۳۰ مرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۴۳

احمدی نژاد :

تغییر سازماندهی نهاد ریاست جمهوری در دست بررسی است

تغییر سازماندهی نهاد ریاست جمهوری در دست بررسی است

رئیس جمهور خبر داد که ارتقای مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به معاونت رئیس جمهور در دستور کار دولت است .

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور پنجشنبه شب در گفتگوی تلوزیونی خود با مردم به معرفی وزرای انتخابی کابینه دهم و ویژگی های این افراد پرداخت.

 احمدی نژاد با بیان اینکه برای وزارت آموزش و پرورش سوسن کشاورز انتخاب شده است گفت: معلمان معتقدند برنامه آموزش را باید به گونه ای تنظیم کرد که نقش فرهنگی و انسانی غلبه داشته باشد و به همین دلیل شخصی باید عهده دار مسئولیت در این وزارتخانه شود که وجه غالب او تربیت و فرهنگ باشد.

وی با بیان اینکه تخصص علی احمدی مدیریت و سازماندهی است گفت: بیش از 600 نفر برای وزارت آموزش و پرورش معرفی شدند اما به نظر من خانم ها برای وزارت آموزش و پرورش با نگاه تربیتی مناسب ترند چرا که جنس زن تربیتی است.

رئیس جمهور همچنین رضا تقی پور را به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی کرد و گفت: دکتر سلیمانی اعلام کرد که خسته شده است و آقای تقی پور را ایشان معرفی کرد.

رئیس جمهور همچنین به برخی از پیشرفت ها در زمینه مخابرات و ارتباطات اشاره کرد.

رئیس جمهور گفت: جناب آقای محسنی اژه ای انسان خوبی بودند و زحمت کشیدند که تشکر می کنم اما در این وزارتخانه به تحول نیاز داشتیم.

احمدی نژاد افزود: اگر وزارت اطلاعات مأموریتش را درست انجام می داد این آسیب ها را در سطح خیابان نداشتیم، یک تعداد از مردم از دست رفتند.

رئیس جمهور تصریح کرد: البته مقصر آقای محسنی نیست اما باید آنجا تغییرات اساسی اتفاق می افتاد که البته کار آغاز شده و آقای مصلحی از انسان های شایسته، دلسوز، ‌عالم دینی و انسان عالمی است.

 احمدی نژاد اضافه کرد: وی 23 سال درس خارج رفته است، زوایای کار فرهنگی را می داند و ارتباطات اجتماعی او بسیار وسیع است.

رئیس جمهور گفت: باور ما این است که این وزارتخانه باید مردمی ترین نهاد این کشور یعنی اطلاعات 70 میلیونی باشد و فکر می کنم بدنه وزارت اطلاعات نیز همین را می خواهد.

احمدی نژاد با بیان اینکه وزارت اطلاعات 70 میلیونی مردمی برپا خواهد شد افزود: اکنون نیروهای متخصص اطلاعاتی فراوانی در عرصه های داخلی، خارجی و ضدجاسوسی و بهترین، پاک ترین و مردمی ترین بدنه را در این وزارتخانه داریم.

رئیس جمهور گفت: در وزارت امور اقتصادی و دارایی سعی کرده ایم تیم اقتصادی هماهنگ باشد و دکتر حسینی همچنان که تجربه هم شد،‌ متخصص، دلسوز و انسان تصمیم گیری است ضمن آنکه بر اقتصاد کشور اشراف دارد.

احمدی نژاد افزود: وی جوان، پرتوان و هماهنگ است که می تواند بخش اقتصادی دولت را هماهنگ کند ضمن آنکه در تهیه برنامه های تحول اقتصادی واقعاً نقش خیلی خوبی داشت به همین علت او را دوباره انتخاب کردیم.

رئیس جمهور با اشاره به انتخاب منوچهر متکی با عنوان وزیر امور خارجه گفت: او قبلاً هم در این مسئولیت بوده و آن را تجربه کرده ضمن آنکه دیپلمات حرفه ای متعهد و وفادار به حقوق ملت است.

  احمدی نژاد افزود: وی چهار سال در دولت نهم زحمت کشیده است و تجربیات و تخصص این کار را هم دارد.

