به گزارش خبرگزاری مهر به نقل روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مجید روحانی اظهار کرد: صادرات دام و فراورده های خام دامی با افزایش ۲۳ درصدی در بازه زمانی ۸ ماهه ابتدای امسال همراه بوده است.
وی افزود: در همین راستا رقم ۴۸ میلیون دلار برای ۳۹ هزار تن انواع صادرات دام و فرآورده های خام دامی در قرنطینه های دامپزشکی استان به ثبت رسیده است.
وی مقصد صادرات استان را کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آسیای میانه و حوزه خلیج فارس ذکر کرد و افزود: طی این مدت ۲۲ کشور مقصد صادرات استان بودند.
روحانی صادرات تخم مرغ خوراکی را نیز طی مدت یادشده ۲۶ هزار تن عنوان کرد و افزود: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی سه هزار و ۱۲۲ تن افزایش داشته است.
وی با اشاره به صادرات دام زنده نیز خاطرنشان ساخت: از ابتدای سال جاری۱۸۰ راس دام سنگین زنده و ۱۴۲ هزار راس دام سبک زنده به کشورهای حاشیه خلیج فارس و افغانستان و ترکمنستان صادر شده که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۲۲۷ راس کاهش و ۱۳۷ هزار راس افزایش داشته است.
وی دقت در بررسی محموله های صادراتی و وارداتی را از جمله مواردی دانست که نقش مستقیمی در سلامت جامعه و اقتصاد کشور دارد و یادآور شد: پذیرش محموله های صادراتی مرتبط با دام و طیور جمهوری اسلامی در دیگر کشورها منوط به داشتن گواهی معتبر دامپزشکی است و این مهم در زمینه محموله های وارداتی نیز صادق است و تا محموله ای دارای گواهی معتبر دامپزشکی از کشور مبدا نباشد، اجازه ورود به کشور را نخواهد داشت.
مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی یادآور شد: بر این اساس تمامی محموله ها در سامانه یکپارچه قرنطینه دامی سازمان دامپزشکی کشور به صورت لحظه ای ثبت می شود.
وی گفت: طی ۸ماهه ابتدای سال جاری تعداد دو هزار و ۵۳ مجوز برای صادرات دام و فرآورده های خام دامی از سوی اداره کل دامپزشکی استان صادر شده است.
نظر شما