به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبری در جلسه بررسی مشکلات پسته کاران استان که روز سه شنبه در سالن باغستان جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد، اظهارداشت: کاهش عملکرد در محصول پسته به دلیل اقلیم و شرایط کم آبی رخ داده است.
اکبری بیان کرد: در محصولات باغی بدنبال افزایش سطح زیرکشت نیستیم بلکه تلاش می کنیم با به روز کردن دانش کشاورزان و بهره برداران به بالا رفتن عملکرد تولید در هکتار کمک کنیم که این کار با اجرای آبیاری مدرن، آموزش های تخصصی و توزیع بذر مناسب صورت می گیرد.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآورشد: میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی مناسب نیست و اگر بتوانیم با کمک مسئولان استان در این بخش بهتر عمل کنیم به نتایج مطلوبی خواهیم رسید.
وی اضافه کرد: از لحاظ تکنولوژی در کشاورزی عقب نیستیم اما باید بهره وری را بالا ببریم و کشت محصولات پرآب کمتر شده و کیفیت تولید مورد توجه قرار گیرد.
اکبری گفت: سیاست گذاری در بخش کشاورزی باید در مسیری باشد تا بتوانیم سرمایه گذاران بخش خصوصی را برای مشارکت در کار جذب کنیم تا کارها با شتاب بیشتری اجرا شود.
وی اضافه کرد:استفاده از تکنولوژی و ماشین آلات مدرن، پایه های بذری مناسب و آبیاری تحت فشار ازراه کارهای افزایش راندمان تولید در محصول پسته است که با کمک کارشناسان و بهره برداران پیگیری می شود.
علیرضا اطلس باف کارشناس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این جلسه گفت: سطح زیرکشت پسته در استان بالغ بر سه هزار و ۱۰۰ هکتار و عملکرد در واحدسطح نیز ۸۹۸ کیلوگرم در هکتار است که در یک دوره ۲۰ ساله شاهد کاهش عملکرد بوده ایم.
اطلس باف تصریح کرد: نیاز آبی در محصول پسته در استان ۸۹۰۰ مترمکعب در هکتار است که با در نظر گرفتن تلفات آب این میزان تا ۱۰ تا ۱۲ هزار مترمکعب هم می رسد که باید با روش های آبیاری مدرن به کاهش مصرف آب کمک کنیم.
این کارشناس کشاورزی بیان کرد: افت آب در بخش کشاورزی استان زیاد است و نیازمند مدیریت منابع آبی هستیم تا با هزینه کمتری نسبت به تولید محصول اقدام شود.
در ادامه مهرداد محصص مستشاری رئیس مرکز تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار داشت: فنآوری لازم برای افزایش عملکرد در تولید محصولات کشاورزی را داریم اما بذر و نهال گران است و برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد.
وی با اشاره به مشکلات پسته کاران استان اضافه کرد: مطابق نبودن گلهای نر و ماده در باغات، پوکی پسته و بارور نبودن از مسائلی است که به کاهش عملکرد در تولید پسته منجر شده و برای آن باید چاره اندیشی کرد.
محصص مستشاری تصریح کرد: نگاه به تغذیه در باغات پسته بسیار کم است و هرچند طرح های تغذیه ای در این بخش انجام شده اما کمبود کلسیم و پتاسیم در پسته در آسیب شناسی دیده شده که باید برطرف شود.
وی اضافه کرد: از سال گذشته کمیته تخصصی کشاورزی در استان تشکیل شده تا با اجرای کارهای علمی نسبت به افزایش بهره وری محصول پسته اقدام شود.
رئیس مرکز تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: در مدیریت باغات پسته باید هزینه لازم صورت گیرد و استفاده از پایه های جدید و رعایت فاصله کاشت و حرکت در مسیر ایجاد باغهای مدرن در اولویت برنامه ها باشد تا به نتایج مطلوب دست یابیم.
نظر شما