به گزارش خبرنگار مهر در نیشابور، معاون پرورشی و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این مایه مباهات است که چنین پروژههایی برای نشردانش نجوم ایجاد میشود.
علی اصغر یزدانی اظهار داشت: این مرکز افتخاری است که نصیب نیشابور و نیشابوریها، شهر علم و ادب و معرفت، شهر دلاورمردانی همچون شوشتری و عالمانی همچون خیام انجام شده است.
عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: ما می توانیم با اتکا به خودمان و با توسل به آموزههای دینی و فرهنگ خود به باور برسیم و باید تلاش کنیم امکانات ایجاد کنیم.
نماینده زنجان در مجلس افزود: اگر ما به افتخارات و پیشینه خود و قرآن ناب برگردیم ابن سیناها و ابوالوفائی ها، کاشانیها را میتوانیم احیاء کنیم و نیازمندیم خودمان را در مقابل غرب آماده کنیم.
دکتر سعد الله نصیری قیداری گفت: در قرآن 118 آیه نجومی داریم که این آیات راهنمای دانشمندان نجوم مسلمان بهترین راهنما برای نجوم امروز است.
وی ضمن تبریک به مناسبت به دست آوردن مقام تیم نجوم ایران در مسابقات جهانی گفت: احراز این مقام مصداق این روایت پیامبر اکرم است که فرمودند اگر علم در ثریا باشد مردانی از فارس بدان دست می یابند.
وی افزود: مدیران و مسئولان باید قدمهای بزرگ بردارند و خود را بدهکار جوانان بدانند.
مدیر انجمن نجوم آماتور ایران گفت: با هدف تمرکززدائی و در اختیار گذاشتن امکانات در شهرهای دیگر، برنامه شبهای رصدی در کنار بناهای تاریخی و مناطق کویری این مکانها برگزار میشود تا دانش علمی مردم زیاد شود.
مهندس مسعود عقیقی گفت: برگزاری دورههای آموزشی و عضو گیری از سراسر کشور از جمله فعالیتهای ترویجی در سال نجوم است.
از دیگر برنامههای این انجمن همکاری با مراکز آموزشی و علمی و برگزاری شامگاههای رصدی برای آشناسازی مردم با دانش کهن است.
وی افزود: متأسفانه علی رغم فعالیتهای این انجمن در سطح گسترده اعتبار خاصی برای سال نجوم و این انجمن تخصیص داده نشده و این باعث عدم برگزاری همایش ایران در سطوح بینالمللی شده است.
وی تصریح کرد: این انجمن اعتبار ویژه نداشته است و اعتبارات موجود از همکاری با فرهنگسرا و ارائه خدمات به آماتورها و حق عضویت بوده است.
وی اضافه کرد: ضرورت وجود و همکاری خیران در این پروژهها به جد احساس میشود.
همچنین رئیس اردوگاه شهید رجائی نیشابورگفت: این رصدخانه با زیربنای 750 متر مربع در سه طبقه و با اعتبار دو میلیارد ریال توسط سازمان توسعه نوسازی و تجهیز مدارس ساخته شده است.
حسین تابنده افزود: این ساختمان دارای سیستمهای اداری همچون آمفی تئاتر، تاریکخانه، آسماننما، رصدخانه، کتابخانه است.
وی با بیان اینکه به زودی ما شاهد احداث موزه علم و پارک فناوری در این اردوگاه خواهیم بود، وی گفت: از جمله فعالیتهای دیگر علمی در دست اقدام، ایجاد باغ گیاهان داروئی، باغ گیاه شناسی و گلخانه دائمی است که بهزودی احداث میشود.
نظر شما