کبری بابایی، شاعر و نویسنده جوان کشور و برگزیده نهمین جشنواره شعر و داستان جوان و داور جایزه گام اول در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه برگزاری جشنوارههای ادبی در کشور را نمیتوان کاملا مثبت ارزیابی کرد، اظهار داشت: بحث اصلی در این باره آن است که اگر جشنوارهها را صرفا به معنی بستری برای معرفی شاعران جوان بدانیم، کارکرد دیگری را نیز باید برای آن متصور بود. تا چند سال قبل در حوزه شعر شاعرانی بودند که به آنها جشنوارهای میگفتند و این به معنی آن بود که این افراد تنها به حضورشان اهمیت میدادند و نه چیز دیگری، اما اخیرا حس میکنم که این موضوع تغییر کرده است.
وی ادامه داد: جشنوارههای ادبی رفته رفته در حال تبدیل شدن به محملی برای محک زدن شاعران و نویسندگان آن هم از طرف خودشان است و این موضوع مهمی است که باید تقویت شود.
بابایی در ادامه با اشاره به اینکه در هر صورت نتایج خارج شده از بستر جشنوارههای ادبی را نمیتوان به دور از سلیقه نیز دانست، افزود: اینکه جشنواره و سلیقه اعمال شده در آن در روند کاری یک نویسنده و شاعر جوان چه تاثیری میگذارد را باید در شخصیت آن شرکت کننده جستجو کرد، اما من حس میکنم مغرور نشدن به نتایج کسب شده از جشنواره موضوعی است که باید خود نویسنده و شاعر به آن توجه داشته باشد؛ چون برگزیده شدن در جشنوارهها حقیقتا به معنی برتر بودن نیست.
برگزیده نهمین جشنواره شعر و داستان جوان با اشاره به اینکه مهمترین نقش جشنوارهها را باید به نوعی در ایجاد رقابت در آنها جست، گفت: به هر صورت شاعر و نویسنده جوان نیازمند این است که شناخته شود و جشنوارهها نیز جایگاه و بستر مناسبی هستند که میتوانند این موضوع را مرتفع کنند، اما این به معنی این نیست که نقش حمایتی جشنوارهها را فراموش کنیم.
به گفته بابایی، اگر جشنوارههای ادبی بتوانند در درازمدت نقش حمایتی خود را تقویت کنند و در کنار آن به نوعی نقش هدایت کننده را نیز برای شاعران و نویسندگان جوان ایفا کنند، بدون شک فعالیت آنها کاملتر خواهد بود، اما آنچه در این رابطه تاکنون دیدهایم رهاشدگی این موضوع است.
نظر شما