به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، در این جلسه نبی حریزاوی، فرماندار شوش به بیان مشکلات شهر با حریم پیشنهادی پرداخت و در این خصوص گفت: طرح های عمرانی، توسعه فضای سبز، ساخت مدارس و مشکلات عدیده دیگر از جمله مشکلاتی است که با تصویب طرح حریم و عرصه افزایش خواهد یافت و طرح توسعه شهری با مشکل مواجه خواهد شد.
وی پیشنهاد کرد: در صورت امکان طرح به زیر 400 هکتار رسد تا به کارهای عمرانی بهتر رسیدگی شود.
احمد هادی نژاد، شهردار شوش نیز ضمن حمایت از آثار باستانی شهر شوش گفت: در صورت تصویب طرح پیشنهادی، مشکلات زیادی گریبانگیر شهرداری و مردم خواهد شد که برای تسریع حل مشکلات، تنها از طریق اختصاص اعتبار کافی برای تملک خانه ها و اماکن موجود در حریم میسر خواهد شد در این صورت می توان پاسخگوی مردم بود و شهرداری مخالفتی با طرح وجود ندارد.
محمدرضا معتمدی، مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی شوش نیز در این جلسه اظهار داشت: این میراث متعلق به تمامی بشر است و باید از تمام سازمان ها برای حفظ آن کمک گرفته شود. کارهای باستان شاسی بسیار کند پیش می رود و در زمان کوتاه نمی شود بررسی های کارشناسانه صورت بگیرد.
وی افزود: حساسیت کنونی در خصوص عرصه و حریم شوش به ثبت جهانی شوش بازمی گردد که باعث افتخار استان و کشور است و پیشنهاد می شو د10 هکتار از زمین های کشاورزی خارج از حریم تبدیل به محل اسکان و از طریق جذب توریست برای افراد شاغل در زمینه های مختلف اشتغال زایی شود.
علی منجی بویری، عضو انجمن میراث فرهنگی ضمن ابراز مخالفت با طرح حریم پیشنهادی در ادامه جلسه گفت: 400 هکتار حریم ثبت شده کنونی است که به نام دولت جمهوری اسلامی ثبت شده است و پیشنهاد می شود که کلیه نظرات شنیده و به یک تعامل معقول رسید.
در این جلسه مهدی گرجیان، عضو شورای فنی سازمان میراث فرهنگی خوزستان پیشنهاد داد؛ کمیته ای برای کنترل بناهای در حال ساخت تشکیل و نسبت به بافت های تاریخی دیدگاه خاص تاریخی اعمال شود.
غلامعلی باغبان، مدیر پایگاه شوش در این جلسه ضمن بیان عرصه و حریم سابق به توضیح حریم جدید پرداخت که حدود 600 تا 700 هکتار به 400 هکتار قبل اضافه شده است و همچنین محدوده جدید، ضوابط و قوانین مربوط به حریم های درجه یک تا سه و ضوابط و قوانین مربوط به عرصه را نیز اعلام کرد و در ادامه جلسه گفت: باید واقعیات شهری پذیرفته شود و در غیر این صورت مردم اقدامات باستان شناسی را نخواهند پذیرفت و پیشنهاد می شود گروه جدیدی از افراد با تجربه تر برای تعیین عرصه و حریم شهر تعیین شود.
در پایان جلسه صادق محمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان در نتیجه گیری خود از این جلسه گفت: براساس جمع بندی بیانات حضار باید با استفاده از یک گروه خبره و کارشناس تجدیدنظر در عرصه و حریم پیشنهادی و تعدیل حریم و ضوابط آن صورت گیرد تا مشکلات به نحو مطلوبی حل شود و گروهی انتخاب شود که توان اجرای طرح ها را در نظر بگیرند.
به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، تعیین عرصه و حریم باستانی شوش برای نخستین بار در سال 1367 و در بحبوبه جنگ تحمیلی در دستور کار قرار گرفت و مشاور وقت 400 هکتار را به عنوان عرصه و حریم باستانی شوش تعیین کرد ولی با فروکش کردن جنگ بررسی دقیق و جامع آن مجددا دو سال پیش در دستور کار میراث فرهنگی قرار گرفت و مشاور جدید 1200 هکتار را به عنوان عرصه و حریم باستانی شوش تعیین کرد.
تعیین 1200 هکتار به عنوان عرصه و حریم تاریخی شوش از همان ابتدا باعث خوشحالی دوستداران میراث فرهنگی خوزستان شد ولی از طرف مقابل موجب ناراحتی شدید مسئولین محلی شوش نیز شد.
مسئولان شهر شوش اعتقاد دارند با این افزایش حریم، جلوی توسعه شهری و بسیاری از اقدامات شهرسازی در این شهر گرفته می شود.
نظر شما