۲۱ شهریور ۱۳۹۰، ۱۳:۱۰

حاجی پور خبر داد:

اجرای سند جامع پیشگیری از اعتیاد در خراسان رضوی آغاز شد

اجرای سند جامع پیشگیری از اعتیاد در خراسان رضوی آغاز شد

مشهد - خبرگزاری مهر: معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی از آغاز اجرای سند جامع پیشگیری از اعتیاد در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن حاجی‌پور پیش از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس مصوبات نشست اخیر کمیته‌ فرهنگی پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان، 9 برنامه‌ ملی که برای بخش‌های مختلف این سند در نظر گرفته شده، توسط اعضای کمیته به صورت کارگاهی و بحث و مناظره، مورد بررسی قرار گرفت و قسمت‌هایی از این برنامه‌ها که امکان اجرایی شدن در استان را دارد مشخص شد.

وی افزود: بیشتر قسمت‌های این سند، امکان اجرا در استان‌ها را ندارد و باید به صورت متمرکز عمل شود چون علاوه بر مسئله‌ بودجه، اجرای این بخش‌ها به هماهنگی‌هایی در سطح وزارت‌خانه و سازمان‌های بالادستی نیاز دارد که در استان امکان‌پذیر نیست.

وی گفت: به هر حال، همکاران کمیته در دستگاه‌های مختلف اجرایی، اجزای برنامه‌های ملی را بررسی کردند و بخش‌های استانی را مشخص کردند.

وی در خصوص ادامه‌ کار اجرای سند گفت: مقرر شد که در نشست بعدی کمیته که طی هفته‌ آینده برگزار می‌شود دستگاه‌ مجری هر بخش تعیین شده‌ سند مشخص شود و همان دستگاه، پروژه‌ پیشنهادی خود برای عملیاتی کردن آن بخش را به کمیته ارائه دهد.

وی اضافه کرد: پس از بررسی این پروژه در کمیته، طرح مذکور به شورای هماهنگی استان ارائه می‌شود تا بودجه‌ لازم برای اجرای آن، از تهران درخواست شود.

جانشین کمیته‌ فرهنگی پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در خراسان گفت: به نظر می‌رسد سند جامع، یک برنامه‌ گسترده و سراسری را برای پیشگیری از اعتیاد پیش‌بینی کرده اما نحوه‌ اجرای آن متمرکز است و این موضوع، ابتکار عمل را از استان‌ها می‌گیرد.

حاجی‌پور پیشنهاد کرد: شاید بهتر می‌بود اعتبارات مرتبط با پیشگیری به صورت مشخص و جداگانه به هر استان ابلاغ می‌شد و استان با توجه به وضعیت بومی و شرایط منطقه‌ای، زیر نظر استانداری که رئیس شورای هماهنگی است برنامه‌های پیشگیری را طراحی و اجرا می‌کرد.

وی ادامه داد: باید یک سری دستورالعمل کلی برای اجرای سند ارائه می‌شد و بقیه‌ کار به خود استان واگذار می شد چون در شکل فعلی، به دلیل متمرکز بودن برنامه‌ها، روند اجرای سند بسیار کند خواهد بود و مراحل اداری و بوروکراسی رفت و برگشت نامه‌ها و دستورات و بقیه‌ موارد، وقت و هزینه‌ زیادی را هدر می‌دهد.

وی تأکید کرد: به دلیل اینکه اجرای این سند به هماهنگی تمام دستگاه‌ها بستگی دارد و محور آن نیز استانداری است اجرای آن با توجه به روند پیچیده‌ و طولانی کار، به کندی صورت می‌گیرد و شاید کل زمان اجرا که در برنامه پنج سال دیده شده، به خاطر شکل متمرکز آن، کمتر از این شود.

شایان ذکر است، سند جامع پیشگیری از اعتیاد برای یک دوره‌ی پنج ساله نوشته شده که از سال 89 تا 93 را شامل می‌شود اما با گذشت بیش از یک سال از تدوین نهایی سند، هنوز کار اجرایی آن آغاز نشده است.

کد خبر 1405682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha