۱۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۷:۲۱

سرپرست دانشگاه جامع علمی کابردی قزوین:

مهارت آموزی جایگزین مدرک گرایی در مراکز جامع علمی کاربردی می شود

مهارت آموزی جایگزین مدرک گرایی در مراکز جامع علمی کاربردی می شود

قزوین- سرپرست دانشگاه جامع علمی کابردی استان قزوین: مهارت آموزی، اشتغالزایی، پروژه محوری و دوری از مدرک گرایی از مهمترین اهداف دانشگاه در دوره جدید فعالیت است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدوی نیری ظهر یکشنبه در نشست خبری با تشریح مهمترین برنامه های دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان دانشگاه نسل سوم در کارآفرینی در طول دوران حیات ۲۱ ساله خود ظرفیت های خوبی در بخش مهارت آموزی و اشتغال ایجاد کرده که میتواند مورد استفاده مطلوب در عصر کنونی قرار گیرد.

وی افزود: تحصیل بیش از ۸۰۰ هزار دانشجو در یک هزار و ۶۰ مرکز علمی و کاربردی بیانگر جایگاه این مراکز است اما برای رسیدن به موفقیت درآینده باید رشته های خاص مورد توجه قرار گیرد.

مهدوی نیری بیان کرد: در حال حاضر فعالیت ۸۰ مرکز به دلیل نداشتن شاخص های لازم با رکود و توقف مواجه شده و اگر مراکز دیگر هم با شرایط و نیازهای جامعه هماهنگ نشوند در معرض انحلال و یا تعطیلی خواهند بود.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین گفت: رتبه بندی مراکز جامع علمی کاربردی کشور و استان قزوین تا شهریور ماه انجام خواهد شد و وضعیت واحدهای قزوین هم با درجه بندی جدید و بررسی ۲۰۰ شاخص بزودی مشخص می شود.

وی اظهار داشت:  داشتن هیئت علمی مستقر و دائمی از شاخص هایی است که در رتبه بندی جدی مورد توحه قرار خواهد گرفت.

قزوین

فعالیت ۲۳ مرکز علمی کاربردی در استان قزوین

مهدوی نیری تصریح کرد: در حال حاضر در استان ۲۳ مرکز علمی کاربردی فعالیت می کند که از این تعداد حدود چهار تا پنج واحد غیر فعال هستند و در وضعیت بحرانی قرار گرفته اند که دانشجویان آنها بتدریج به صفر خواهد رسید.

وی اضافه کرد: در استان ۲۸۶ رشته مصوب کاردانی و ۱۴۲ رشته کاردانی و دو رشته کارشناسی ارشد داریم که در این مقطع از دانشگاههای شاخص کشوری هستیم و حدود چهار مرکز ما در رده ملی می درخشد.

پروژه محوری در اولویت برنامه های دانشگاه است
 
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین یادآور شد: مهمترین اهداف و برنامه های امسال ما پروژه محوری در مقطع کارشناسی ارشد است که با تدابیر خاص برای تحقق آن اقدام خواهیم کرد.

مهدوی نیری گفت: در استان قزوین یک هزار و ۵۰۰ مدرس و ۱۴ هزار دانشجو داریم که یک هزار و ۵۰۰ دانشجو تاکنون فارغ التحصیل شده اند و ثبت نام دوره جدید از هفته آینده آغاز خواهد شد.

وی بیان کرد: قزوین از استانهای شاخص در زمینه صنعت، کشاورزی، گردشگری و هنری و تاریخی است که می تواند در رشته های هنری بویژه خوشنویسی و موسیقی نیز ظرفیت های خود را نشان دهد.

دنبال مدرک گرایی نیستیم

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین اظهارداشت: هر چند سه برابر دانشگاه امام خمینی قزوین دانشجو داریم اما در این دانشگاه دنبال مدرک گرایی نیستیم بلکه تلاش می کنیم تا دانشجو پس از تحصیل قادر به کارآفرینی و ایجاد شغل برای خود و یا دیگران شود.

قزوین

وی بیان کرد: وقتی مراکزی متعلق به دادگستری، شهرداری، صنعت، بنیاد شهید، نیرومحرکه و مراکز دولتی و خصوصی داریم که نیازهای خود را تامین می کنند می توانیم امیدوار باشیم دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی پس از تحصیل نگران شغل خود نباشند.

مهدوی نیری اضافه کرد: ۸۵ درصد دانشجویان این دانشگاه بومی هستند که این ظرفیت در سایر مراکز آموزش عالی استان فراهم نشده و با این کار توانسته ایم به تحقق عدالت آموزشی کمک کنیم.

وی یادآور شد: در جوامع پیشرفته فرآیند رشد وتوسعه پایدار با لحاظ نیازهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی محقق می شود و آموزش ها تقاضا محور است لذا دانشگاه جامع علمی کاربردی دنبال رشته هایی است که بازار داشته باشد و بتواند به نیازهای جامعه پاسخ دهد.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین اظهار داشت: در حال حاضر ۵۰ درصد مشاغل کشور در حوزه خدمات است لذا باید آموزش علوم پایه بر اساس نیازهای جامعه شکل بگیرد و بر مبنای فنآوری و تکنولوژی باشد که در این راستا رشته هایی مانند تولید و فرآورده های خشکبار، گیاهان دارویی در الموت، جوشکاری، ساخت تجهیزات نظامی، کشاورزی در دستور کار است.

وی اضافه کرد: این دانشگاه باید مرکز علم و عمل توامان باشد نه اینکه دنبال مدرک باشیم بلکه باید بعد از تحصیل بتواند خود را اداره کند.

مهدوی نیری بیان کرد: جایگاه دانشگاه حاشیه ای و سیاسی نیست بلکه بنیادی و کاربردی است و در شرایطی که بیشترین آموزش های کشورهای پیشرفته مهارت گرایی است اما در ایران پرداختن به مسائل تئوری جذاب نبوده و به تکنسین بیشتر از تئوری پرداز نیاز داریم.

۶۰ درصد دروس دانشگاهی باید علمی باشد

این استاد دانشگاه یادآور شد: برای این که به نتیجه برسیم و سرمایه گذاری در دانشگاهها نتیجه دهد باید ۶۰ درصد دروس دانشگاهها عملی و ۴۰ درصد تئوری باشد که برای رسیدن به ایده آل فاصله زیادی داریم.    

وی افزود: این دانشگاه با این که دولتی است اما از اعتبارات دولتی استفاده نمی کند که امیدواریم وزارت علوم بخشی از کمک های خود را به این دانشکاه  اختصاص دهد تا بتوانیم اهداف خود را بهتر عملیاتی کنیم.

مهدوی بیان کرد: در کل کشور حدود ۵۰ درصد دانشجویان در مراکز دانشگاهی خصوصی تحصیل می کنند که در استان قزوین این میزان ۷۰ درصد است.

وی بیان کرد: در اقتصاد مقاومتی هم این دانشگاه می تواند بسیار نقش آفرین و تعیین کننده باشد و به بهبود فضای کسب و کار کمک کند.

راه اندازی مرکز علمی کاربردی در بوئین زهرا در اولویت است

مهدوی نیری گفت: برای توزیع عدالت آموزشی راه اندازی مرکز دانشگاهی در شهرستان بوئین زهرا در اولویت قرار دارد که امسال این موضوع با جدیت پیگیری خواهد شد.

وی از احداث ساختمان جدید دانشگاه در قزوین هم خبرداد و اظهار داشت: ساختمان جدید دانشگاه با سه میلیارد تومان اعتبار در شهرک کوثر قزوین در دست ساخت است و تاکنون ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

کلاس درس

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی قزوین افزود: این ساختمان در زمینی به مساحت یک هزار و ۵۰۰ مترمربع و زیربنای سه هزار و ۵۰۰ مترمربع در شش طبقه در حال ساخت است.

وی گفت: تکمیل این ساختمان به یک میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد و امیدواریم در نیمه دوم امسال به بهره برداری برسد.

مهدوی بیان کرد: تجاری سازی علم و دانش، دانش بنیان کردن اقتصاد، بازنگری در رشته ها و دوره های دانشگاهی، بر اساس نیاز بازار کسب و کار از رویکردهای دانشگاه جامع علمی کاربردی در سال جاری است.

وی اظهار داشت: در حالی که در دنیا ۱۳ هزار شغل شناسایی شده در ایران فقط سه هزار شغل را می شناسیم که با رایزنی انجام شده با مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی، اصناف و دادگستری امیدواریم بتوانیم بازار کسب و کار را به رشته های دانشگاهی تبدیل کنیم.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی قزوین یادآور شد: هزینه این دانشگاه یک سوم برخی دانشگاههی دیگر است و پذیرش هم بر اساس معدل، نوع مدرک، سهم آزاد یا مشاغل و بومی بودن تعیین می شود.

مهدوی نیری در پایان گفت: با کمک رسانه های گروهی، تلاش اساتید و دانشجویان و مسئولان فرهنگی امیدواریم بتوانیم شعار «هر ایرانی یک مهارت» را توسط دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان محقق کنیم.

کد خبر 2873278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha