایی دانشجویان دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌های هند

آیین افتتاح دوره دانش‌افزایی دانشجویان دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌های هند با حضور دانشجویان دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه های هند در یزد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در آغاز نشست، مجید پویان، دبیر اجرایی مراسم و رئیس مرکز آزفا دانشگاه یزد، ضمن خیرمقدم به دانشجویان دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌های هند، گفت: شما با سفر به یزد، در واقع گامی به سوی اعماق تاریخ، فرهنگ و تمدّن ایران برداشته‌اید.

وی افزود: این دوره دانش افزایی که با همکاری بنیاد سعدی و دانشگاه یزد و دیگر نهادها برگزار می‌شود، فرصتی ارزشمند است تا دانشجویان از نزدیک با ابعاد فرهنگی و تمدنی ایران در شهر تاریخی یزد آشنا شوند.

وی محتوای آموزشی هفته نخست این دوره را شامل موضوعاتی مانند روش‌شناسی تصحیح متون، پیشنهاده‌نویسی، مرجع‌شناسی، و نگارش علمی برشمرد.

او همچنین برنامه‌های جنبی این دوره را شامل مواردی از جمله کارگاه خوش‌نویسی خط تحریری (نستعلیق) با حضور دکتر محمدرضا نجاریان، عضو هیأت علمی دانشگاه یزد، دیدار و گفتگو با استادان گروه زبان و ادبیات فارسی، بازدیدهای علمی و فرهنگی از اماکن تاریخی یزد، بازدید از «سرای آذر یزدی»، شرکت در بخش نقّالی و شاهنامه‌خوانی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی و....دانست.

در ادامه علی میروکیلی، مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه یزد، با تاکید بر اهمیت روابط و مناسبات بین‌المللی دانشگاه، حضور دانشجویان زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه های هند در دانشگاه یزد را رخدادی ارزشمند دانست.

او ضمن برشمردن ظرفیت‌ها و توانمندی های دانشگاه یزد، بویژه در بخش جذب دانشجوی بین‌الملل، اظهار امیدواری کرد: در آینده دانشجویانی از هند نیز در رشته‌های مختلف از جمله زبان فارسی در دانشگاه یزد مشغول به تحصیل شوند.

وی خطاب به دانشجویان مهمان گفت: شما در شهر یزد با زبان اصیل فارسی در قالب لهجه شیرین یزدی مواجه می‌شوید و امید است که برگزاری این دوره در ارتقای مهارت‌های زبانی شما موثر باشد.

در ادامه الهام حدادی، کارشناس امور بین‌الملل و نماینده بنیاد سعدی گفت: بنیاد سعدی مانند مؤسساتی چون: بنیاد گوته، بنیاد یونس امره و… متولّی آموزش زبان فارسی در ایران و جهان است و در این میان کشورهای شبه قاره از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

او افزود: در دو سال اخیر سه دوره دانش‌افزایی برای فارسی‌آموزان و مدرسان زبان فارسی هند برگزار شده است که این دوره چهارمین دوره دانش‌افزایی است و دانشگاه یزد به عنوان نخستین دانشگاه درمرکز استان‌ها برای برگزاری این دوره پیشگام شده و میزبانی افتتاحیه و هفته اوّل این دوره را پذیرفته است.

او بر ظرفیت‌های خوب استان و دانشگاه یزد در بخش بین‌الملل تاکید و اظهار امیدواری کرد که این رخداد ارزشمند زمینه توسعه روابط بین‌الملل دانشگاه یزد و بنیاد سعدی را بویژه در زمینه آموزش و گسترش زبان فارسی فراهم آورد.

حدادی افزود: در این دوره دانشجویان در کارگاه‌های تخصصی همچون: نسخه شناسی و فهرست‌نویسی (در کتابخانه ملّی) و آموزش ادبیات منظوم و منثور معاصر در بنیاد سعدی نیز شرکت خواهند کرد.

او برنامه های جانبی هفته دوم و سوم دوره دانش‌افزایی را بازدید از باغ کتاب، پل طبیعت، کاخ نیاوران، کاخ گلستان، حسینیه جماران، بازار تهران، بازار تجریش و … برشمرد.

این دوره تا سوم اسفندماه با حضور هشت دانشجوی هندی در دانشگاه یزد برگزار می‌شود.

کد خبر 6381718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha