۳۱ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۰۴

جنگ لفظی روسیه و آمریکا درباره گرجستان بالا گرفت

جنگ لفظی روسیه و آمریکا درباره گرجستان بالا گرفت

کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا به دلیل عدم خروج فوری نظامیان روسیه از گرجستان این کشور را متهم به کشوری سرکش کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، رایس گفت که روسیه در صدد است تا همسایه خود گرجستان را ویران کرده و آن را خفه نماید.

وزیر خارجه آمریکا که با شبکه تلویزیونی سی بی اس گفتگو می کرد، افزود: روسیه به شیوه ای بسیاری روشن خود را منزوی می کند و در مناقشه گرجستان به یک بازیگر متمرد و سرکش کاملی تبدیل می شود.

رایس که برای دیدار با وزیران امور خارجه کشورهای عضو ناتو به بروکسل سفر کرده بود، خاطر نشان کرد:"آنها (روسیه) بر آن هستند تا گرجستان و اقتصاد آن را با مشکل رو به رو سازند".

وی گفت که روسیه به طور مؤثری خود را از مابقی دنیا جدا می کند  و تلاش های خود را برای پیوستن به سازمان ها و نهادهای جهانی از بین می برد.

وزیر خارجه آمریکا روسیه را در این مناقشه بازنده توصیف کرد و گفت که آنها به طرز غیرقابل کنترل زیر بنای غیر نظامی گرجستان را منهدم کرده اند و مردم را در بزرگراههای هراسان کرده و بندر  پوتی را بسته بودند.

وی در عین حال با اشاره به اینکه آمریکا و ناتو در صدد منزوی کردن روسیه نیستند، افزود: عدم همکاری روسیه منجر به انزوای این کشور شده است و ما اجازه محو و نابودی دولت مستقلی توسط روسیه را نخوایم داد. ما از دموکراسی در گرجستان حمایت می کنیم و روسیه باید به وعده های خود عمل کند.

رایس همچنین در رابطه با مخالفت روسیه با عضویت گرجستان در ناتو افزود: ما همچنین به روسیه اجاز نخواهیم داد که عضویت هر کشوری در ناتو را دیکته کند.

گفتنی است که روز گذشته وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو برای شرکت در نشست اضطراری این سازمان در رابطه با بحران اوستیای جنوبی در بروکسل گرد هم آمده بودند و در این رابطه اعلامیه ای را علیه روسیه صادر کردند.

"یاپ دی هوپ شیفر" دبیر کل ناتو در پایان نشست اضطراری وزرای امور خارجه 26 کشور عضو در اتحاد که پیرامون اوضاع در گرجستان به پیشنهاد آمریکا برگزار شد، به خبرنگاران گفت:  تا زمانی که روسیه بطور کامل به تمامی مفاد شش گانه موجود در طرح "مدودف-سارکوزی" برای حل اوضاع در گرجستان عمل نکند، ناتو برگزاری اجلاس های شورای روسیه-ناتو در تمامی سطوح را متوقف می کند.

وی افزود: "ما تماس ها را خراب نمی کنیم، اما لازم است که طرف روسی به تعهدات خود عمل کند".

گفتنی است که روز گذشته ناتو تصمیم گرفت که کمیسیون ناتو - گرجستان همانند کمیسیون ناتو-اوکراین ایجاد کند.

دبیر کل ناتو اطلاع داد که از جمله مسئولیت های این کمیسیون کنترل بر روند اجرای تصمیمات اتخاذی در نشست سران ناتو در بخارست (برای عضویت) خواهد بود.

در همین رابطه "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه عصر سه شنبه طی دیداری با خبرنگاران در رابطه با اعلامیه ناتو و اظهارات "یاپ دی هوپ شیفر" دبیر کل ناتو پس از پایان اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو ضمن جانبدارانه توصیف کردن موضع ناتو در رابطه با گرجستان اظهار داشت: در واقع ناتو "میخائیل ساکاشویلی" رئیس جمهوری گرجستان را تحت حمایت خود قرار داد. در آنجا (نشست ناتو) در این رابطه که "همه چیز چگونه آغاز شد، چه اتفاقی افتاد، چه کسی گرجستان را مسلح کرد و اینکه طی یک سال اخیر چه کسی مخالف تصویب پیشنهاد روسیه در رابطه با انعقاد توافقنامه غیر مجاز بودن توسل به نیروهای مسلح از سوی گرجستان بود"، یک کلمه هم گفته نشد.

لاوروف از عدم واکنش غرب به اقدامات رئیس جمهور گرجستان که پخش آزاد رسانه های روسی در کشور را محدود کرده، ابراز شگفتی نمود و افزود : ناتو سیاست مسلح کردن سران کنونی گرجستان را پیش گرفته و روشن است که سلاحی که مقامات گرجستان خریداری می کنند، برای ادامه دادن به تلاش های خود برای حل نظامی مشکل تمامیت ارضی این کشور است.

وی خط مشی جذب گرجستان به ناتو را بواسطه وجود روحیه ضد روسی در این پیمان دانست و گفت که "مسلماً پیامدهایی وجود خواهند داشت".

وزیر امور خارجه روسیه اعلامیه  دبیر کل ناتو در رابطه با اشغال خاک گرجستان از سوی روسیه را رد کرد و گفت: "روسیه هیچ کجا را اشغال نکرده ما توسط نیروهای پاسداران صلح خود وظایفی را انجام می دهیم که این بر اساس توافقنامه هایی است که طرفین درگیر از جمله گرجستان ان را امضا کرده و بر عهده آنها سپرده شده است".

لاوروف تاکید کرد که روسیه قصد دارد به توافقات بر اساس "شش اصل" (مدودوف- سارکوزی) حل مسالمت آمیز اوضاع در منطقه مناقشه گرجستان- اوستیا عمل کند و توضیح داد که خارج سازی نیروهای روسیه از گرجستان، مستقیماً به روند اجرای تعهدات پذیرفته شده از سوی گرجستان بستگی دارد.

در رویدادی دیگر در همین ر ابطه دیمیتری روگوزین نماینده دائم روسیه در ناتو نیز طی مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی "وستی" مخالفت کشورش را با عضویت گرجستان در ناتو اعلام و گفت:به اعتقاد من در اوضاع بوجود آمده الحاق گرجستان مهاجم به ناتو به اعتبار پیمان آتلانتیک شمالی لطمه وارد خواهد ساخت.

وی معتقد است: اگر کسانی هنوز هستند که به اعتقاد آنها گرجستان به رهبری ساکاشویلی بعد از قربانی کردن هزاران انسان بی گناه در قفقاز می تواند به ناتو راه یابد، به احتمال قوی می توان هیتلر را هم به ترکیب ناتو راه داد.

درباره آینده وضعیت حقوقی اوستیای جنوبی و آبخازی راگوزین تاکید کرد که این مسئله توسط خود رئیس جمهور گرجستان تعیین شد.

وی گفت: خود ساکاشویلی با آغاز تهاجم نظامی علیه اوستیای جنوبی و آبخازی موقعیت حقوقی این جمهوری های به رسمیت خودمختار را تعیین کرد.

اگر وی فکر می کند که بعد از آن فجایعی که انجام داده و به "قصاب واقعی تسخینوالی" تبدیل شده اوستیایی ها و یا آبخازها با وی در یک کشور زندگی خواهند کرد، کاملاً در اشتباه است.
 

 

کد خبر 735847

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha