به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، فرماندار دزفول در این همایش با تجلیل از جایگاه ادبی مرحوم ناهیدی دزفولی در زبان و فرهنگ مردم این شهر وی را شاعر و ادیبی دانست که واژگان دزفولی را ماندگار کرد.
حمید قناعتی افزود: علما با زبان قوم خود حرف می زنند و این هنر و تخصص عمیقی است که در دوره ای گویشهای محلی فرهنگ عامیانه را زنده نگه داشت و هویت این شهر را تثبیت کرد.
وی عنوان کرد: زبان شعر مرحوم ناهیدی دزفولی، زبان خوانین یا سلاطین نیست بلکه زبان مردم کوچه و بازار است که این همان کاری است که پیامبران انجام می دهند.
فرماندار دزفول یادآور شد: مرحوم ناهیدی دزفولی شاعری نقاد و طنز پرداز بود که با فقر و ساده زیستی مشکلات جامعه را در قالب زبان شعر به چالش کشید و هیچگاه از راه شعر نان نخورد.
در بخشهای مختلف این همایش ویژگی های شخصیتی شاعر و اشعار وی از منظر شعر کودکانه، طنز و جامعه شناسی، تاثیر بر بقای گویش دزفولی، تصور گری فرهنگ مردم دزفول در یک قرن اخیر و راز ماندگاری شعر ملامحمد تقی ناهیدی توسط برخی شعراء و نویسندگان بررسی شد.
"گلایه ها و شکوه های ناهیدی"، "ناهیدی و شعر منظوم" و "گلگشتی با ناهیدی در شعر امام رضا(ع) دیمی" از دیگر مقالات ارائه شده در این همایش بود.
مرحوم ملا محمدتقی ناهیدی دزفولی در سال 1261 هجری شمسی در دزفول متولد شد و در شب سی ام تیرماه 1332 هجری شمسی در این شهر درگذشت و از وی بیش پنج هزار بیت شعر برجای مانده است.
این همایش حاصل کار مشترک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری انجمن قصه شهرستان، سازمان تبلیغات اسلامی و شورای اسلامی و شهرداری دزفول بود.
نظر شما