به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدرضا شیرزادی در همایش کشوری تب مالت با تاکید بر تقویت نظام پیشگیری و مراقبت بیماری بروسلوز (تب مالت)، افزود: تب مالت از بیماریهی مهم عفونی است و با وجود اینکه بسیاری از کشورهای دنیا توانسته اند آن را مهار کنند،ایران هنوز با مشکلات آن دست و پنجه نرم می کند.
وی گفت: بخش اعظم نظام مراقبتی و پیشگیرانه بیماری تب مالت به دامپزشکی برمی گردد که اگرچه طی 5 سال اخیر با گسترش واکسیناسیون دامی گام مهمی در این عرصه برداشته اما هنوز تا شرایط مناسب فاصله زیادی است.
شیرزادی تصریح کرد: 81 درصد مبتلایان به تب مالت در کشور از طریق تماس مستقیم و 19درصد به شیوه های غیرمستقیم و مصرف مواد لبنی آلوده به این بیماری مبتلا شده اند.
رئس اداره بیماریهای مشترک وزارت بهداشت با اشاره به آمار به شناسایی 11 هزار و 700 مورد ابتلا به تب مالت طی سال گذشته در کشور، میانگین آمار مبتلایان به تب مالت در ایران را 15 نفر به ازای 100 هزار نفر جمعیت اعلام کرد و افزود: مطالعات بیانگر آن است که بیشترین شیوع تب مالت در استانهای همدان، لرستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کرمانشاه که قطب دامپروری کشور هستند مشاهده شده است.
وی با اشاره به اینکه 77 درصد از مبتلایان به تب مالت ساکنان مناطق روستایی کشور هستند، ادامه داد: نتایج مطالعات علمی بیانگر رابطه مستقیم شغلی افراد با این بیماری است.
شیرزادی گفت: متاسفانه در برخی موارد تمایل افراد به فرآورده های سنتی لبنی به ویژه پنیر محلی دیده می شود که باید به کمک نهادهای فرهنگی و رسانه ها خطرات مصرف این مواد گوشزد شود.
نظر شما