۱۶ تیر ۱۳۸۹، ۱۱:۱۸

روزانه دو هزار تن گوگرد در پالایشگاه گاز شهیدهاشمی نژاد تولید می شود

روزانه دو هزار تن گوگرد در پالایشگاه گاز شهیدهاشمی نژاد تولید می شود

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد گفت: پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد به عنوان بزرگترین تولید کننده گوگرد کشور روزانه به طور متوسط دو هزار تن گوگرد تولید می کند.

مسعود حسنی در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه گاز مشهد در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: گوگرد تولید شده در این مرکز در بخش کشاورزی و سولفوریک سازی برای تغلیظ سنگ فلزات در واحد های تولید فولاد، مس و روی به مصرف می رسد.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد با بیان اینکه آسفالت گوگردی و بتن گوگردی در دست تولید است، اظهار داشت: آسفالت گوگردی 35 تا 50 درصد جایگزین قیر در آسفالت می شود و نمونه عملیاتی آن در بخشی از جاده های استان خراسان رضوی با نتایجی مطلوب اجرا شده است.
 
وی خاطرنشان کرد: با توجه به قیمت بالای قیر و قیمت پایین گوگرد، تولید انبوه و جایگزینی آن با قیر علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها باعث افزایش مقاومت و کیفیت آسفالت می شود.
 
وی افزود: به دلیل دور بودن از مبادی صادراتی و سواحل خلیج فارس، حمل و صادرات گوگرد مقرون به صرفه نیست و به دنبال مصارف ملی و تعریف مصارف داخلی جدید برای آن هستیم.
 
حسنی تصریح کرد: در میان پالایشگاه هایی که تولید انبوه گوگرد دارند، این پالایشگاه به دلیل غلظت بالای هیدروژن سولفورات به میزان سه و نیم درصد به عنوان یکی از سمی ترین میادین گازی جهان توانسته از مرز شش میلیون نفر ساعت کارکرد بدون حادثه عبور کند.
 
وی همچنین گفت: گاز تولیدی این مرکز به شش استان در شمال و شرق کشور شامل استانهای خراسان شمالی، رضوی، جنوبی، گلستان، مازندران و سمنان به منظور تامین مصارف خانگی، تجاری، نیروگاهی و صنعتی ارسال می شود.
 
مدیر عامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد افزود: برغم اینکه دومین کشور دارای ذخایر گاز طبیعی در دنیا هستیم اما ناچار هستیم بخشی از نیاز خود را از خارح از کشور تامین کنیم و روزانه به طور متوسط 30 میلیون واردات گاز داشته باشیم.
 
وی افزود: در حال حاضر مردم یک هفتم قیمت تمام شده و تعیین شده گاز را پرداخت می کنند و با اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه ها، درآمد حاصله از این محل برای ایجاد زیرساخت ها هزینه خواهد شد.
 
حسنی خاطرنشان کرد: راندمان مصرف وسایل گرمایشی در کشور ما بین 30 تا 35 درصد است که باید با تغییر نگاه مدیریتی و استفاده از سیستم های گرمایش حرارت مرکزی بتوانیم راه های اتلاف انرژی را کاهش دهیم.
 
وی تصریح کرد: اینکه کشوری بخواهد برای حداقل زمان چند ماه سرد سال از حداکثر مصرف خود برای تاسیسات پالایشگاهی گاز استفاده کند و با وجود سرمایه گذاری و هزینه بالا، چند ماه  گرم سال بدون استفاده باشد، منطقی نیست.
کد خبر 1113659

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha