به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این مراسم شاهین امین منتقد سینما گفت: امیدوارم این جلسات همانند گروه سینمای «هنر و تجربه» ادامه پیدا کند و باز هم آرزو می کنم «هنر و تجربه» صاحب یک مجتمع مخصوص به خود شود و به عنوان جریانی موثر در عرصه سینما به کار خود ادامه دهد.
مسعود امیری تیرانی کارگردان فیلم «سه روز بیداری» هم در این مراسم با اشاره به ایده و انگیزه خود برای ساخت این اثر سینمایی توضیح داد: ساخت اینگونه فیلمها به نظر به یک جنون لذت بخش نیاز دارد البته شاید در این فرصت کوتاه زمان مناسبی برای توضیح چگونگی ساخت فیلم نباشد. اما باید بگویم برای ساخت این فیلم دقیقا یک تصمیم جنونآمیز گرفته شد و به نوعی خانم گلستانی لطف کرد و ماجرا را آغاز کرد.
وی ادامه داد: تصمیم اولیه اینطور بود که زن و مرد قصه بعد از 3 روز بیخوابی اتفاقات عجیب و غریبی را تجربه کنند، این ایده کنار گذاشته شد و بعد فکر کردیم اگر 2 نفر 3 شبانه روز بیدار باشند چه کار می توانند بکنند؟ زمانی که تصمیم به ساخت فیلم گرفتم پیشنهاد را با چند نفر در میان گذاشتم، نه به این خاطر که بازیگری برای کار پیدا کنم. منتظر بودم تا ببینم کسی پیشنهادی مطرح میکند و یا جسارت وارد شدن به این کار را دارد یا نه؟ در نهایت خانم گلستانی این جسارت را به خرج داد.
تیرانی افزود: البته کمتر بازیگری است که با یک ایده یک خطی مقابل دوربین برود و بدون دکوپاژ یا میزانسن و فقط در حضور دوربین بدون اینکه بداند قرار است چه اتفاقی بیفتد حاضر به بازی کردن شود. اما این جسارت را پرویز پرستویی و سهیلا گلستانی داشتند.
این کارگردان سینما در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: بعد از اینکه کاری ساخته می شود بخشی از انتظارات شکل میگیرد و بخشی دیگر نیز خیر. من از آنچه شکل گرفته است راضی ام. در ابتدا این را پذیرفته بودیم که ممکن است بعد از این 3 روز نتیجه مطلوبی نگیریم اما همگی این ریسک را پذیرفتیم و اگر در گام بعدی این ایده به شکل دیگری اجرا شود، قطعا نواقص آن برطرف خواهد شد.
سهیلا گلستانی بازیگر فیلم سینمایی «سه روز بیداری» هم در این نشست درباره چگونگی حضور خود در این پروژه توضیح داد: کاری که در این فیلم کردم به نظرم عجیب نیست از سوی دیگر ما معمولا درباره تاثیر فیلم کوتاه در سینمای بلند زیاد صحبت می کنیم و به نتیجهای هم نمی رسیم. این تجربهگرایی در من به واسطه انجام کار کوتاه وجود دارد و باعث می شود از این فیلم دفاع کنم. متاسفانه در سینمای بلند ما این روحیه تجربه گرایی متداول نیست اما دقیقا در کار کوتاه بر عکس است.
وی افزود: ایده این فیلم آنقدر جذاب بود که هر کسی دوست داشته باشد آن را تجربه کند. با اینکه مسعود تیرانی کارگردان اثر است اما اگر هر کارگردان دیگری کار می کرد تاثیر سلیقه و نگاه خودش را بر فیلم میگذاشت. ما در این فیلم 72 ساعت زندگی کردیم و باید اذعان کنم بازی در این فیلم تاثیر زیادی در زندگی شخصی و دیدگاه سینمایی من داشت.
مجید شیخ انصاری تهیه کننده فیلم هم در پاسخ به این سوال که چرا تهیه کنندگی چنین کار تجربی را پذیرفته است؟ بیان کرد: برخی کارها را اگر انجام ندهید احتمالا کسی به سراغ آن نمی رود و این فیلم از جمله همین کارها است. برای من انجام دادن فرایند اهمیت داشت. فیلم گزارشی است از آنچه گذشت.