۱۲ اسفند ۱۳۹۱، ۱۰:۵۳

هنرمندان همدانی در انتظار خانه کاریکاتور/ کاریکاتور چاقویی دو لبه

هنرمندان همدانی در انتظار خانه کاریکاتور/ کاریکاتور چاقویی دو لبه

همدان - خبرگزاری مهر: استان همدان در زمینه هنر ظرفیتهای قابل توجهی دارد که در برخی موارد از نگاه مسئولان فرهنگ و هنر دیار الوند دور مانده و آنچنان که باید و شاید به آنها توجه نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کاریکاتور یکی از رشته های هنری است که قابلیت های بسیاری دارد و بنا به تعاریف کارشناسان، کاریکاتور هنری جهانی و بدون مرز است که نیازی به ترجمه ندارد و در همه نقاط جهان قابل ارائه است.

استان همدان در این رشته هنری با چهره هایی همچون محمد علی خلجی، علی پاک نهاد، محمود نظری و طاهر شعبانی و دیگر هنرمندان این رشته حرف های بسیاری برای گفتن دارد که البته تا کنون در استان همدان به این رشته هنری آنچنان که باید توجه نشده و تنها به برگزاری برخی نمایشگاه ها از آثار این هنرمندان بسنده شده است.

"کاکتوس های صمیمی" کاریکاتورها را گردهم آورد

چندی پیش حوزه هنری استان همدان از آثار آقایان پاک نهاد، نظری و شعبانی مجموعه ای را جمع آوری و در قالب کتابی با نام "کاکتوس های صمیمی" منتشر کرد.

محمود نظری یکی از کاریکاتوریستهای جوان و خوش آتیه استان همدان که فارغ التحصیل رشته گرافیگ است در جشنواره های مختلف ملی و بین المللی کاریکاتور تاکنون مقام های بسیاری را کسب کرده و در حال حاضر با برخی نشریات محلی و سراسری نیز همکاری می کند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر در معرفی کتاب "کاکتوس های صمیمی" عنوان کرد: این کتاب نتیجه نمایشگاه کاریکاتوری است که در سال 1389 از آثار بنده، علی پاک نهاد و طاهر شعبانی برگزار شد و موضوع کارها اغلب آزاد بود.

نظری گفت: پس از انتخاب برخی از آثار این نمایشگاه سرانجام کتابی با عنوان "کاکتوس های صمیمی" با تلاش حوزه هنری استان همدان منتشر شد و البته قابل توجه است که این کتاب قرار بود سال گذشته منتشر شود که این اتفاق امسال انجام شد و باز هم جای تشکر دارد.

نبود حق مولف و عدم قانون منسجم از مشکلات هنرمندان کاریکاتوریست است

وی درباره دغدغه کاریکاتوریست ها در استان همدان گفت: دغدغه کاریکاتوریست ها تقریبا یک مبحث مهم و اصلی یعنی حق مولف است چرا که در کشور ما به واسطه نبود حق مولف و عدم قانون منسجمی در این زمینه اکثر مطبوعات به خود اجازه می دهند که کاریکاتور های مختلف را از روی سایت بردارند و حتی بدون اجازه مولف در رسانه منتشر کنند و این امر روندی عادی در دنیای رسانه ها شده است.

بنابر اظهارات نظری، همیشه کاریکاتور در جامعه با نوعی حساسیت مواجه است و متاسفانه کاریکاتور، توهین و یا هجو قلمداد می شود و این نگاه مناسبی نیست.

وی بیان کرد: متاسفانه برخی از مسئولان نیز درک درستی از کاریکاتور ندارند و به دلیل انتقاد ناپذیری برخی مسئولان برخورد درستی با این هنر نمی شود.

این کاریکاتوریست همدانی ادامه داد: صاحبان رسانه ها نیز با ترس به این هنر نگاه می کنند و اکثرا منافع خود را در نظر می گیرند.

نگاه ها به کاریکاتور بسیار محافظه کارانه است

وی با گلایه مندی از دستمزدها پایین برای کاریکاتورهای ترسیم شده، گفت: به کاریکاتور نگاه ها بسیار محافظه کارانه است.

نظری اضافه کرد: به تازگی نیز تعریفی را برخی مسئولان رسانه ای باب کرده اند که کاریکاتور مثبت کشیده شود و من با این تعریف بیگانه ام چرا که کاریکاتور اصولا قرار است عیب ها را نشان دهد و آسیب ها را نقد کند بنابراین همین برخورد و نگاه سبب می شود که کاریکاتوریست ها این روزها به جای کار در رسانه ها به سمت جشنواره ها سوق پیدا کنند.

وی کاریکاتور را چاقویی دو لبه قلمداد کرد و افزود: این چاقو در برخی موارد به دلیل اینکه هدف کاریکاتوریست از سوی مخاطب درک نمی شود و مخاطب تاویل خودش را می کند و باعث ایجاد سوء تفاهم می شود.

همدان قابلیت تبدیل شدن به قطب کاریکاتور کشور را دارد

وی درباره جایگاه کاریکاتور استان همدان در کشور گفت: تعداد کاریکاتوریست های حرفه ای استان همدان کم است اما از لحاظ حضور در جشنواره های ملی و بین المللی و کسب عناوین برتر کاریکاتوریست های استان همدان در کشور رکورد دار هستند و به همین دلایل است که همدان می تواند قطب کاریکاتور کشور باشد.

نظری در پایان افزود: با همه داشته های استان همدان در زمینه هنر کاریکاتور اما هنرمندان این رشته مهجور و ناشناخته مانده اند و در استان همدان برای حمایت از این هنرمندان حتی خانه کاریکاتوری وجود ندارد که چشم انتظار راه اندازی آن هستیم.

کد خبر 2009201

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha