۸ مهر ۱۳۹۲، ۱۷:۱۰

نگهدار:

ظرفیت اسمی کارخانجات خوراک دام مازندران 1.2 میلیون تن است

ظرفیت اسمی کارخانجات خوراک دام مازندران 1.2 میلیون تن است

ساری - خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از فعالیت30 کارخانه خوراک دام به ظرفیت اسمی سالانه یک میلیون و 202 هزار تن در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین نگهدار بعد از ظهر دوشنبه در جمع مدیران جهاد کشاورزی افزود: اعمال مدیریت کارا در بخش تغذیه و استفاده بهینه از اقلام علوفه ای در اثر فرآوری و تولید کنسانتره نقش زیادی در بهره وری واحدهای تولیدی در صنعت دامپروری ایفا می کند.

وی با اشاره به اینکه تامین خوراک دام و طیور حدود 70 درصد هزینه جاری یک واحد دامپروری را به خود اختصاص می‌دهد، تصریح کرد: در راستای بهبود کمی و کیفی تولیدات شیر و گوشت قرمز و به منظور تامین نیاز دام متناسب با تولید از طریق استفاده از دانش فنی روز و بکارگیری نرم افزارهای تخصصی و تکنولوژی مدرن در استان مازندران، 30 کارخانه خوراک دام بظرفیت اسمی هزار و 202 هزار تن در طول سال فعال بود، بطوری که تولیدات کارخانجات خوراک دام و طیور موجب کاهش قیمت تمام شده محصولات دامی با متعادل کردن خوراک مصرفی و بهبود راندمان تولید از طریق بهبود روند کاهش ضریب تبدیل و به تبع آن کاهش هزینه خوراک مصرفی از طریق بالانس خوراک مصرفی در واحدهای تولیدی دام و طیور  می شود.
 
نگهدار در ادامه افزود: در این راستا در سال گذشته به میزان 226 هزار و 791 تن کنسانتره گاو شیری مخصوص، کنستانتره گاو شیری درجه یک و کنسانتره گوساله‌های‌ پرواری با هدف افزایش تولیدات شیر و گوشت ناشی از متعادل شدن خوراک و کاهش هزینه های تولید و با استفاده از علوفه‌های موجود در کارخانجات استان تولید و در دامداری های استان مورد استفاده قرار گرفته است.
 
آغاز سرشماری کلنی های زنبور عسل در ساری
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری از آغاز سرشماری کلنی های زنبور عسل همزمان با سراسر کشور در این شهرستان خبر داد و گفت: سرشماری کلنی های زنبور عسل که به طور سالانه در سراسر کشور انجام می گردد، در سالجاری نیز از تاریخ ششم لغایت یازدهم مهرماه در قالب 5 اکیپ در شهرستان ساری انجام می گیرد.
 
طهمورث قاسم نژاد با اشاره به اهمیت تولید عسل و افزایش سرانه مصرف، نیاز به شناسایی و برآورد میزان تولید را ضروری دانست و تصریح نمود: سرشماری زنبور عسل در مناطق چهاردانگه و دودانگه هر کدام یک اکیپ و دو اکیپ نیز در بخش مرکزی از سوی اداره تولیدات دامی این مدیریت و با هماهنگی شرکت تعاونی زنبورداران صورت می گیرد.
 
وی در پایان یاد آور شد: در سال گذشته شهرستان ساری با داشتن 29 هزار  و 396 کلنی زنبور عسل و تولید بیش از 178 تن عسل و تعداد 301 نفر زنبوردار سهم بسیار بالایی در تولید عسل استان و اشتغال مولد داشته است.
 
برداشت مکانیزه برنج در آمل
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل نیز گفت: برداشت مکانیزه برنج در سطح بالغ بر 35 هزار هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان آغاز شد.
 
سید مرتضی امینی  در ادامه با بیان اینکه بالغ بر 99.6 درصد از اراضی شالیزاری این شهرستان برداشت شد، که 21 هزار و 928 هکتار آن به ارقام محلی با متوسط عملکرد چهار هزار و 850 کیلوگرم در هکتار و تولید بیش از یک میلیون و 63 هزار و 350 تن اختصاص داشته تصریح کرد: مجموع تولید محصول برنج ارقام پر محصول این شهرستان در سالجاری بالغ بر 135 هزار و 523 تن با میانگین عملکرد هفت هزار و 800 کیلوگرم در هکتار بوده است.
 
وی در پایان ظهور اولین خوشه برنج را در تاریخ شانزدهم خرداد ماه سالجاری و اولین برداشت برنج و شروع اولین نشاء مجدد را در نوزدهم تیرماه امسال و ظهور اولین خوشه رتون را در تاریخ دوم مرداد ماه سالجاری اعلام کرد.
کد خبر 2146273

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha