حجت الاسلام سید هادی موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این فریضه الهی در فرهنگ اسلامی مانند جریان خون در رگهای یک پیکر است و سهل انگاری در این باره بی رنگ شدن دین و مرگ تدریجی امت اسلامی را در پی خواهد داشت.
وی اظهارداشت: خداوند در قرآن کریم بهترین ویژگی امت اسلامی را انجام امر به معروف و نهی از منکر دانسته چنانکه می فرماید: " شما بهترین امت هستید که به سود انسانها آفریده شدید (چه اینکه) امر به معروف و نهی از منکر می کنید..." و آن دو را بر فریضه های دیگری چون، اقامه نماز و پرداختن زکات، مقدم داشته و فرموده است: " مردان و زنان مؤمن، اولیای یکدیگرند که امر به معروف و نهی از منکر می کنند و نماز را برپا می دارند و زکات می پردازند. "
امام جمعه شفت گفت: خداوند امت اسلامی را ملزم به انجام آن دو فریضه بزرگ کرده و می فرماید: " شما باید امتی باشید که به اسلام می خوانید و امر به معروف و نهی از منکر می کنید."
وی افزود: ائمه معصومان (ع) درادای این رسالت الهی از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و حتی فراتر از محدوده رسالت خویش بر این کار اصرار ورزیدند، تلاش و اصرار آنان به سبب اهمیت این فریضه الهی بود.
موسوی همچنین با اشاره به اینکه از مهمترین آثار اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر حفظ امنیت است، اظهارداشت: سایر آثار اجتماعی این فریضه مثل بقای جامعه، وحدت، اجرای احکام، آبادانی و سازندگی و... همگی در راستای برقراری امنیت در جامعه، قرار می گیرند و وجود آنها به نوعی با ایجاد امنیت مرتبط است.
وی گفت: از دید قرآن و روایات امر به معروف و نهی از منکر ضامن بقای جامعه و ترک این دو سبب نابودی و هلاک جوامع است.
امام جمعه شفت یادآورشد: امر به معروف و نهی از منکر به عنوان اصل " نظارت عمومی " یا " ضمانت اجرایی " قوانین اسلام مطرح است، خدا نظارت بر حسن اجرای احکام الهی را برعهده فرد فرد جامعه اسلامی از هر قشری نهاد، از اینرو هر فرد و گروهی همواره چشمان بیدار امت اسلامی را مراقب خویش دانسته و تلاش می کند حتی الامکان قوانین اسلامی را رعایت و زیر پا نگذارد.
نظر شما