به گزارش خبرنگارمهر، عبدالوحید ریاضی فر ظهر امروز در جلسه نجات بخشی دریاچه زریبار که در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد، گفت: دریاچه زریوار در حالت کلی مدیریت آن برعهده سازمان محیط زیست است و برای مدیریت برآن هم برنامه ای زیست بومی تهیه و تدوین کردهایم.
وی عنوان کرد: به مناسبت روزجهانی تالاب که امسال در اصفهان برگزار می شود، قرارشده هشت تالابی که برنامه زیست بومی آنها آماده شده، استارت اجرایی کردن این برنامه ها زده شود.
وی ادامه داد: حال برنامه مدیریت زیست بومی تدوین شده تالاب زریبار برای اجرای آن نیاز است که در شورای برنامهریزی استان به تصویب برسد.
مدیرکل محیط زیست کردستان بر انجام هر اقدام و فعالیتی در محدوده دریاچه زریبار متناسب با چارچوب برنامه تعیین شده، تاکید کرد و افزود: و درصورتی که خارج از این برنامه زیست بومی هر فعالیتی در این تالاب شکل گیرد بی شک ضربات جبران ناپذیری بر آن وارد خواهد شد.
ریاضی فر بیان کرد: برنامه مدیریت زیست بومی با نتایج مطالعاتی که توسط مشاور انجام شده، تلفیق شده است تا بدین گونه به نقطه مشترکی دست پیدا کنیم.
برنامه زیست بومی نقشه راهی برای مدیریت تالاب زریبار است
معاون فنی اداره کل محیط زیست کردستان هم در این جلسه به ارائه گزارشی در خصوص اقدامات محیط زیست در راستای برنامه زیست بومی تالاب زریبار پرداخت و گفت: از جمله اقدامات انجام شده شامل عملیات بنچ مارکگذاری و تعیین حریم کمی و کیفی تالاب، آغاز به کار تابلوی نمایشگر کنترل کیفیت آب تالاب و اجرای کارگاه های آموزشی تدوین بنرامه مدیریت زیست بومی است.
وی از احداث آشیانه تراکستور و ایستگاه پایش آنلاین در تالاب زریبار خبرداد و افزود: ساختمان این ایستگاه هنوز تکمیل نشده و امیدواریم با تخصیص اعتبار مورد نیاز شاهد افتتاح آن درآینده ای نزدیک باشیم
وی با بیان اینکه برنامه زیست بومی نقشه راهی برای مدیریت تالاب زریبار است، اظهارداشت: انتظار می رود در این جلسه کلیات برنامه مصوب تا در شورای برنامه ریزی نهایی شود.
معاون فنی اداره کل محیط زیست کردستان اجرای زهکشی جانبی کانال قزلچه سو منتهی به تالاب، اجرای پروژه بهرهبرداری، ترمیم و نوسازی تعداد دو لاگون در حاشیه غربی تالاب، پروژه بهرهبرداری فنسکشی اطراف سیستم تصفیه ضلع غربی و اجرای عملیات لایه روبی رودخانه درهتفی منتهی به زریبار را از دیگر اقدامات انجام شده ذکر کرد.
محمودی بیان کرد: تهیه یک دستگاه روتفایر و نصب برروی قایق برای کنترل آتش سوزی نیزار، احداث محیط بانی بردهرشه به منظور حفاظت فیزیکی پناهگاه حیات وحش وانجام عملیات جمع آوری فاضلاب در هفت روستای ضلع غربی تالاب و انتقال فاضلاب این تعداد روستای به تصفیه خانه شهر مریوان از دیگر اقدامات انجام شده در در راستای برنامه زیست بومی تالاب زریبار است.


نظر شما