سروش خادمی در این باره به خبرنگار مهر گفت: مراحل پیش تولید این مجموعه از ابتدای سال 1386 آغاز و در تیر ماه همان سال در واحد پویانمایی مرکز فارس و با استفاده از تکنیک سه بعدی رایانه ای وارد مرحله تولید شد.
وی ادامه داد:مجموعه انیمیشن "حکایات سعدی؛ شیرینتر از قند" شامل حکایتهای شیرین و پند آموز گلستان و بوستان شیخ اجل مصلح الدین سعدی شیرازی در 26 قسمت 13 دقیقهای است که به سفارش صدا و سیمای مرکز فارس تهیه شد.
این کارگردان افزود: از آنجا که آثار سعدی، متون خواندنی هستند، بنابراین هر حکایت با طرح داستانی مجزا، به شکل اجرایی درآمدهاند. به همین جهت ابتدا حکایات مناسب برای تولید از میان گلستان و بوستان انتخاب و با نظارت شورای فیلمنامه صدا وسیمای مرکز فارس، توسط نویسندگان مجموعه به فیلمنامه تبدیل شده است. حکایات کار شده تقریباً تمامی بابهای گلستان و بوستان را در بر میگیرد و هدف آن آشنا کردن نوجوانان و جوانان با آثار این ادیب شهیر شیرازی به کمک هنر انیمیشن و از طریق رسانه ملی است.
وی به ویژگیهای این مجموعه اشاره کرد و بیان داشت: ایجاد شبکه مجازی در اینترنت برای همکاری چند نفر از عوامل که ساکن دیگر شهرهای استان فارس همچون لارستان و مرودشت بودند به صورت آنلاین با گروه تولید برقرار شد که به گمان تولید کنندگان مجموعه، در ایران تازگی دارد. برای تولید مجموعه 71 شخصیت سه بعدی و 42 لوکیشن متنوع ساخته شده است که این نیز در کمتر سریال انیمیشن سه بعدی تولیدی در کشور دیده می شود.
خادمی خاطرنشان ساخت: سعی شده در نور پردازی صحنهها به پیش فرضهای نرم افزار بسنده نکرده و برای هر پلان جهت و میزان نورها مطابق با استانداردها تنظیم گردد. برای تمامی سکانسها طراحی بازی شده و هیچ صحنهای صرفاً با دیالوگ پر نشده است. همچنین در طراحی بازیها جنبههای مختلفی در نظر گرفته شده که به ارائه میزان سنهای متفاوتی از آنچه پیشتر در تولیدات انیمیشن کشور دیده شده منتهی گردیده است.
وی ادامه داد: در بخشهای مناسب از جلوههای ویژه بصری و هیجانی همچون آتش سوزی، باران و طوفان، برف و بوران، پردازش مایعات،... و با رعایت استاندارد کیفی استفاده گردیده که به زیبایی کار افزوده است. متحرک سازی شخصیتهای مجموعه که همگی بصورت دستی و بدون استفاده از پیش فرضهایی همچون موشن کپچر انجام گرفته، بسیار مطلوب و چشمگیر است.
وی تصریح کرد: متحرکسازی و تدوین تصویری این مجموعه در مهرماه 1389 پایان پذیرفت و پس از چهار ماه توقف، در بهمن و اسفند 1389 در واحد دوبلاژ شبکه اول سیما دوبله گردیده است و هم اکنون مرحله میکس نهایی خود را پشت سر میگذارد. این مجموعه مهرماه 1390 آماده پخش خواهد شد.
عوامل این پروژه عبارتند از ناظر کیفی: سید محمدحسن نبویزاده، نویسندگان: کیوان اصلاح پذیر، نسرین جغتایی، صادق دهقان و آسیه امام رضایی، مدلسازان: علی معین، میثم قاجاری، عرفان دستور نژاد، محمد علی پور نواب، علیرضا جابریان، صابر اسدی و عدنان دلخسته، متحرکسازان: مصطفی خادمی، پویا برهان، میثم قاجاری وعلی معین، آهنگساز: علی آتش افروز و تدوین: سروش خادمی.
نظر شما