۷ بهمن ۱۳۹۱، ۹:۴۰

نقد مهر/

خانه های روی آب ورامین و جواب آبفا استان/ آتش نشانی گزارش واقعی داد

خانه های روی آب ورامین و جواب آبفا استان/ آتش نشانی گزارش واقعی داد

ورامین – خبرگزاری مهر: از ابتدای سال 91 تا کنون تعدادی خانه مسکونی به دلیل فرسودگی لوله های آب داخل خیابانها و کوچه های ورامین در معرض آسیب و تخریب قرار گرفته و باعث پرداخت خسارت توسط آبفا شده اند؛ در حالی که خانه های مردم به تعبیری روی آب قرار دارد، گزارشهای واقعی آتش نشانی ورامین، جوابیه آبفای استان تهران را در بر داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، در پی انتشار گفتگوی خبرگزاری مهر با سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ورامین با عنوان "خانه مسکونی سه واحدی خیرآباد در آستانه تخریب قرار گرفت" در روز 25 دی ماه، جوابیه ای از سوی روابط عمومی و امور بین الملل شرکت آب و فاضلاب استان تهران به خبرگزاری مهر رسید که می خوانید:

"بازگشت به درج مطلبی در آن رسانه محترم در تاریخ 25 دی ماه 91 با عنوان "خانه مسکونی سه واحدی در خیرآباد ورامین در آستانه تخریب قرار گرفته است" به اطلاع می رساند، مطلب منتشر شده در آن رسانه محترم با بزرگ نمایی همراه شده و هیچ گونه خسارتی به ساختمان وارد نشده است و جزئیات این حادثه به قرار ذیل است:

ساکنان منزل یاد شده طی تماس تلفنی با سامانه 122 شرکت آبفای جنوب شرقی، ریزش جدار چاه فاضلاب منزل را اعلام کردند که اکیپ امداد آبفای خیرآباد پس از آگاهی از موضوع بلافاصله در محل حضور یافت.

 پس از بررسیهای انجام شده مشخص شد شکستگی لوله آب موجب پر شدن چاه فاضلاب آن خانه شده است و این شکستگی لوله ناشی از فرسودگی لوله و تردد وسایل نقلیه و همچنین سستی خاک در آن منطقه بوده است.

در پی وقوع این حادثه، واحد امداد آتش نشانی پس از مراجعه به محل، تنها به تخلیه چاه اقدام و سپس محل را ترک کرده است و پس از آن گروه امداد آبفای خیرآباد محل نشت انشعاب فرسوده را ترمیم کردند.

لازم به توضیح است، در این حادثه هیچ گونه جاری شدن آب بر روی زمین وجود نداشته و آب صرفاً به داخل چاه فاضلاب وارد شده و موجب گرفتگی آن شده است.

در انتها متذکر می شود، به منزل مسکونی یاد شده هیچ گونه خسارتی وارد نشده و حتی حادثه به شکلی نبوده که این منزل در آستانه تخریب قرار بگیرد".

آستانه تخریب یعنی زیر ساختمان سست است/ مأمور آبفا حضور داشت    

در پی دریافت این جوابیه از سوی روابط عمومی و امور بین الملل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، خبرنگار مهر طی تماس تلفنی با سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ورامین، نظر وی را در این خصوص جویا شد که محمد خانی به خبرنگار مهر گفت: کارشناس آتش نشانی و نیروهای سازمان آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران در محل بوده اند که علت حادثه پیدا شد؛ نشت آب قبل از کنتور، یعنی از داخل کوچه بوده و ساختمان آسیب دیده و کاملاً آن خبر درست نوشته شده است.

وی افزود: چاه آب و فاضلاب و زیر ساختمان همه خراب شده بود؛ از دید آبفا شاید این ساختمان در حال تخریب نباشد ولی کارشناس آتش نشانی وقتی در محل حادثه حضور پیدا می کند و می بیند که تمام چاه فاضلاب خانه خوابیده است، خانه را در حال تخریب محسوب می کند.

سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ورامین بیان داشت: آستانه تخریب یعنی اینکه زیر ساختمان سست شود، خانه های آن منطقه با اسکلت بندی بتنی نیست و سست هستند و وقتی زیر ساختمان آب می رود، احتمال نشست و تخریب وجود دارد.

وی ادامه داد: به اهالی گفتیم که باید خانه را تخلیه کنند تا این آب کشیده و چاه مرمت شود و چون چاه اشباع و تخریب شده بود، از دید آتش نشانی احتمال نشست وجود داشت.

خانی با اشاره به جوابیه آبفا افزود: اصلاً کامیون از روی لوله رفته یا سستی خاک وجود دارد، باید گفت که اداره آبفا وقتی انشعابی را به این ساختمان وصل کرده مگر لوله را از چند متری زمین نبرده، چرا لوله را درست نبرده است؟ آیا فکر این را نکرده اند که ماشین می خواهد از خیابان رد شود؟! وقتی لوله را از زیر آسفالت برده اند، مشخص است که لوله می شکند و این به مشترک ربطی ندارد و لوله وقتی قبل از انشعاب شکست، به سازمان آب ارتباط دارد.

وی عنوان داشت: داخل ساختمان اگر اتفاقی بیفتد و لوله بشکند و باعث نشست خانه شود، هیچ ارتباطی به سازمان آب ندارد ولی وقتی که قبل از کنتور این اتفاق افتاد و در کوچه ترکید که مشترک مقصر نیست و آبفا باید نظارت داشته باشد و خسارت بدهد.

سرپرست آتش نشانی ورامین ادامه داد: همه می دانند که وقتی زیر پی ساختمان آب رفت احتمال نشت و فرو نشت وجود دارد و  از دید آتش نشانی نیز خانه به این دلیل فرو می ریزد.

تأکید بر تکذیب استناد رسمی آتش نشانی

با توضیحات تکمیلی سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ورامین احساس کردیم شاید آبفا استان تهران بدون هماهنگی با آبفا جنوب شرقی استان تهران این جوابیه را صادر کرده و به همین دلیل، خبرنگار مهر با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران نیز در این خصوص به گفتگو نشست.

منصور جنتی به خبرنگار مهر گفت: در آن ساختمان مشکلی وجود نداشت که تخریب شود و این خبر اصلاً واقعیت و وجود خارجی ندارد؛ این ساختمان در حال تخریب نبوده و نمی دانم این خبر چگونه منتشر شده است؟! و وقتی این خبر را دیدیم تکذبیه برای آن فرستادیم.

وی تصریح کرد: از دید آبفا اصلاً چنین اتفاقی نیفتاده است، یعنی آن خانه در حال تخریب نبوده است و اینکه سه خانه در حال تخریب است اصلاً وجود ندارد.

مدیرعامل آبفا جنوب شرقی استان تهران ادامه داد: آب یک لوله داخل چاه فاضلاب آن رفته که چاه را تخلیه کرده اند و این ربطی به خانه ندارد که بخواهد تخریب شود؛ آقای خانی از دید خودش گفته است و صاحب ملک به اداره آمده و مشکل او حل شده است.

وی بیان داشت: نیروهای آبفا به آنجا رفتند و حادثه را دیدند و گفتند که یک لوله فاضلاب بوده که آن را درست کردند و ربطی به تخریب خانه ندارد و این خبر درست نیست؛ آتش نشانی از دید خودش گفته و چنین چیزی وجود ندارد، آن چاه فاضلاب بوده و نیروها آن را تخلیه کردند و مشکل رفع شد.

صورتجلسه ای هست که مأمور آبفا در آنجا حضور داشته و آن را امضا کرده است

سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ورامین پس از تکذیب مجدد گفتگویش، این بار توسط مدیرعامل آبفا جنوب شرقی استان تهران بار دیگر به خبرنگار مهر گفت: صورتجلسه ای هست که مأمور آبفا در آنجا حضور داشته و آن را امضا کرده است؛ این سازمان نیز آن چیزی را که هست می نویسد، می خواهد خوشایند کسی باشد یا نه؛ آنچه را که انتقال می دهیم طبق اسناد و مدارک است.

خانی افزود: جوابیه آبفا استان تهران تمام حرف آتش نشانی را تأیید می کند؛ خودشان توضیح داده اند که "ساکنان منزل یاد شده طی تماس تلفنی با سامانه 122 شرکت آبفای جنوب شرقی، ریزش جدار چاه فاضلاب منزل را اعلام کردند که اکیپ امداد آبفای خیرآباد پس از آگاهی از موضوع بلافاصله در محل حضور یافت و پس از بررسیهای انجام شده، مشخص شد شکستگی لوله آب موجب پر شدن چاه فاضلاب آن خانه شده است".

وی بیان داشت: این جوابیه حرفهای آتش نشانی را تأیید کرده و گفته شده "شکستگی لوله آب موجب پر شدن چاه فاضلاب آن خانه شده است" آیا آتش نشانی چیزی غیر از این گفته است؟ گفتیم "لوله آب شهری شکسته و از زیر خانه خاک را شسته است و احتمال ریزش خانه وجود دارد".

سرپرست آتش نشانی ورامین ادامه داد: درنامه آمده است "در پی وقوع این حادثه، واحد امداد آتش نشانی پس از مراجعه به محل، تنها به تخلیه چاه اقدام و سپس محل را ترک کرده است و گروه امدادی سازمان آب، آن انشعاب فرسوده را ترمیم کرد" در حالی  که فکر می کنم حدود هفت تا هشت ساعت نیروهای آتش نشانی آنجا فعالیت می کردند و بعد آبفا آمد.

وی بیان داشت: آتش نشانی وظیفه داشت که آب را از داخل چاه بکشد و بعد که متولی کار یعنی سازمان آب در محل حاضر شد، کار را تحویل آنها بدهد و به مالک توصیه کند و برود.

خانی اضافه کرد: در جوابیه آبفا آمده که "لازم به توضیح است در این حادثه هیچ گونه جاری شدن آب بر روی زمین وجود نداشته و آب صرفاً به داخل چاه فاضلاب وارد شده و موجب گرفتگی آن شده است" که سستی خاک آن منطقه نکته بسیار مهمی است.

تأیید آبفا نشان می دهد کارشناسان آتش نشانی حرف گزافی نزده اند

وی تصریح کرد: آتش نشانی نوشته است "خانه احتمال ریزش و تخریب دارد" که با توجه به توضیح آبفا استان، همان طور که تأکید و تأیید کرده است که "علت حادثه، شکستگی لوله آب شهری بوده که موجب پر شدن چاه فاضلاب شده است" و همچنین طبق تأیید کارشناسان آبفا "خاک منطقه سست بوده"، حال اگر این خاک سست توسط آبی که همان آب شرب شهری است، شسته شود و باعث تخریب چاه فاضلاب و پر شدن آن شود، پس کارشناسان آتش نشانی حرف گزافی نزده اند که باید خانه تخلیه شود تا ایمن سازی با نظارت مهندسان ساختمانی انجام شود، چون احتمال نشست و تخریب وجود داشته است.

سرپرست آتش نشانی شهرستان ورامین ادامه داد: خود آبفا تأیید کرده که خاک منطقه سست و لوله آب شهری آبفا شکسته است نشت کرده، خاک را شسته و زیر ملک رفته و به چاه فاضلاب داخل ساختمان نفوذ کرده و آن را پر و خراب کرده است، پس کارشناس آتش نشانی چیز اضافه ای نگفته است.

وی یادآور شد: وظیفه ماست که به محض اینکه مردم کمک می خواهند، بلافاصله در محل حاضر شویم و اولین وظیفه ذاتیمان این است که آن محل را ایمن کنیم و بلافاصله بعد از رؤیت، اعلان تخلیه دهیم که ساختمان بر روی مردم خراب نشود و بعد علت یابی می کنیم که با حضور خود نیروهای آبفا آنجا علت را پیدا کردیم و دیدیم لوله شکسته است و خود مسئولان آبفا آنجا بودند و برگه گزارش آتش نشانی را تأیید و امضا کرده اند.

خانی عنوان داشت: شاید این طور حوادث خوشایند آبفا نباشد، آتش نشانی تا کار را کارشناسی نکند، هیچ چیزی را اعلام نمی کند و وقتی چاه وسط ملک قرار دارد، باید آب از زیر پی ساختمان رد شود تا به چاه وسط خانه برسد،  پس اول زیر ساختمان و پی را می شوید تا به چاه برسد و دیواره چاه را تخریب می کند و چاه پر می شود.

وی اضافه کرد: وقتی آب زیر پی را خالی کرده، این ساختمان بر روی چه چیزی بنا باشد؟! این ساختمان روی هواست، پس وظیفه داریم که اخطار ایمنی بدهیم و بگوییم ملک ایمن نیست و باید تخلیه شود تا مهندس ساختمانی نسبت به بنا نظر دهد.

سرپرست آتش نشانی ورامین تصریح کرد: خط آخر جوابیه آبفا که می گوید "به منزل مسکونی یاد شده هیچ گونه خسارتی وارد نشده و حتی حادثه به شکلی نبوده که این منزل در آستانه تخریب قرار بگیرد" با متنی که بالای آن نوشته است، تضاد دارد و خود آبفا نوشته خاک منطقه سست است؛ اگر کارشناس آبفا می گوید خاک منطقه سست است، حالا همین خاک اگر با آب شهری حدود شش تا هفت ساعت شسته بشود، زیر ملک چیزی می ماند که بنا ثابت بماند؟!

توصیه آتش نشانی به آبفا

خانی تأکید کرد: به آبفا توصیه می کنم به جای اینکه این نامه نگاریها را انجام دهند، بزرگواری کنند و در اسرع وقت نسبت به تعویض و ترمیم لوله های فرسوده شبکه آبرسانی  اقدام کنند تا چنین مواردی را در سطح شهر نداشته باشیم.

وی افزود: موارد این چنینی زیاد است، مانند خیابان مسجد جامع، کوچه توحید که براثر شکستگی لوله آب شهری، ساختمان شکاف خورده و خانه در آستانه تخریب قرار گرفته بود که در حال حاضر نیز آثارش وجود دارد.

سرپرست آتش نشانی ورامین یادآور شد: آبفا جنوب شرقی استان تهران نمی خواهد حقیقت را بپذیرد و می خواهد شانه خالی کند، موارد مشابه این زیاد است؛ به جای اینکه این را مدام گردن همدیگر بیاندازیم، وظیفه مان را درست انجام دهیم.

لزوم ترمیم شبکه های فرسوده آب در ورامین/ مین های آبرفتی زیر خانه های روی آب

با توجه به حوادث روی داده ناشی از نشت یا ترکیدگی لوله های اصلی یا انشعابی آب در ورامین که از ابتدای سال 91 به تأیید گزارشهای آتش نشانی، تعداد زیادی بوده، لزوم ترمیم شبکه های فرسوده آب در ورامین ضروری به نظر می رسد.

آبفا باید شبکه آب شهری را به سرعت ترمیم کند و به فکر این نباشد که خانه ها را بیمه کرده و از جیب آبفا نمی رود؛ آبفا باید در ذهن خود بگنجاند که پول این بیمه ها به نوعی از قبوض مردم دریافت می شود و سهل انگاری در خدمات رسانی به مردم و عدم ترمیم لوله های فرسوده آب، خیانت به بیت المال محسوب می شود.

به جرأت می توان گفت که لوله شبکه های فرسوده آب شهری در ورامین مانند مین های آبرفتی زیر خانه های روی آب هستند و ناگهان ساعت دو، پنج یا شش صبح تماسی با آتش نشانی یا آبفا برقرار می شود که خانه نشست کرده است و خدا می داند که چند روز و ماه، آب زیر این ملکها می رود که این اتفاقها می افتد.

شورای شهر ورامین هم سهل انگاری می کند

در این میان، بر اساس بند 22 ماده 71 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور که به یکی از وظایف شوراهای شهر اشاره می کند، "وضع مقررات و نظارت بر حفر مجاری و مسیرهای تأسیسات شهری" برعهده شورای شهر است که به نظر می رسد این بند قانونی اجرایی نشده یا اگر شده، اطلاعاتی از آن در دسترس رسانه ها و مردم نیست.

در عین حال، مشکلات مختلف تأسیسات شهری، اعم از آب، برق، گاز و مخابرات باید توسط شورای اسلامی شهر ورامین پیگیری شود تا به نتیجه مطلوب برسد؛ چراکه شورای شهر، نماینده مردم برای رسیدگی به امور مختلف شهری و مدیریت آن است.

به هر تقدیر، اگرچه آستانه نقدپذیری برخی مسئولان در این روزها به پایین ترین حد ممکن رسیده، ولی توصیه می شود هرچه سریعتر با نشستهای کارشناسی چندجانبه میان مدیران آبفا، آتش نشانی، شهرداری و شورای اسلامی شهر ورامین، نسبت به بررسی چالشها و موانع موجود سر راه تعویض و ترمیم شبکه های فرسوده آب که جان و مال مردم را تهدید می کنند، اقدام کنند.

نکته مهم دیگر این است که آبفا باید به جای ارسال جوابیه و صرف وقت برای تکذیب مواردی که مقابل چشمان مردم عیان است، بودجه و وقت خود را یکبار برای همیشه، صرف اصلاح و تعویض شبکه های فرسوده و خانه خراب کن آب شهری کند تا هم در بیت المال صرفه جویی شود و هم رضایت مردم کسب شود.

علیرضا مهدی زاده

کد خبر 1800173

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha