پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۹ اسفند ۱۳۹۴، ۱۴:۳۱

توسط بانک ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران؛

بانک حفاظت فراسردی ذخایر ژرم پلاسم گیاهی راه اندازی شد

بانک حفاظت فراسردی ذخایر ژرم پلاسم گیاهی راه اندازی شد

بانک ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران اقدام به راه­ اندازی بانک حفاظت فراسردی ذخایر ژرم پلاسم گیاهی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی، رئیس بانک ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران گفت: كشور ایران از لحاظ ذخایر توارثی گیاهی از جمله غنی ترین كشورهای جهان به شمار می رود، ولی متاسفانه فرسایش ژنی گیاهان در آن بسیار زیاد است لذا نگهداری ژرم پلاسم به روش حفاظت فراسرد (Cryopreservation)، برای حفظ طولانی مدت ذخایر توارثی روش موثری به شمار می رود.

وی افزود: در این روش ژرم پلاسم در دمای بسیار پایین (۱۹۶ - درجه سانتی گراد ) نیتروژن مایع به مدت طولانی ذخیره می شود.

شاهزاده فاضلی خاطر نشان کرد: از مزایای این تكنیک می توان به حفظ ثبات ژنتیكی پایه مادری، كاهش هزینه­ های حفاظت در شرایط مزرعه، نسخه پشتیبان برای گیاهانی كه به صورت كلون تكثیر می شوند و نیز به عنوان یک سیستم حفاظتی برای كشت­های مهم اشاره كرد.

به گفته وی، قرار است در این بانک انواع بافت­های گیاهی اعم از بذر، دانه گرده، مریستم و جوانه های راکد نگهداری شوند.

رئیس مرکز ذخایر زیستی و ژنتیکی افزود: این مرکز در راستای نگهداری و استفاده بهینه از منابع ژنتیکی گیاهی، بانک گیاهی علاوه بر داشتن کلکسیونهایی چون گیاهان درون شیشه ای، مزرعه ای، اسانس و عصاره، هرباریوم و بذری سردخانه ای اقدام به راه اندازی بانک حفاظت فراسردی ذخایر ژرم پلاسم گیاهی کرده است.

وی افزود: برخی کشورهای پیشرفته نیز از این تکنیک برای نگهداری ذخایر ژرم پلاسم گیاهی استفاده می کنند.

کد خبر 3568258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha