به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، شهرام خدایی ظهر چهارشنبه در نشست با اصحاب طنز تبریز، طنز را زبان نقد مصلحانه و خیرخواهانه دانست که می تواند با پاسخگوئی به نیازهای اجتماعی، بهداشت روانی جامعه را تأمین کند.
خدایی طنز را مفهومی عمیق و چند بعدی نامید و گفت: اگر چه ظاهر آثار طنز بر خنده شکل می گیرد اما در پس خنده نمی توان از کارکرد اجتماعی طنز غافل شد.
وی با بیان اینکه طنز را پدیده ای ذاتی دانست و اضافه کرد: حضور طنز در ادبیات عامیانه و محاوره ای مردم تبریز حکایت از توجه مردم و انتشار سینه به سینه طنز در میان مردم دارد و این نکته نشان از جریان طنز در اجتماع ما دارد.
وی با اشاره به اینکه طنز در تبریز دارای خاستگاه و پایگاه است گفت: اگر طنز سالم و مبتنی بر اندیشه و نیازهای مردم به درستی ارائه شود، قطعاً تقاضای بالایی برای این عرضه وجود خواهد داشت.
سرپرست حوزه هنری استان با ارائه تعریف از جایگاه طنز، هزل و هجو در ادبیات و آثار هنری گفت: با حضور تأثیرگذار صاحبنظران واقعی طنز می توان طنز را در چارچوب اصیل خود قرار دادو فاصله آن با هزل و هجو را به درستی ترسیم کرد.
خدایی با بیان این نکته که در حوزه های مختلف نوشتاری، گفتاری و شنیداری افراد صاحبنظر بسیاری وجود دارد نبود یک تشکل منسجم و هدفدار را آسیب حوزه طنز عنوان کرد و ادامه داد: با تأسیس دفتر طنز حوزه هنری امید آن می رود که سیاستگذاری های کلان برای تغذیه فکری و ایجاد سمت و سوی صحیح در آثار مختلف هنری از جمله شعر و داستان، نمایش، فیلم و طنزهای مکتوب ترسیم شود.
شهرام خدایی توجه به مخاطب را اصلی ترین دغدغه حوزه هنری در شاخه طنز دانست و گفت: اینکه تولید کننده و مصرف کننده طنز هر دو در یک بسته انسانی تصور شود اشتباه است و می بایستی با توجه به نیاز مخاطبان و در راستای شادی بخشی به اجتماع به دنبال مخاطب روز افزون طنز در جامعه باشیم.
در این دیدار اساتید بنام طنز آذربایجان از جمله مهدی لزیری، عابد عابدی، منصور خانلو، سید رضا علوی، محمد رمضانی و مهدی گل آرا در خصوص چگونگی ادامه کار دفتر طنز، اساسنامه، تشکیل کارگاه ها و کارگروه های تخصصی، تعامل با مرکز و سایر استانها و ایجاد نشریات الکترونیکی طنز به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در این دیدار تشکیل دفتر طنز حوزه هنری آذربایجان شرقی پس از انجام مکاتبات، رایزنی ها و هماهنگی های صورت گرفته با حوزه هنری کشور رسماً اعلام شد.
نظر شما