رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از میان 169 اثر به ثبت رسیده، 42 اثر مربوط به مرکز استان و بقیه مربوط به 9 شهرستان دیگر بوده است.
وی با بیان آثار ثبت ملی شده در شهرستانهای به تفکیک خاطرنشان کرد: شهرستان یزد با ثبت 42 اثر بیشترین سهم را داشته و بعد از آن به ترتیب اردکان با 33 اثر، مهریز با 18 اثر، صدوق با 17 اثر، ابرکوه با 16 اثر، خاتم با 15 اثر، میبد با 12 اثر، تفت با 11 اثر، بافق با سه اثر و طبس با دو اثر رتبه های بعدی را به خود اختصاص داده اند.
سیفی بیان داشت: از تعداد 169 اثری که در سال 87 به ثبت رسیده 39 باب خانه، 36 آب انبار، هفت محوطه تاریخی، 13 مسجد، 10 حسینیه، هشت باغ، دو بازارچه، پنج حمام، سه بقعه، شش برج، یک میدان، یک امامزاده، دو کوشک،10 قلعه و چهار مورد کاروانسرا بوده است.
وی افزود: از سال 87 سعی شده آثار با اولویت و در زمینه های مختلف به ثبت برسد به همین دلیل علاوه بر ثبت ابنیه و محوطه های تاریخی، ثبت آثار غیر منقول، آثار طبیعی، صنایع دستی و میراث ناملموس نیز در دستور کار قرار گرفته است.
سیفی یادآور شد: در همین راستا تعداد هفت اثر طبیعی و دو پرونده اثر معنوی و یک اثر منقول نیز در استان یزد به ثبت ملی رسیده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، ادامه داد: استان یزد شش هزار و 500 اثر تاریخی شناسایی شده و بیش از هزار و 400 اثر ثبت شده با ارزش تاریخی دارد که 510 اثر آن در شهرستان یزد قرار دارد.
نظر شما