۲ شهریور ۱۳۹۲، ۱۲:۱۷

رئیس سابق حوزه هنری:

تهاجم فرهنگی حمله آگاهانه دشمن برای تغییرات در جامعه ماست

تهاجم فرهنگی حمله آگاهانه دشمن برای تغییرات در جامعه ماست

حسن بنیانیان با اشاره به اینكه در بیرون جامعه تلاشی آگاهانه از سوی دشمن برای تغییرات فرهنگی جامعه صورت می‌گیرد، گفت: دشمنان می‌خواهند با تهاجم فرهنگی و مدیریت آگاهانه فرهنگ جامعه را تحت تاثیر قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن بنیانیان رئیس سابق حوزه هنری در خصوص كتاب تازه خود که به تازگی با عنوان «بررسی پیوست فرهنگی» منتشر شده است، اظهار داشت: حدود 5 سال پیش مقام معظم رهبری بر ضرورت وجود «پیوست فرهنگی» برای طرح‌های اجرائی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، عمرانی و... تاكید فرمودند كه متعاقب آن در بند ماده 2 اصل پنجم توسعه، دولت موظف شد تا طرح‌های مهم پیوست فرهنگی را تعیین و تبیین كند.

وی ادامه داد: این موضوع برای اولین بار در فضای دولت مطرح و باید جزییات نیز مشخص می‌شد. من در این كتاب جزییات مسائل فرهنگی را تبیین كردم.

بنیانیان با اشاره به اینكه از فرهنگ تلقی‌های مختلفی می‌شود گفت: وقتی صحبت از فرهنگ می‌شود ناخودآگاه ذهن به سمت كالاهای مصرفی عرصه فرهنگ متبادر می‌شود؛ در این تعریف فرهنگ، اعتقادات ،ارزش‌ها، هویت و الگوهای رفتاری جامعه شكل می‌گیرد.

رییس سابق حوزه هنری اظهار كرد: مفهوم دومی نیز برای فرهنگ وجود دارد كه همه ما را احاطه كرده است به این معنا كه در همه روابط روزمره مثل ارتباطات اجتماعی مداخله می‌كند.

وی با بیان اینكه در دل این فرهنگ سبك زندگی معنا پیدا می‌كند تصریح كرد: این فرهنگ در همه جنبه‌های سیاسی، اقتصادی و ... مداخله می‌كند و تغییرات این فرهنگ در امور نقش پیدا می‌كند.

وی در ادامه به مهندسی فرهنگی اشاره و خاطر نشان كرد: مهندسی فرهنگی به معنای اصلاح پیامدهای فرهنگی نظام‌های مختلفی مانند نظام‌های سیاسی، اقتصادی، بانكی و...است كه جامعه را اداره می‌كنند.

بنیانیان بیان كرد: این نظام‌ها جامعه را اداره می‌كنند و در فرایند پیگیری اهداف خود در فرهنگ تاثیر می‌گذارند.

وی نظام اقتصادی را تاثیرگذار در باورهای جامعه و مفهوم فرهنگ دانست و افزود: برخی از افراد وقتی در نظام مالیاتی ورود می‌كنند به این فكر می‌كنند كه اگر راستگو باشند بهتر است یا دروغگو؛ لذا عده‌ای به سمت دروغگویی می‌روند و این همان مداخله در فرهنگ است.

نویسنده كتاب پیوست فرهنگی با اشاره به اینكه باید پیامدهای فرهنگی نظام‌هایی كه جامعه را اداره می‌كنند شناسایی و اصلاح كرد گفت: ما باید طرح‌های مهمی را كه منشا تحول هر یك از نظام‌های جامعه هستند را اصلاح كنیم.

وی همه عواملی كه در روابط بشری اتفاق می‌افتد را سبب تغییرات فرهنگی دانست و اضافه كرد: 3 عامل كلیدی در داخل و 3 عامل كلیدی در بیرون جامعه در تغییرات فرهنگی دخالت دارند.

بنیانیان از سازمان‌ها به عنوان اولین عامل داخلی نام برد و گفت: تلاش سازمان‌هایی مثل سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری، بخش فرهنگی شهرداری و... در تغییرات فرهنگی نقش دارند.

وی افزود: گروه دوم نظام‌های اقتصادی ـ سیاسی هستند كه در به وجود آمدن تغییرات فرهنگی تاثیر می‌گذارند.

مولف كتاب كتاب فرهنگ توسعه افزود: تغییراتی نیز به واسطه تغییر در رشد جمعیت و... ایجاد می‌شود كه می‌توان به تغییرات علمی و فرهنگی طبقه بندی شوند. به عنوان مثال با ورود اینترنت تغییرات فرهنگی به صورت محسوس تری شكل گرفت.

وی به تغییرات فرهنگی از سوی عوامل بیرونی اشاره و بیان كرد: در بیرون جامعه تلاشی آگاهانه از سوی دشمن برای تغییرات فرهنگی جامعه صورت می‌گیرد كه همان تهاجم فرهنگی است. دشمنان با مدیریت آگاهانه می‌خواهند فرهنگ جامعه را تحت تاثیر قرار دهند.

مولف كتاب «فرهنگ در مدیریت توسعه اسلامی» ادامه داد: عامل بیرونی دیگر، تغییراتی است كه از فرایند جهانی شدن می‌پذیریم. عده‌ای برای تحصیل به خارج از كشور می‌روند در نتیجه از طریق علوم تفكرات غربی وارد كشور می‌شوند كه بخشی از این تغییرات مثبت و بخش دیگر منفی است.

وی از تكنولوژی به عنوان عامل سوم بیرونی در تغییرات فرهنگی نام برد و افزود: تكنولوژی و پیشرفت علوم در جهان بر تغییرات فرهنگی تاثیر می‌گذارند كه نمی‌توان این عامل را به طور كامل كنترل كرد. باید تلاش شود تا تاثیرات مخرب آن را كاهش داد و این امر با افزایش كارایی سازمان‌های فرهنگی میسر است.

کد خبر 2121519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha