محمد صادق ایراندوست در گفتگو با خبرنگار مهر در کاشمر افزود: رکود فعلی بازار فرش با توجه بر افزایش 40 درصدی قیمت آن ناشی از دلالان متعدد، همچنین کمبود نسبی تولید فرش ناشی از درآمد مناسب محصولات کشاورزی است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر وجود دلالان متعدد در شهر و روستا، سازمان بازرگانی، اصناف و اتحادیه های مرتبط به عنوان بازوی قوی متولی فرش جهت تنظیم، نظارت ضعیفی بر این امر داشته اند.
ایران دوست بیان داشت: جهت تنظیم بازار، تعیین قیمت و دستمزد، مقاطعه کاری و تعیین قیمت مواد اولیه جهت تولید فرش ضروری است اما متاسفانه اتحادیه های فعال در این صنف که طی سالهای گذشته توسط سازمان بازرگانی ایجاد شده اند، هرگز نتوانسته اند چتر حمایتی مناسبی برای بافندگان و فعالان عرصه صنعت فرش باشند.
وی با بیان اینکه همواره در منطقه کاشمر، خلیل آباد و بردسکن قالیبافی مکمل کشاورزی بوده و خانواده ها برای جبران در آمد هر یک از این مشاغل به شغل دیگر روی می آورده اند، بیان داشت: پیش بینی می شود در شرایط فعلی نظر به افزایش مواد اولیه و هجوم کشاورزان خسارت دیده از سرمازدگی و خشکسالی به عرصه قالیبافی، میزان تولید افزایش یابد.
وی یادآور شد: چنانچه بافندگان خود را ملزم به استفاده از مواد خوب و نقشه های معتبر کنند، بازار فرش با رکود قابل توجهی مواجه نمی شود، اما متاسفانه در این زمینه برنامه ریزی مناسبی صورت نگرفته و اتحادیه های مرتبط با این صنعت نتوانسته اند به تولید کنندگان راهنمایی لازم را ارائه دهند و جهت رفع مشکلات صنعت فرش و فعالان این عرصه فعالیت چشمگیری انجام دهند و نظارت مناسبی داشته باشند.
در سال گذشته حدود 12 هزار متر فرش در شهرستان کاشمر تولید شد که با توجه به روی آوردن بخش عظیمی از فعالان بخش کشاورزی به صنعت فرش، شاهد افزایش میزان تولید خواهیم بود.
نظر شما