۸ آذر ۱۳۹۳، ۱۳:۰۴

رجایی مطرح کرد:

5 دشت شهرستان دشتی طی یک‌سال اخیر ممنوعه شد

5 دشت شهرستان دشتی طی یک‌سال اخیر ممنوعه شد

دشتی - خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر گفت: در حال حاضر شهرستان دشتی دارای هفت دشت است که هم اکنون دشت پلنگ، لاور، چاهگاه، سنا و شنبه به عنوان دشت ممنوعه اعلام شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، شاپور رجایی صبح شنبه در جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان دشتی اظهار داشت: در حال حاضر برخی از دشت های شهرستان دشتی از نظر کمی و کیفی دارای شرایط مطلوبی نیست.

مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر افزود: دشت‌های این شهرستان به لحاظ همجواری با رودخانه مند و تحت تاثیر آن در حال شور شدن هستند.

وی ادامه داد: تنها دشتی که تقریبا وضعیت متعادلی دارد، دشت باغان است که آب را از رودخانه و قنات‌ها برداشت می کند و رودخانه باغان نیز در تقویت دشت نقش مهمی دارد.

رجایی یادآور شد: در شهرستان دشتی پنج محدوده مطالعاتی و هفت دشت داریم که در یک سال اخیر دشت پلنگ،لاور، چاهگاه، سنا و شنبه به عنوان دشت ممنوعه در وزارت نیرو تصویب شد و به آب منطقه ای نیز اعلام شده است.

بررسی پیشنهاد ممنوعه شدن دشت خورموج و کاکی در وزارت نیرو

وی تصریح کرد: وقتی یک دشت ممنوعه اعلام می شود، میزان سطح ایستابی از لحاظ کمی و کیفی در یک دوره طولانی به حدی زیاد است که امکان برگشت طبیعی به حالت اولیه ممکن نیست و تمهیدات برای حفظ وضعیت موجود آن باید اندیشیده شود.

رجایی یادآور شد: دشت خورموج و کاکی نیز از لحاظ کمی و کیفی وضعیت خوبی دارا نیستند و پیشنهاد ممنوعه شدن آنها در وزارت نیرو در حال بررسی است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر گفت: دولت تدبیر وامید توجه ویژه ای به احیا و تعادل بخشی آب‌های زیر زمینی دارد، به طوری که در چهار برنامه توسعه، هفت جلسه شورای آب تشکیل شده ولی در برنامه پنجم و در دولت یازدهم هشت جلسه برگزار شده است که این موضوع برگفته از منویات مقام معظم رهبری است.

لزوم برخورد جدی با حفر چاه غیر مجاز/ نصب کنتور هوشمند چاه‌ها

فرماندار دشتی نیز گفت: دستگاه‌های اجرایی متولی به خوبی نتوانسته‌اند به وظایف قانونی خود عمل کنند و افزایش سطح کشت که توسط کشاورزان صورت گرفته، از دیگر عوامل افزایش بی رویه مصرف آب است.

غلامرضا مهرجو با تاکید بر فعال‌تر شدن شورای حفاظت از منابع آب در سطح شهرستان دشتی، افزود: تشکیل شورای حفاظت از منابع آب در سطح شهرستان باید با جدیت برگزار شود تا بتوانیم برخی از مشکلات موجود را مرتفع کنیم.

مهرجو ادامه داد: باید با کسانی که چاه‌های غیر مجاز را در سطح شهرستان حفر کرده اند، برخورد شود و یکی از اولویت‌های دستگاه‌های اجرایی پر کردن چاه‌های غیر مجاز باشد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه شهرستان دشتی به عنوان قطب کشاورزی استان محسوب می‌شود، ضروری است که جهاد کشاورزی نسبت به برنامه ریزی کشت اقدام کند.

مهرجو بر نصب کنتور هوشمند چاه ها در سطح شهرستان تاکید کرد و یادآور شد: اداره منابع آب باید با برنامه ریزی بتواند تا پایان سال بر روی تعداد زیادی از چاه‌های کشاورزی کنتور هوشمند نصب کند.

کد خبر 2431932

برچسب‌ها