رئیس جمهور گفت: در وزارت بازرگانی آقای دکتر میرکاظمی را داشتیم که از مدیران بسیار خوب یعنی کسی است که نگاه سیستمی دارد و زیرساخت ها را در بخش بازرگانی آماده کرده است.

وی افزود: اکنون بخش بازرگانی را خود بازرگانان و اصناف اداره می کنند و دولت در بسیاری جاها خود را کنار کشیده است و خودشان بازار را تنظیم می کنند اگر چه نواقصی هم هست که برطرف خواهد شد.

رئیس جمهور اضافه کرد: وی جای خود را به غضنفری داده است که در اینجا نیز افراد فراوانی را مطالعه و درباره برخی از استادان دانشگاه بحث کردیم.

احمدی نژاد گفت: آقای غضنفری هم استاد دانشگاه است و در نهایت به این رسیدیم که کارهایی که در این بخش آغاز شده است باید تکمیل شود ضمن آنکه بسیاری از اصناف هم خودشان از ما معرفی وی را خواستند و گفتند او تعامل خوبی دارد.

رئیس جمهور، آقای غضنفری را در بخش صادرات غیرنفتی موفق دانست و افزود: نگاه ما در بازرگانی باید مدیریت بازار داخلی با غلبه صادرات باشد و امیدوارم وی بتواند این کار انجام دهد.

 رئیس جمهور در ادامه معرفی وزیران پیشنهادی به مجلس برای عضویت در کابینه دهم گفت: در وزارت بهداشت برای رسیدگی بیشتر به بانوان خانم وحید دستجردی در نظر گرفته شده است.

 احمدی نژاد با قدردانی از دکتر باقری لنکرانی وی را از مدیران شایسته و زحمت کش دانست و افزود: علاقه ویژه ای به ایشان داشته و دارم اما با تحقیق در وضع بهداشت و درمان به این نتیجه رسیدیم که نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می دهند و آنان مشکلات بیشتری درخصوص مسائل بهداشتی و درمانی دارند.

وی گفت: به همین علت و با توجه به اینکه نیمی از کادر پزشکی و پیراپزشکی، بانوان هستند متخصص زنان برای تصدی پست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نظر گرفته شده است.

رئیس جمهور افزود: بررسی ها نشان می دهد بانوان در زمینه بهداشت و سلامت آسیب پذیرترند و به خاطر حُجب و حیا بسیاری از مشکلات و بیماری های خود را بیان نمی کنند.

احمدی نژاد گفت: یک متخصص زنان به عنوان وزیر بهداشت در نظر گرفته شده است تا کار رسیدگی به بانوان با جدیت بیشتری انجام شود.

وی افزود: بانوان سازندگان آینده جامعه هستند و اگر سالم باشند جامعه نیز سالم خواهد بود.

رئیس جمهور اظهار داشت: ما به این نتیجه رسیدیم اگر یک متخصص بیماری های زنان یک یا چند دوره در صدر وزارت بهداشت قرار گیرد به طور طبیعی بر مشکلات بهداشتی و درمانی بانوان در جامعه غلبه خواهیم یافت.

  احمدی نژاد در ادامه معرفی وزیران با اشاره به ابقای عباسی وزیر تعاون در سمت خود افزود: وی که یک دوره وزیر تعاون بود، عملکرد موفقی داشت و ارتباط خوبی هم با بدنه وزارت تعاون برقرار کرد و آنها نیز خواستار ابقای وی بودند ضمن اینکه با پیگیری های خود توانست بانک تعاون را که یکی از آرزوهای بخش تعاون کشور بود تأسیس کند.

وی با اشاره به پیشنهاد خلیلیان برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی گفت: آقای اسکندری در دوران تصدی خود در این وزارتخانه بسیار تلاش کرد و از معدود وزیرانی بود که شماره تلفن او در دست مردم قرار داشت اما ما نیازمند تحول بودیم تا اقتصاد کشاورزی وارد جریان اقتصادی کشور شود و نوع برنامه ریزی ها تغییر کند.

