به گزارش خبرنگار مهر، وحید جلال زاده در آیین آغاز به کار بیست و چهارمین اجلاس مجمع مشورتی کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی و هفدهمین مجمع مشورتی بانوان کلانشهرها و مراکز استانهای کشور در ارومیه به بحران دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: خشکسالی ها و تغییرات اقلیمی با 67 درصد و مصارف کشاورزی 33 درصد تاثیر گذار بوده است که براساس نظر کارشناسان، تاثیر سدها تنها 5.7 درصد است.
وی در زمینه تاثیرات احداث پل میانگذر بر روی دریاچه ارومیه نیز گفت: این پل هیچ تاثیری در خشک شدن آب دریاچه نداشته و تنها در چرخش آب در دو طرف پل تاثیرگذار بوده است.
جلال زاده ادامه داد: اگر سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه با تمام ظرفیت پر شوند، ظرفیت این سدها تنها 1.5 میلیارد مترمکعب خواهد بود درحالی که میزان ذخیره ما اکنون نزدیک به 700 میلیون متر مکعب است و با توجه به نیاز آبی بیش از 12 میلیارد متر مکعبی دریاچه ارومیه برای رسیدن به حد نرمال، اگر آب تمام سدهای حوضه آبریز نیز به دریاچه منتقل شود، کمتر از 20 تا 25 سانتی متر ارتفاع آب دریاچه افزایش خواهد یافت.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه، سه راه اصلی را برای احیای دریاچه ارومیه برشمرد و گفت: انتقال حوضه به حوضه آب، بارور کردن ابرها و اصلاح شیوه های آبیاری کشاورزی مهمترین راهکارها در مورد دریاچه ارومیه است.
این مسئول گفت: برای انتقال حوضه به حوضه آب در آذربایجان غربی دو مسیر در نظر گرفته شده که عملیات اجرایی انتقال آب از حوضه آبریز گلاس از سال 89 آغاز شده و انتقال آب از حوضه آبریز ارس به دریاچه ارومیه نیز مراحل مطالعاتی خود را سپری می کند.
جلال زاده همچنین اقدامات انجام شده دولت در زمینه اصلاح شیوه آبیاری اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه و اصلاح الگوی کشت را یادآور شد و افزود: در سال 89 هشت هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به آبیاری تحت فشار تبدیل شد که در برنامه امسال این میزان به 17 هزار هکتارخواهد رسید.
استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: دولت هیچ محدودیتی برای استفاده از تسهیلات آبیاری تحت فشار در آذربایجان غربی در نظر نگرفته است که در مناطق محروم استان، اراضی کشاورزی را بصورت بلاعوض به آبیاری تحت فشار مجهز می کند.
یکی از اصول مترقی قانون اساسی در کشور، قانون شوراهای اسلامی است
جلال زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه توجه به شهرسازی، فعالیت های عمرانی و شهرسازی یکی از اولویت ها و برنامه های شهرداری ها و شوراهای اسلامی در سالهای گذشته بوده است گفت: خوشبختانه با توجه به اهمیت مسائل فرهنگی در سالهای اخیر شوراهای اسلامی شهر و شهرداری ها در کلانشهر ها نگاه ویژه ای به مسائل فرهنگی داشته اند.
وی همچنین با تاکید بر توجه ویژه به تربیت سالم انسانها در جوامع شهری و ضرورت توجه به تحکیم نهاد خانواده، از مسئولان فرهنگی شوراهای اسلامی شهر خواست در این زمینه فعالیت های خود را گسترش دهند.
24 امین اجلاس مجمع مشورتی کمیسیون های فرهنگی،اجتماعی،زیست شهری و هفدهمین مجمع مشورتی بانوان عضو شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانهای کشور در دهکده ساحلی چی چست امروز آغازبه کار کرد.
این اجلاس که با حضور روسای کمیسیون فرهنگی شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها و همزمان 17 مجمع مشورتی بانوان عضو شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکزاستانها به مدت دو روز در دهکده ساحلی چی چست برگزار خواهد شد.
دراین اجلاس حجت الاسلام حسنی نماینده ولی فقیه دراستان آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و استاندار آذربایجان غربی و معاون عمرانی استانداری، سردارطللایی رئیس مجمع مشورتی کمیسیونهای فرهنگی و عضو شورای اسلامی شهر تهران حضور دارند.
نظر شما