۹ تیر ۱۴۰۴، ۱۴:۰۲

پزشکیان: رفتار اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مایه نگرانی است

پزشکیان: رفتار اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مایه نگرانی است

رئیس جمهور کشورمان در گفتگو با رئیس جمهور فرانسه گفت: رفتار اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مایه نگرانی و ایجاد چالش‌های جدی در سطح اعتماد عمومی ملت ایران است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود پزشکیان شامگاه یکشنبه در گفتگوی تلفنی با «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه و در واکنش به ابراز نگرانی وی از توقف همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس انرژی اتمی، ضمن انتقاد از نوع رفتار دبیرکل این آژانس به دلیل ارائه گزارش‌های نادرست در زمینه پرونده هسته‌ای و همچنین اینکه وی بر خلاف تمام قوانین موجود حمله به تأسیسات هسته‌ای کشورمان را محکوم نکرد، افزود: امروز نگاه دولت، مجلس شورای اسلامی و ملت ایران این است که دبیرکل آژانس در قبال پرونده هسته‌ای کشورمان به رغم همه همکاری‌ها و تعاملات صورت گرفته، بی‌ طرفانه عمل نکرده و این رفتار به هیچ وجه برای ما قابل قبول نیست. اقدام نمایندگان مجلس که برآمده از خواست ملت ایران است نیز واکنشی طبیعی به این رفتار غیر موجه، غیر سازنده و مخرب دبیرکل آژانس انرژی اتمی بوده است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به رغم تأکیدات مکرر و اثبات چندین‌باره عدم تمایل به ساخت سلاح اتمی و استقبال از میز مذاکره برای حل شبهات و ادعاهای مطرح شده درباره فعالیت هسته‌ای، در حین مذاکرات با آمریکایی‌ها، با مجوز و پشتیبانی این کشور از سوی رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفت، تصریح کرد: متأسفانه این جنایت منجر به شهادت جمعی از هموطنان، دانشمندان و فرماندهان نظامی کشورمان شد و تأسف‌آورتر اینکه مدعیان حقوق بشر و قوانین بین‌المللی به جای تقبیح و محکومیت، سعی در توجیه این اقدام ضد انسانی و غیر قانونی رژیم صهیونیستی و آمریکا داشته‌اند.

پزشکیان با بیان اینکه وقتی دبیرکل آژانس انرژی اتمی به قوانین این نهاد بین‌المللی پایبند نیست و از محکوم کردن حمله به تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران سر باز می‌زند، انتظار پایبندی کشورهای عضو به قوانین این آژانس دور از منطق است، تصریح کرد: تمام فعالیت‌های هسته‌ای ایران تحت نظارت بازرسان آژانس بوده و دوربین‌های نظارتی آن در مراکز هسته‌ای ما فعال بوده است، با این حال پس از خرابکاری‌های متعدد رژیم صهیونیستی در این مراکز، آمریکا نیز اقدام به حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ما کرد و در نهایت ناباوری، آژانس انرژی اتمی به جای محکومیت، این اقدامات خطرناک ضد بشری و غیر قانونی را توجیه کرد، آیا جنابعالی این رفتار آژانس را منطقی می‌دانید؟!

رئیس جمهور رفتار اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را مایه نگرانی و ایجاد چالش‌های جدی در سطح اعتماد عمومی ملت ایران ارزیابی و تاکید کرد که نخستین گام در مسیر بازسازی این اعتماد آسیب‌دیده، التزام کامل این نهاد بین‌المللی به رعایت دقیق قوانین و مقررات خود است.

رئیس جمهور با طرح این پرسش که چرا رژیم جنایتکار صهیونیستی که عضو ان پی تی نیست و در تمام این سال‌ها بر خلاف تمام قوانین موجود جهانی و بین‌المللی عمل کرده، باید مرجع و مبنای گزارشات آژانس انرژی اتمی باشد؟ افزود: این رفتارهای دوگانه مشکلات بسیاری برای امنیت منطقه و جهان ایجاد کرده و انتظار این است که آژانس انرژی اتمی ضمن رعایت حقوق کشورها و پرهیز از رفتارهای دوگانه، از حق و حقوق کشورهای عضو نیز دفاع کند.

پزشکیان با بیان اینکه پرسش جدی ملت ایران در شرایط کنونی این است که با توجه به تجربیات اخیر و به فرض تداوم همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس انرژی اتمی، چه تضمینی وجود دارد که تأسیسات هسته‌ای کشورمان بار دیگر مورد تعرض قرار نگیرد، خاطرنشان کرد: هنگامی که رژیم صهیونیستی به انجام بی‌سابقه‌ترین جنایات علیه زنان و کودکان بی‌دفاع غزه مبادرت ورزیده است، به طور مستقیم به کشور عزیز ما نیز تعدی می‌کند و با نهایت وقاحت و بی‌شرمی ایران را عامل ناامنی منطقه قلمداد می‌کند و جامعه جهانی صرفاً نظاره‌گر این وقایع است، چه جایگاهی برای قوانین و مقررات بین‌المللی باقی می‌ماند؟

رئیس جمهور با تاکید بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پرهیز از هرگونه جنگ و ناامنی و حل و فصل مسائل صرفاً از طریق دیپلماسی و گفتگو، ابراز امیدواری کرد که سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی از جمله آژانس انرژی اتمی با عمل به تعهدات و پایبندی به میثاق خود با کشورهای عضو، جهان را به جای جنگ و درگیری، در مسیر صلح و امنیت رهنمون سازند.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه نیز در این گفتگوی تلفنی ضمن تسلیت جانباختن شماری از هموطنانمان در حملات اخیر رژیم صهیونیستی، با بیان اینکه فرانسه جزو نخستین کشورهایی بود که حمله نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم و صراحتاً به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام داشت که برای این رژیم، هیچ جایگاه حقوقی و مشروعیتی برای مداخله در پرونده هسته‌ای ایران قائل نیست، تصریح کرد: ما همچنین مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره اجرای صحیح و یکسان قوانین از سوی آژانس انرژی اتمی را درک و تأیید می‌کنیم و بر ادامه همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس حتی در چارچوبی جدید و همچنین ادامه روند گفتگو با کشورهای اروپایی تاکید داریم.

کد خبر 6516441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۵:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      0 0
      و این در حالی است که متأسفانه ایران از سال 1392 الی خرداد ماه سال 1404 با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خیانتکار همه جانبه همکاری کرده است چرا؟
    • US ۱۵:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      1 0
      آقای رییس جمهور مکالمه و گفتگو با مکرون رییس جمهور پلید فرانسه چه تو جیهی دارد . این مرد خبیث با تمام توان دشمن مردم ایران و سگ سر بفرمان صهیونیسم جهانی و اسراییل خبیث و نوکر سر بفرمان آمریکا می‌باشد. شما را مرتب با این خبیث مکالمه میکنید و مردم ایران را نا راحت میکنید. ؟
    • IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      0 0
      یکی از دلایلی که بر خلاف آمریکا و اسرائیل، ایران به‌صورت مدیریت‌شده‌ای دفاع می‌کرد، این بود که امکان بازگشت به مذاکره وجود داشت. اما اگر این انباشت زرادخانه‌های نظامی غربی در اسرائیل منجر به تحریک نتانیاهو برای یک جنگ تازه شود، من معتقدم که ایرانی‌ها آخرین ابزار‌های ویرانگر خود را به کار خواهند گرفت و این بار به هر متجاوزی حمله خواهد شد و اگر آتش‌بس شکسته شود، دنیا با انتحاری‌ترین جنگ تاریخ مواجه خواهد شد.
    • IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      0 0
      معتقدم که چیزی به نام آتش‌بس بین ایران و اسرائیل وجود ندارد. طرفین تنها عملیات‌های خود را متوقف کرده‌اند و در این میان، بازیگر سومی به نام آمریکا وجود دارد که به اصطلاح سعی می‌کند در شرایط کنونی آرامش در این جنگ برقرار باشد. در همین رابطه، شاید بتوان گفت که به‌طور غیررسمی مذاکراتی بین طرفین در حال انجام است یا پیام‌هایی رد و بدل می‌شود تا بنیادی برای مذاکره ایجاد شود. اگر این بنیاد مذاکراتی شکل بگیرد، می‌توان گفت که ما با چیزی شبیه آتش‌بس مواجه هستیم. اما اگر این بنیاد مذاکراتی شکل نگیرد.
    • IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      0 0
      حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران طبق اساسنامه رم جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود. دو موضوع هم‌اکنون در جریان است. یکی اینکه طرف ایرانی به‌طور طبیعی به دنبال ایجاد یک بنیان حقوقی برای شرایط تازه است، زیرا باید مشخص شود که چه اتفاقاتی افتاده و چه تخلفات گسترده‌ای توسط اسرائیل و آمریکا صورت گرفته است. بدون توجه به این تخلفات و یا تعیین جایگاه آنها در مناسبات حقوقی بین‌المللی، هیچ‌گونه مذاکره‌ای نمی‌تواند شکل بگیرد. به ویژه اینکه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران طبق اساسنامه رم جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود
    • IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      0 0
      گروسی فتنه‌افکنی کرد و کماکان به کار خود ادامه می‌دهد. با توجه به گستره ویرانگری موشک‌های ایرانی، اگر یکی از موشک‌ها به دیمونا یا تأسیسات هسته‌ای اسرائیل برخورد می‌کرد، سرزمین‌های اشغالی با بزرگ‌ترین فاجعه هسته‌ای مواجه می‌شدند. اما ما دیدیم که به‌رغم ملاحظه انسانی ایران، این ملاحظه توسط آمریکا و اسرائیل نادیده گرفته شد. در سمت دیگر، فشار‌هایی وجود دارد، فشار‌های مشکوکی برای اینکه دوباره پای گروسی به ایران باز شود.
    • IR ۱۵:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      1 0
      تا به حال هیچ مأمور سازمان‌های بین‌المللی به اندازه گروسی پیام‌آور جنگ میان ملت‌ها نبوده است و اکنون هم ما می‌بینیم که به‌رغم اینکه ترامپ اعلام می‌کند که برنامه هسته‌ای ایران سال‌ها عقب افتاده، گروسی به فتنه‌افکنی خود ادامه می‌دهد و ایران را به‌عنوان یک تهدید مطرح می‌کند. به‌طور طبیعی، ایرانی‌ها نمی‌توانند یکی از بانیان اصلی تجاوز به خاک خودشان یعنی گروسی را به خاک ایران راه دهند. اینها واقعیاتی است که شکل گرفته است.
    • IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      1 0
      اعتماد عراقچی و... در مذاکره به خیانتکاران و جنایتکاران عامل اصلی تجاوز و حمله آمریکا و اسرائیل به ایران بوده است.
    • IR ۱۶:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      1 0
      شناسایی و دستگیری جاسوسان اروپایی موساد در کشور
    • IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      1 0
      رژیم صهیونیستی در حمله به زندان اوین غیرنظامیان را مورد حمله قرار داد. رژیم صهیونیستی در حمله به شهرهای کشور غیرنظامیان را مورد حمله قرار داد.
    • IR ۱۶:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      1 0
      حمله آمریکا جنایتکار به تاسیسات هسته‌ای ایران مصداق تروریسم دولتی است
    • FR ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      2 0
      مکرون: " فرانسه جزو نخستین کشورهایی بود که حمله نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم و صراحتاً به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام داشت که برای این رژیم، هیچ جایگاه حقوقی و مشروعیتی برای مداخله در پرونده هسته‌ای ایران قائل نیست" دروغ محض! فرانسه و مکرون نه تنها حملات اسرائیل را محکوم نکردند بلکه از آن استقبال و گفتند که" اسرائیل حق دفاع از خود را دارد"! انگار ایران بوده که به اسرائیل حمله کرده!! این حرامیان مردم و مسئولان ایرانی را ساده فرض کرده اند! ایران نباید دوباره گول این شیاطین را بخورد.
    • مجید بهرام بیگی وین اطریش AT ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      2 0
      مطمعن باشید اگر میخواهید بدانید نفوذی ها و جاسوسان در ایران از کجا خط می‌گیرند سفارتخانه های انگلیس و فرانسه و آلمان را زیر ذره بین بگذارید
    • شمس IR ۲۲:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۹
      1 0
      نیازی نیست که ما سیاست مدار و یا تحلیل گر امور بین الملل باشیم تا درک و تحلیل درستی از شرایط موجود و وقایع بعدی داشته باشیم. نهایت ساده اندیشی، حتّی بلاهت است اگر فکر کنیم که بین این پادو ها و کفتاران سیاسی، نظامی، امنیتی غرب و سگ زنجیریشان در منطقه یعنی رژیم صهیونی تقسیم کار نشده باشد. تلفن مکرون هم جزئی از این جور چین است. تجربه ی تاریخی منطقه در چهار دهه ی گذشته گواه آن است.
    • علی IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۰
      0 0
      آقای پزشکیان لطفا حساسیت و غرور ملت ایران را خدشه دار نکنید، مذاکره پس از حمله به تاسیسات هسته ای ایران؟!!! اونم در حالی که طرف حمله به ایران را حتی محکوم هم نکرده!!!! لطفا از خدا بترسید و از دشمن نترسید لطفا به دریای ملت که به قدرت بیکران خداوند وصل هست پناه ببرسید تا اعتماد به نفس شما افزایش پیدا کنه