رئیس جمهور از مرتضی بختیاری به عنوان وزیر پیشنهادی دادگستری نام برد و افزود: وزیر دادگستری از میان کسانی که رئیس قوه قضائیه معرفی می کند انتخاب می شود و از آنجا که باید رأی مجلس را نیز کسب کند، از وزیر دادگستری می توان به عنوان عامل تفاهم میان سه قوه نام برد.

رئیس جمهور گفت: وزیر راه که استاد تمام این رشته است باید میان وزارتخانه و محیط های علمی رابطه برقرار کند.

احمدی نژاد افزود: دکتر بهبهانی از پرکارترین وزرای دولت نهم بود و با دلسوزی تمام کار را دنبال می کرد.

وی گفت: از وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح این انتظار می رود با نیروهای مسلح تعامل کافی داشته باشد.

رئیس جمهور افزود: وزیر رفاه و تأمین اجتماعی تعامل مستقیم با محرومان جامعه و جامعه بازنشستگان دارد و تصور این است که یک خانم حس بهتری در رسیدگی به محرومان، درک مسائل بهزیستی و رسیدگی به امور بازنشستگان داشته باشد.

احمدی نژاد گفت: خانم آجرلو نماینده مجلس و مدیر است و تحصیلات روانشناسی دارد و اکنون در حال تحصیل در رشته تربیت در دوره دکتری است.

وی افزود: برخی انتقاد می کردند که چگونه این خانم می تواند بنگاه اقتصادی اداره کند و پرسش من این است که چرا نمی تواند.

رئیس جمهور محرابیان وزیر پیشنهادی صنایع و معادن را از جوان های خوب کشور دانست و گفت: پیشنهادهای بسیاری برای این وزارتخانه مطرح بود اما با توجه به عملکرد خوب آقای محرابیان در دو مقطع «بحران جهانی» و «تحریم»، وی انتخاب شد.

احمدی نژاد افزود: برخی تبلیغ می کردند دوهزار کارخانه تعطیل شده است حال آنکه به هیچ وجه این طور نیست.

وی گفت: در این دوره با همت وزیر و تلاش های مردانه اهالی صنعت با وجود تحریم و بحران جهانی، رشد صنعتی قابل توجهی داشتیم در حالی که در دوره های قبل800 کارخانه تعطیل شد و مشکلات بسیاری وجود داشت.

رئیس جمهور افزود: البته اکنون نیز مشکلات وجود دارد اما برآیند عملکرد، قابل توجه است.

احمدی نژاد گفت: توقع از وزیر آینده علوم این است که در حوزه آموزش عالی کارها قوی تر، جدی تر و هدفدارتر پیش برود و خروجی دانشگاه ها، انسان های مثبت، هدفدار و شجاع باشند.

وی افزود: وزیر آینده علوم باید از توانایی ارزشمند استادان و دانشجویان برای این منظور بهره کافی ببرد.

رئیس جمهور گفت: آقای زاهدی فداکار، دلسوز و صاحب تحصیلات عالی بود (استاد تمام ریاضیات) و فکر می کنم فضای علمی و آموزشی کشور در صورتی که به یک دکترای مهندسی سپرده شود، امور قوی تر و جدی تر پیش برود.

دکتر احمدی نژاد از دکتر حسینی به عنوان وزیر پیشنهادی برای وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نام برد و گفت: وزارت ارشاد یکی از سخت ترین وزارتخانه ها ست، برخی ها این را ساده می گیرند اما آنجا جای نخبگان ، هنرمندان ، ادیبان است و اهالی فرهنگ ما جز برجستگان کشورند.

وی افزود: اداره کردن این وزارتخانه کار آسانی نیست ما کسی را می خواستیم که سعه صدر داشته باشد ،کار فرهنگی را بفهمد و کار هنری و رسانه و ارتباط با اهالی فرهنگ را تجربه کرده باشد که البته انتخاب خیلی سخت است.

رئیس جمهور افزود: البته آقای صفار واقعا زحمت کشید بالاخره ایشان از مدیران خوب کشورند دلسوز وعلاقه مند است اما کار خیلی سخت است چون سروکارت مستقیم با آدم هاست وجنس مدیریت آن هم فرهنگی است.

رئیس جمهور درباره وزارت کار واموراجتماعی گفت:آقای جهرمی در این وزارتخانه خیلی زحمت کشید گرچه خیلی دست ها بسیج شد تا جلو ایجاد اشتغال را بگیرد.

وی افزود: جوسازی هایی کرده اند که بنگاه های زود بازده شکست خورده است در حالی که جزو موفق ترین کارها بود.

رئیس جمهور گفت: آقای شیخ الاسلام هم خیلی جوان ترند وآقای جهرمی هم درخدمتشون هستیم ولی آقای شیخ الاسلام جوان است و استاندار واقعا موفقی بود ودر دوره ای که در هرمزگان استاندار بود برای مدتی کوتاه پنج درصد بیکاری را در این استان کاهش داد و وی انسان مدیری است وروحیه سازمان یافته خوبی دارد.

رئیس جمهور درباره وزارت کشور گفت: دراین وزارتخانه آقای نجار را معرفی کردیم.

وی افزود:آقایان محصولی ، کردان و پورمحمدی زحمت کشیدند، یک دوره هم آقای سید مهدی هاشمی سرپرست بود و بالاخره همه آن ها زحمت کشیدند.

آقای احمدی نژاد گفت: آقای محصولی انتخابات را برگزار کرد اما ما فکر می کنیم وزارت کشوریعنی تجلی خدمت گزاری به مردم و وزارت کشورهم باید جزو مردمی ترین وزارتخانه های ما باشد آقای نجار هم اصلا خصلتش مردمی است از اول هم که توی کارها آمده است و ارتباطات مردمی دارد وقتی وزارت دفاع بود ارتباطاتش با بدنه وزارت گسترده وهرجا ماموریت مردمی دادیم رفت انجام داد.

وی اضافه کرد: واقعا در وزارت دفاع ایشان موفق بود و توانست کار منظم و سیستماتیک انجام دهد وروحیه اش روحیه مردمی و متواضع است.

آقای احمدی نژاد اضافه کرد: وزارت کشور باید مدیری داشته باشد که درهمه جای کشور بتواند حضور یابد، دولت نمی تواند هر روز همه جا باشد و وزارت کشور همه جا هست وهمه وزارت کشورباید این طور باشد، آقای نجارآدم توانمندی است متخصص هم هست کار خوب تخصصی هم انجام داده است.

رئیس جمهور افزود: درگذشته ما یک نگاهی داشتیم که وزارت کشور فقط یک سازمان سیاسی است، ما فکر می کنیم این طوری نیست کار سیاسی بخشی از وزارت کشور موتور حرکت دولت در کشور است.

رئیس جمهور گفت: حل مشکل مسکن در کشور از اولویت های دولت دهم است.

احمدی نژاد در ادامه گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم با قدردانی از زحمات سعیدی کیا، نیکزاد را به عنوان وزیر آینده مسکن و شهرسازی معرفی کرد.

رئیس جمهور افزود: آقای سعیدی کیا چهار دوره وزیر مسکن و از مدیران دلسوز،‌ نجیب و صاحب فکر بوده است وی فشارهای بسیاری را در دوره گذشته متحمل شد اما در این دوره فشار بیشتری بر این وزارتخانه وجود دارد زیرا باید مسئله مسکن را به نقطه مطلوب آن برسانیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه نیکزاد فردی جوان است افزود: وزارت مسکن و شهرسازی نیازمند تحول گسترده است.

احمدی نژاد در معرفی وزیر جدید مسکن و شهرسازی گفت: نیکزاد از موفق ترین استانداران دولت نهم بوده و در فعالیت های عمرانی، مسکن و صنعت فعالیت گسترده ای داشته و انسانی پرانرژی است.

رئیس جمهور گفت: وزارت مسکن باید در دوره جدید طرح های گوناگون مسکن مانند مسکن مهر را به سامان برساند.

احمدی نژاد همچنین در معرفی وزیر پیشنهادی اش برای وزارتخانه نفت با قدردانی از زحمات آقایان وزیری هامانه و نوذری افزود: دولت نهم نخستین دولتی بود که وزیر نفت را از درون این وزارتخانه انتخاب کرد.

رئیس جمهور بدنه وزارت نفت را انسان هایی دلسوز و تلاشگر توصیف کرد و گفت: در 30 سال گذشته همواره به این صنعت به عنوان منبعی درآمدزا و پروژه ای نگریسته شده است.

احمدی نژاد افزود: باید نگاهمان را به صنعت نفت راهبردی کنیم زیرا در بخش اقتصاد و سیاست بین الملل نیازمند این شیوه هستیم.

رئیس جمهور، میرکاظمی را به عنوان وزیر پیشنهادی برای این وزارتخانه معرفی کرد و گفت: وی فردی مهندس و استراتژیک است و دکترای مدیریت دارد.

احمدی نژاد افزود: میرکاظمی می تواند با به‌کارگیری تجربیات فراوانش وزارت نفت را از حالت روزمرگی و فصلی خارج کند.

رئیس جمهور همچنین علی آبادی را به عنوان وزیر پیشنهادی خود برای وزارت نیرو معرفی کرد و گفت: از آقای پرویز فتاح که انسانی زلال، دلسوز، ‌پرکار و پرجنب و جوش و جزو پاک ترین مدیران دولت بوده است در بخش دیگری که حجم کار آن کمتر اما اهمیتش بیشتر است استفاده خواهم کرد.

احمدی نژاد گفت: علی آبادی دارای کارشناسی راه و ساختمان است و در زمان ریاست بر سازمان تربیت بدنی هشت میلیون متر مربع ورزشگاه احداث کرده است.

رئیس جمهور افزود: این در حالی است که قبل از دولت نهم فقط پنج میلیون متر مربع ورزشگاه در کشور وجود داشت.

احمدی نژاد اضافه کرد: با اینکه علی آبادی در فوتبال موفق نبود و اشکال از خود وی بود اما در رشته هایی که هیچ وقت آرزوی مدال آوری نداشتیم توانستیم مدال های متعددی به دست آوریم و اکنون این رشته ها رو به شکوفا شدن است.

رئیس جمهور گفت: علی آبادی می تواند در وزارت نیرو موفق تر عمل کند زیرا نگاهی همگرا دارد.

احمدی نژاد همگرایی را از ویژگی های وزرای دولت نهم دانست و افزود: در این دولت تقریباً هیچ وزیری در مصاحبه هایش مشکلات خود را به دوش وزارتخانه دیگری نینداخت.

رئیس جمهور گفت: موفقیت دولت نهم نسبی بوده است و امیدواریم در دوره جدید در نقطه مطلوب ملت ایران قرار گیریم.

رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که آیا در حوزه معاونان و مشاوران چه ستادی و چه مدیران سازمان های تابعه ریاست جمهوری هم تغییراتی ایجاد خواهد شد گفت: در این خصوص نیز تصمیماتی گرفته شده است ضمن اینکه تغییر سازماندهی نهاد ریاست جمهوری در دست بررسی است.

احمدی نژاد افزود: احساس می کنیم ماموریت ها عوض شده، در یک دوره ای باید به سرعت سفرهای استانی انجام می شد که این کار صورت گرفت و اکنون نیز بنا داریم سفرهای استانی را به عنوان یک اصل در دولت ادامه دهیم.

وی گفت: باید حضور دولت در تمام نقاط کشور احساس و بوروکراسی، مدیریت و از همه ظر فیت های موجود کشور استفاده شود.

 احمدی نژاد اظهار داشت: ماموریت های جدیدی تعریف شده که نیازمند هماهنگی های جدیدی است.

وی افزود : در حوزه های معاونان هم قصد داریم یک خانم را وارد کابینه کنیم اما در حوزه محیط زیست به این نتیجه رسیدیم از یکی از آقایان استفاده شود.

وی با قدردانی از خانم جوادی در دوران تصدی سازمان حفاظت محیط زیست افزود : ایشان واقعا زحمت کشیدند و برای انجام دادن مسئولیت های خود وقت گذاشتند، گزارش های 200 صفحه ای را می خواندند تا بتوانند با اشراف کامل تصمیم بگیرند و در عین حال در اجرای طرح ها وزیران را راهنمایی می کردند تا از محیط زیست به نحو مطلوب تری صیانت شود و از ایشان در جای دیگر کمک خواهیم گرفت.

 رئیس جمهور گفت: ارتقای مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به معاونت در دستور کار دولت است و آن را بررسی کرده ام اما هنوز از ظرفیت های این مرکز استفاده نشده است.

آقای احمدی نژاد در ادامه گفتگوی زنده تلویزیونی از شبکه یک سیما افزود: خانم طبیب زاده استاد دانشگاه و متخصص دندانپزشکی است که خیلی زحمت کشید و تحرک بسیاری داشت.

رئیس جمهور اضافه کرد: این مرکز هنوز ظرفیت های بیشتری دارد که برای خود خانم ها نیز این مسئله هنوز جا نیفتاده است که از این ظرفیت چگونه استفاده کنند.

آقای احمدی نژاد افزود: اینکه این مرکز به معاونت ارتقا پیدا کند باید ساختار دیگری برایش ایجاد شود وگرنه بدون ساختار تغییر نام آن به معاونت چه سودی دارد؟ ما می خواهیم کارآیی بیشتری داشته باشد.

رئیس جمهور گفت: خانم طبیب زاده خیلی اصرار داشت که برود و کارهایش را در دانشگاه ادامه دهد و حتی چندین نامه به من نوشت و گفت در کارهایش وقفه ایجاد شده است و نمی تواند برای آن وقت بگذارد.

وی افزود: به همین علت قرار شد خانم طبیب زاده وقت بیشتری برای دانشگاه اختصاص دهد که البته به فرد دیگری که مسئول این مرکز شود کمک خواهد کرد اما آنجا حتماً مرد منصوب نمی کنم.

مجری پرسید: اشاره کردید کسانی که مسئولیت دارند باید تا ساعات آخر کارشان را ادامه دهند اما از گذشته های دور مرسوم بوده است که معمولاً مدیران جدید همه کارهای مدیران پیشین را تا حدودی متوقف یا بازنگری می کنند که صدماتی به طرح ها و کسانی که با آن سازمان ها سر و کار دارند وارد می شود البته این حقشان است که تغییر بدهند اما چطور می شود حد وسط را در نظر گرفت؟

رئیس جمهور گفت: آنجایی که باید تغییر می کرد توضیح دادم، این معنایش این نیست که کارهای گذشته متوقف شود، مطلقاً چنین چیزی نیست؛ دولت نهم برنامه های بسیار خوبی را آغاز کرده است که باید با قوت بیشتر ادامه یابد.

احمدی نژاد افزود: خیلی ها ایراد می گرفتند که چرا در دولت نهم تغییرات بسیار بوده و بعضی ها در ذهنشان جا افتاده که اصل تغییر چیز بدی است اما چه کسی این حرف ها را بیان کرده است؟ به چه علت می گویند تغییر کار بدی است؟

وی تأکید کرد: اتفاقاً‌ جایی که برنامه دارید مجبورید تغییر بدهید؛ اصل، برنامه است زیرا ما با سرعت بالا جلو می رویم و ممکن است به علل گوناگون افراد نتوانند با این سرعت بیایند؛ اشکال ندارد چون برنامه وجود دارد و دیدید که تغییرات، آسیب جدی به برنامه دولت نزد.

احمدی نژاد گفت: ما همه برنامه هایی را که از روز نخست اعلام کرده بودیم تا آخر پیگیری کردیم، البته دیگران توقف ایجاد کردند و ضربه زدند اما خود دولت از درونش دچار مشکل نشد.

وی افزود: فرض می کنیم همان دولت نهم است که تغییراتی در آن ایجاد شده است ضمن آنکه همه افرادی که در دولت نهم بوده اند در موقعیت های دیگر به فرد جدید کمک می کنند تا بر کارها مسلط شود.

رئیس جمهور گفت: به عنوان مثال یکی از دوستان از ما خواست که حتماً او را در بخش مشاوره قرار دهیم و گفت در اجرا حوصله ندارد می خواهد مشاوره بدهد.

آقای احمدی نژاد افزود: دوست دیگری از ما خواست که او را در همان وزارتخانه در سطح پایین تر در رده های سوم و چهارم قرار دهیم.

وی گفت: ستادی هم برای هماهنگی این کار ایجاد شده است تا معاونان و مدیرانی که می خواهند تغییر کنند با این ستاد مشورت شود تا نگاه اصلی حاکم بماند و آسیب نبیند.

کد خبر 933168

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha