به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی شب یکشنبه در سومین گردهمایی دانشجویان فعال ایرانی در خارج از کشور در دانشگاه شهیدبهشتی در پاسخ به دلیل غیرمعتبر اعلام کردن یکی از دانشگاههای کشور آذربایجان از سوی وزارت بهداشت گفت: در علوم پزشکی مفاهیم برخی موضوعات در کشورهای مختلف متفاوت است و ما در این زمینه با چالشهایی مواجه هستیم.
وی افزود: وزارت بهداشت در تطابق مدرک تحصیلی افرادی که در یک مورد خاص تبحر می گیرند مشکل دارد و توصیه این است که اگر کسی قصد ادامه تحصیل دارد به این موضوع توجه کند.
وزیر بهداشت با اشاره به تغییر روند ارزیابی مدارک تحصیلی خارج از کشور گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر در روند ارزشیابی به معدل دیپلم توجه می شود اما در آیین نامه جدید و بازنگری صورت گرفته تلاش شده است که فضا برای همه افرادی که پس از دیپلم نیز موفقیتهای جدی در دانشگاههای مقصد خود کسب کرده اند بازتر شود و ارزشیابی از توان واقعی دانشجو صورت گیرد.
وی در خصوص پرسش دانشجویان مبنی بر اعزام متخصص برای حضور در کشورهایی که تعداد دانشجویان ایرانی زیاد است، گفت: استقرار پزشک متخصص در سایر کشورها مستلزم موافقت نامه با آن کشورها است از سوی دیگر این موضوع از اولویت های کشور نیست چرا که در حال حاضر 150 شهرستان در کشور نیازمند نیروی متخصص هستند.
لنکرانی افزایش ظرفیت پذیرش دستیاری را نیز به دلیل رفع نیازهای تخصصی کشور و همچنین فراهم شدن زمینه برای حضور بیشتر متخصصان در مناطق محروم با استفاده از تعهدات خاص برشمرد.
وی در خصوص فراهم شدن زمینه برای ادامه تحصیل برخی از گروه نخبگان در حوزه های تحقیقاتی گفت: دکتری تخصصی همراه با پژوهش در کشور راه اندازی شده است و افراد می توانند خود را به مراکز معرفی کنند و در صورت پذیرش و گذراندن دوره مقدماتی در مراکز تحقیقاتی مشغول به تحصیل شوند.
وزیر بهداشت با اشاره به سخن یکی از دانشجویان در زمینه تصویب قوانین سختگیرانه در مورد ارزشیابی برخی از دانشگاههای خارجی و جذب دانش آموختگان در داخل خاطرنشان کرد: ورود به آموزش عالی در کشور ما در برخی از رشته ها مانند دکتری پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی با رقابت سنگینی مواجه است و در این میان باید توجه کرد که در تصمیم گیریها همه موارد لحاظ شود.
وی افزود: اگر فردی در رشته های خاصی مانند بیوتکنولوژی به تحصیل بپردازد نیازی به حمایت ندارد چرا که یک کارآفرین است و روندهای تسهیل شده ای در شرکتهای دانش بنیان برای فعالیت این گونه افراد وجود دارد اما در مقابل در برخی از رشته ها کشور دیگر نیازی به توسعه آنها ندارد و جذب افراد جدید در آن رشته ها سخت تر از گذشته خواهد بود.
نظر شما