به گزارش خبرنگار مهر، احمد نیککار عصر دوشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران در محل صدا و سیمای مرکز سمنان ضمن اشاره به تولید و پخش برنامه ای با عنوان "در مسیر سلامت" در این مرکز، اظهار داشت: در این برنامه از یکشنبه الی پنج شنبه هر هفته ساعت 20.20 به صورت زنده با حضور متخصصان و کارشناسان ضمن بحث در خصوص بیماریهای مختلف به سوالات مطرح شده از طرف مخاطبان برنامه پاسخ داده می شود.
وی تصریح کرد: بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای تنفسی، دیابت، سلامت زنان، گوارش، کودکان، تغذیه، دهان و دندان، بیماریهای چشم، عصبی و ... موضوعاتی هستند که در این برنامه مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.
معاون سیمای اداره کل صدا و سیمای مرکز سمنان همچنین با بیان اینکه پرداختن به خواص گیاهان دارویی نیز یکی دیگر از آیتم های در مسیر سلامت است، گفت: مخاطبان می توانند با شماره تلفن 4455656 و یا با شماره پیامک 300002311 سوالات و مشکلات خود را با کارشناسان برنامه در میان بگذارند.
نیککار تصریح کرد: برنامه در مسیر سلامت به تهیه کنندگی و کارگردانی حیدر عباس زاده و اجرای دکتر فرشید فریور و مریم صفاهانی و در 30 قسمت در حال پخش است.
از همه رنگ را در سیمای سمنان ببینید
معاون سیمای اداره کل صدا و سیمای مرکز سمنان همچنین با بیان اینکه به منظور معرفی میوه های شاخص استان سمنان و نقش و تاثیر آنها بر اقتصاد خانواده و منطقه، این مرکز مجموعه مستندی را با نام " از همه رنگ " در دست تهیه دارد، گفت: حمید قزلو تهیه کننده این برنامه در چهار قسمت 30 دقیقه ای با معرفی چهار میوه گردو، خربزه، انگور و پسته ضمن بررسی تعاملات اجتماعی بوجود آمده توسط این محصولات و نقش در فرهنگ خرد و کلان به تاثیر محصولات در اقتصاد خانواده و منطقه ای که این میوه ها در آنجا بعمل می آیند نیز می پردازد.
نیککار تصریح کرد: به عنوان مثال میوه گردو و نقش و ارتباط این محصول و شهر شهمیرزاد یا انگور شاهرود و ارتباط تصویری بوجود آمده توسط نقش های انتزاعی توسط مردم این شهر با این میوه و هنرهای تزئینی و معماری مساجد و همینطور تاثیر آن در نقوش فرش ایرانی پرداخته می شود.
وی افزود: این مستند را حمید قزلو به اتفاق دینا چراغوند کارگردانی و صادق سوری تصویربرداری کرده اند.
"سفره ایرانی" به منظور معرفی غذاهای محلی استان سمنان تولید می شود
معاون سیمای صدا و سیمای مرکز سمنان همچنین با بیان اینکه این مرکز نحوه تهیه غذاهای بومی و محلی استان سمنان را در مجموعه " سفره ایرانی " بررسی می کند، گفت: بهرام کمیجانی بعنوان تهیه کننده و کارگردان به همراه گروه تولیدی در 14 قسمت 10 دقیقه ای این برنامه را تولید می کند.
نیککار افزود: سفره ایرانی با حضور در نقاط مختلف شهری و روستایی، مردم استان سمنان را با غذاهای محلی مناطق مختلف استان آشنا می کند.
وی اظهار داشت: سبزی پلو سمنان، کشمش پلو شاهرود، رشته پلو دامغان، ته چین گرمسار و شهمیرزاد، ساغ دو مهدیشهر، آش انجه سرخه، شورلی میغان، تاس کباب دیباج، چرت مه آرادان، دیگی افتر و آش کشک فولاد محله از جمله غذاهای محلی استان سمنان است که در سفره ایرانی به چگونگی تهیه آن پرداخته خواهد شد.
تولید و پخش ویژه برنامه "آه باران" در محرم امسال
معاون سیمای صدا و سیمای مرکز سمنان همچنین با اشاره به اینکه این مرکز به منظور شناخت بیشتر واقعه عاشورا و قیام حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) ویژه برنامه ای را با نام " آه باران" در دست تهیه دارد، گفت: ابراهیم طاهرنژاد این برنامه را با هدف بیان فرهنگ عاشورا، الگوی عاشورایی زندگی و جاذبه های آن، شخصیت شناسی، اصول مدیریت عاشورایی، جغرافیای کربلا در 13 قسمت 50 دقیقه ای تهیه می کند.
نیککار تصریح کرد: نگاهی به فرهنگ عامه استان سمنان نظیر خیمه سوزان سرخه، نخل کشی مهدیشهر، سنگ زنی سمنان و ... شعر عاشورایی شامل قرائت اشعار مرتبط با قیام عاشورا بهمراه آواها و نواهای عاشورایی، هنر عاشورایی در قالب اجرای نمایش تعزیه و ... بخشهایی از "آه باران" است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گزارش هایی از مراسم عزاداری مردم استان در دهه اول محرم و نمایش عکس ها و فیلم های ارسالی مخاطبان در خصوص محرم که با کارگردانی هنری مهدی ابراهیم خانی و کارگردانی تلویزیونی روح اله فخرو با نوشته هایی از محمد رحمانیان از شب اول محرم راس ساعت 21 از شبکه استانی سیما پخش خواهد شد.
نظر شما