به گزارش خبرنگار مهر، اعضای شورای اسلامی شهر مشهد صبح سه شنبه در هشتاد و هفتمین جلسه علنی شورا که در سالن جلسات تالار شهر برگزار شد طی مصوبه ای آیین نامه جدید تعیین و توزیع کارانه سازمان شهرداری مشهد را تصویب کردند.
براساس این مصوبه هدف از اجرای آیین نامه نظام جدید تعیین و توزیع کارانه شهرداری مشهد افزایش انگیزه و تعلق سازمانی کارکنان و رضایتمندی، ارتقای بهره وری سازمانی، کمک به معیشت کارکنان و حفظ سلامت اداری و استقرار نظام هدفمند و اثر بخشی کارانه به منظور جبران خدمات و جایگزین هماهنگ در سایر پرداخت ها است.
در ماده چهارم این مصوبه در خصوص مشمولان دریافت کارانه تصریح شده است که تمام کارکنان در هر طبقه شغلی که رابطه استخدامی مستقیم با شهرداری و سازمان ها و شرکت ها با موسسات وابسته دارند یا از طریق شرکت تامین نیرو برای شهرداری و سازمان ها مامور شدند و مشمول کسورات بیمه خدمات درمانی و تامین اجتماعی هستند، مشمول دریافت کارانه خواهند بود.
نائب رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص این مصوبه اظهار کرد: آن دسته از فعالیت ها مانند انبارگردانی که در متن مصوبه نیامده است نباید در قالب کارانه شهرداری و سازمان های مربوطه پرداخت و مورد نظر قرار بگیرد.
حسن قدیری با اشاره به حذف هزینه های غیر مستمر در مصوبه آیین نامه جدید نظام کارانه شهرداری مشهد افزود: یکی از پایه های مهم در هزینه های غیر مستمر بحث اضافه کار هست که اگر در قالب کارانه و یارانه مشخص نشود امکان دارد مدیر یک سازمان و یا بخش با اعمال نظر و سلیقه نسبت به پرداخت آن اقدام کند به همین منظور ضروری است که هزینه های غیر مستمر در متن آیین نامه تعیین و توزیع کارانه حذف شود.
آذری،معاون مالی و اداری شهردار مشهد نیز در این جلسه اظهار کرد: مواردی از جمله انبارگردانی و بستن حساب ها از قبل مرسوم بوده است که از محل کارانه های در اختیار پرداخت شود که این ها به عنوان موارد ویژه و با سقفی که در مصوبه امروز مقرر شده پرداخت خواهد شد.
حسنعلی اخلاقی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص این مصوبه دو پیشنهاد مطرح کرد که پیشنهاد نخست مبنی بر اینکه مدت زمان اجرای این دستورالعمل یکسال باشد که بعد از دوره یکساله در کمیسیون برنامه و بودجه با حضور و رای تمام اعضای شورای اسلامی شهر مورد بازنگری قرار بگیرد، این مصوبه با رای اکثریت اعضا تصویب شد.
در پیشنهاد دوم این عضو شورای اسلامی شهر مشهد اشاره شد که با توجه به اینکه کارانه به معنای حقوق نیست و تنها جنبه تشویقی و انگیزشی برای کارکنان و مدیران سازمان دارد مطلوب است که اگر سقف کارانه از مبلغی افزایش یافت به صورت اواراق مشارکت پرداخت شود که اعضای شورای اسلامی شهر مشهد به آن رای ندادند.
محمد نخعی رادی، دیگر عضو شورا در خصوص پرداخت کارانه در قالب سهام و اوراق مشارکت بیان کرد: این پیشنهاد زمانی مفید بود که کارانه غیر مستمر وجود داشت که شامل اضافه کار می شد در حال حاضر که اضافه کار در قالب کارانه غیر مستمر نیست پرداخت آن در قالب اوراق مشارکت صحیح نیست.
محمد کمال سرویها،عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد نیز در موافقت پیشنهاد پرداخت کارانه در قالب اوراق مشارکت ابراز کرد: از آنجا که پرداخت مشوق می تواند در قالب پول نقد و تسهیلات باشد پرداخت بخشی از کارانه در قالب اوراق مشارکت می تواند فرهنگ سازی مطلوبی برای کارکنان شهرداری باشد که علاوه بر داشتن سود ماهانه قابلیت فروش را نیز دارد.
محمودعامری فرد، عضو دیگر شورای اسلامی شهر مشهد نیز در مخالفت با این پیشنهاد عنوان کرد: این مصوبه در جهت تشویق و ایجاد روحیه کار برای کارکنان بود که رضایت مندی آنها افزایش پیدا کند اما این پیشنهاد به معنای تصمیم گیری برای کارمندان بوده و مغایر آن ایجاد انگیزه است اگر می خواهیم کارکنان شهرداری مشارکت کنند باید تسهیلات دیگری در نظر گرفته شود.
نظر شما