به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، منصور طبیعی روز پنجشنبه در جریان نشست تخصصی بررسی تاثیرات شبکه فارسی 1 بر رفتارها و هنجارهای اخلاقی در جامعه و بنیان خانواده که توسط فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در شیراز برگزار شد، افزود: در عصری که به عنوان جامعه پذیری رسانه ای زندگی می کنیم در طول مسیر عوامل اولیه و ثانویه ای وجود دارد که ارزشها، هنجارها و فرهنگ یک جامعه را به ما می آموزد.
وی با اشاره به اینکه یکی از عواملی که در اجتماعی شدن انسان تاثیر دارد علاوه بر مدرسه، خانواده است و در کنار آن رسانه نیز از رسانه های تصویری تا رسانه های مکتوب در این خصوص تاثیر گذار هستند، افزود: در حال حاضر این شبکه ماهواره ای فارس زبان مهمترین عامل جامعه پذیری را که خانواده به شمار می رود تحت الشعاع قرار داده است.
در ادامه مراسم مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس نیز در رابطه با شبکه "فارسی 1" بیان کرد: مالک این شبکه فردی بنام "رابرت مرداک" بوده که مالک چندین شبکه رسانه ای نیز است، محل استقرار شرکتهای وی در نیویورک و محل استقرار شبکه هنگ کنگ است.
مریم اردبیلی با اشاره به وضعیت شبکه فارسی 1 و فیلمهایی را که پخش می کند نیز بیان کرد: فیلمهای این شبکه از کشورهای مختلفی نظیر آمریکای جنوبی، جنوب شرق آسیا و.. است و یکی از ویژگیهای آن نیز پخش طولانی مدت فیلمها بوده چراکه در کارکردهای رسانه ای این موضوع مورد توجه قرار گرفته که فیلم هرچه تاثیرگذار نیز باشد با یک یا دو ساعت زمان نیز تاثیرات کمتری نسبت به فیلمهای سریال وار و طولانی مدت دارد برهمین اساس نیز سریال سفری دیگر در 143 قسمت و افسانه افسونگر در 256 قسمت پخش می شود.
وی گفت: این یعنی ارتباطی قوی که مخاطب با فیلمها ایجاد کرده ضمن اینکه این شبکه یکی از فرکانسهای قوی ماهواره هاتبرد را نیز به خود اختصاص داده است.
مدیر کل دفتر امور بانوان استانداری فارس با اشاره به زمان بندی این شبکه ماهوراه ای نیز بیان کرد: زمان شناسی مخاطب ایرانی در این شبکه به خوبی رعایت شده همانند شبکه های فارسی زبان دیگر به عنوان نمونه زمان پخش سریال شبهای برره شبکه voa برنامه چندان مهمی را پخش نمی کرد یعنی اینکه این اولین باری نیست که چنین زمان سنجی صورت گرفته است.
اردبیلی با اشاره به اینکه سریالها از نقاط مختلف دنیا آماده پخش شده است، افزود: اما گویی یک خط نامریی تمام این سریالها را به هم وصل کرده و آن هم لجام گسیختگی و نا به سامانی در خانواده است.
وی گفت: در این فیلمها خیانت به همسر به شدت مورد ترویج قرار می گیرد به گونه ای که در آن فردی که هم ظاهری آراسته دارد و تحصیلکرده نیز است به همسر خود خیانت کرده و توجیه نیز می شود.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس بی اهمیت نشان دادن احترام به والدین، عادی جلوه دادن رابطه جنسی و.. از جمله کارکردهای فیلمهای این شبکه دانست و افزود: اوایل کار شبکه فارسی 1 دوبله ها خیلی ضعیف بود اما بعدها این بخش نیز تقویت شد و این کار بسیار هوشمندانه انجام شد که مانع از گارد گیری مقابل این شبکه شود.
اردبیلی تصریح کرد: باید توجه داشت وقتی با یک شبکه ضعیف و سطح پائین رو به رو می شویم باعث می شود گارد گرفتن مقابل آن کاهش یابد ضمن اینکه صحنه های زننده نیز از فیلمها حذف می شود و این یعنی اینکه مسئولان شبکه می دانند که مخاطب ایرانی در چه مواقعی گارد می گیرد و این امر باعث شده که خانواده ها مابقی شبکه ها را قفل کرده ولی این یکی را باز نگه دارند.
وی در ادامه سخنان خود به تشریح سرفصل های تاثیرات این شبکه نیز اشاره کرد و گفت: کاهش رضایت از زندگی، احساس محرومیت شدید، تغییر گروه های مرجع ازجمله سرفصلهایی بوده که می تواند در مورد تاثیرات این شبکه یاد کرد.
پارازیت تنها راه مقابله نیست
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس با اشاره به اینکه در مقابل این وضعیت ، این سئوال مطرح می شود که آیا "تهدیدهای که ملتی با هویت را متوجه خود کرد، پارازیت بهترین راه است"، افزود: به طور قطع این کار تنها ترین راه مقابله نیست.
اردبیلی گفت: یکی از موارد، بحث واکسینه کردن است که باید مورد توجه قرار گیرد و در این خصوص باید گفت ایجاد و افزایش توانایی تحلیل در پیامهایی که به خانواده می رسد ضروری است.
وی توضیح داد: به عنوان نمونه زمانی که یک فیلم به نمایش گذاشته می شود خانواده مشغول تماشای آن می شود و مادر نیز با هر قطره اشک قهرمان داستان غصه دار و با هر خنده او شاد می شود در صورتی که اگر مادر با نگاهی نقادانه پیامهای وارد شده در فیلمها را تحلیل می کرد این نگاه نقادانه نیز به بچه ها انتقال می یافت.
نظر شما