به گزارش خبرگزاری مهر، اساتید علوم انسانی دانشگاههای تهران و قم که به منظور شرکت در همایشهای علمی به کشورهای یونان، فنلاند و سوئد، سفر کردهاند، همراه با استاد ایرانی دانشگاه اوپسالای سوئد، در یک نشست جمعی در محل رایزنی فرهنگی ایران در این کشور، گرد هم آمدند.
در این نشست سید عبدالمجید میردامادی، رایزن فرهنگی ایران در سوئد به تشریح پارهای از فعالیتهای فرهنگی کشورمان در کشور سوئد پرداخت. وی گفت: در سوئد به ویژه در حوزه علوم انسانی و مطالعات و تحقیقات علوم انسانی چندان بهرهمند از انبوه اندیشمندان و صاحبنظران ایرانی چون دیگر کشورهای اروپایی مانند فرانسه، انگلستان و آلمان و یا حتی آمریکا، نیستیم. البته در زمینههای دانش تجربی و طبیعی، وضعیت مناسبی برقرار است و صدها ایرانی در این کشور دارای موقعیت خوب علمی هستند.
وی افزود: در این میان چهرههایی همچون دکتر فضل هاشمی، به گونهای قطب مطالعات اسلامشناسی و ایرانشناسی بوده و بعضی از اساتید در زمینه زبان و ادبیات فارسی و یا مرکز بینالمللی گفتمان اسلامی که آقای نادری مسئولیت آن را عهدهدار هستند، در این کشور وجود دارد. چندین نهاد وابسته به دانشگاه و بنیادهای مطالعاتی نیز در ارتباط با تاریخ و فرهنگ ایرانی فعالیتهایی دارند؛ ولی باز در مقایسه با دیگر کشورها از کمیت کمتری برخوردار است.
رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: امیدواریم این نشست دوستانه علمی بتواند به توسعه و گسترش مطالعات ایرانی کمک کند که چگونه میتوان به ارتقای سطح ارتباطات و مطالعات علمی فرهنگی مشترک پرداخت.
میردامادی افزود: رایزنی فرهنگی ایران تلاش دارد تا بتواند به کانون ارتباطات فرهنگی ایران و حوزه کشورهای اسکاندیناوی برسد؛ ولی نیازمند همکاری بیشتر شخصیتها و نهادهای فرهنگی در ایران و سوئد است.
در ادامه این دیدار برنجکار، سرپرست اعضای هیأت علمی اعزامی و رییس بخش کلام در حوزه علمیه قم، با بیان سخنانی گفت: بسیار علاقمند در ایجاد بیشتر ارتباطات دانشگاهی با دانشگاهها و اساتید سوئد به ویژه در زمینه مطالعات اسلامی و شیعهشناسی هستیم.
وی ادامه داد: در حوزه علمیه تاکنون آثار خوب علمی در حوزه تشیع فراهم آمده است و ما مدارس کلامی شیعی را در قلمرو مدرسه کوفه، مدرسه بغداد، مدرسه قم، مدرسه حله و مدرسه خراسان تدوین کردهایم و گروه نقد آثار شیعهشناسان جدید تشکیل شده است.
سپس فضل هاشمی، رییس مرکز مطالعات الهیات و فلسفه دانشگاه اوپسالا نیز گفت: در این کشور، من و دکتر دیوید تورفیل، در زمینه شیعهشناسی فعالیت داریم و در ارتباط با ایران و نهادهای علمی ایرانی نیز هستیم. سفرهای هیأتهای علمی اساتید سوئدی به ایران تأثیر بسیار فراوانی داشته و به طور متوسط هر سال دو برابر شده است؛ به ویژه رفتار احترامآمیز ایرانیان با خارجیان و شرایط تاریخی فرهنگی کشور ایران به شدت خارجیان را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی سپس به پرسشهای هیأت ایرانی پاسخ داد.
نظر شما