به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد با افزایش تقاضا برای انرژی و افزایش قیمت انرژی بدست آمده از سوخت فسیلی، جهانیان شاهد نوسازی نیروگاههای اتمی هستند.
محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درجلسه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: اما افزایش نیروگاههای هسته ای با خطر افزایش استفاده از مواد هسته ای برای تولید تسلیحات اتمی همراه است.
البرادعی با مقایسه اوضاع کنونی با 10 سال قبل که کشورهای توسعه یافته به علت نگرانیهای امنیتی و زیست محیطی توسعه نیروگاه های هسته ای خود را متوقف کرده بودند گفت: در حال حاضر نیروی هسته ای در حال نوعی احیاء است. وی گفت به علت عدم اطمینان درمورد بازار و قیمت نفت و نگرانی درمورد تاثیر ادامه مصرف سوخت های فسیلی بردمای کره زمین تقاضا برای انرژی هسته ای افزایش یافته است.
به گفته البرادعی طی دو سال گذشته حدود 50 کشور عضو پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی علاقه مندی خود را به استفاده از انرژی هسته ای اعلام کرده و خواستار حمایت آژانس بین المللی انرژی اتمی شده اند. هم اکنون 30 کشوردرجهان از 439 نیروگاه هسته ای بهره برداری می کنند و این 30 کشور در حال حاضر 36 نیروگاه هسته ای جدید را نیز در دست ساخت دارند.
مدیرکل آژانس در ادامه افزود: سرانه مصرف برق در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی به طور متوسط سالانه 8600 کیلو وات است که این میزان 170 برابر برقی است که در آفریقا مصرف می شود. وی این ناهمگونی زیاد مصرف انرژی درمیان کشورهای مختلف را چشمگیر توصیف کرد.
البرادعی گفت: آژانس برای تنظیم پیش نویس مصوبات هسته ای و آموزش کارشناسان هسته ای به کشورهای علاقه مند به انرژی هسته ای کمک می کند. البرادعی گفت یکی از پیامدهای احیای هسته ای دسترسی کشورهای بیشتری به مواد هسته ای است و این موضوع طبیعتا خطر احتمال استفاده از مواد هسته ای برای ساختن تسلیحات اتمی را افزایش می دهد.
نظر شما