دبیرکل «نُجَباء» در گفتگو با مهر:

آزادی موصل به مثابه نابودی داعش است/ دلایل تغییر نام جبهه النصره

آزادی موصل به مثابه نابودی داعش است/ دلایل تغییر نام جبهه النصره

شیخ «اکرم الکعبی» با تأکید بر اینکه آزادسازی شهر موصل در استان نینوا عراق به مثابه نابودی داعش در این کشور است، به تشریح استراتژی ایالات متحده آمریکا در قبال تغییر نام «جبهه النصره» پرداخت.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-جواد حیران‌نیا-رامین حسین آبادیان: مقاومت اسلامی نُجَباء یکی از گروه های مقاومت اسلامی عراق بوده که با هدف دفاع از صیانت از تمامیت ارضی، دفاع از حرم های اهل‌بیت(ع) و حفاظت از حریم مردم مظلوم عراق و سوریه تشکیل شده است. کلمه «نُجَباء» از «خطبه حضرت زینب کبری سلام الله علیها در شام» الهام گرفته شده است: «...ألا فالعجب کل العجب لقتل حزب الله النُجَباء بحزب الشیطان الطلقاء...».

نام کامل این تشکّل «حرکة حزب الله النُجَباء» است که در اکثر رسانه‌های انگلیسی زبان دنیا به حزب الله نُجَباء (Hezbollah Al-Nujaba) شهرت یافته است. نُجَباء یک تشکیلات نظامی است که در همه زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، رسانه‌ای و سیاسی نیز فعالیت دارد.

فعالیت‌های نظامی این گروه مقاومت به عراق معطوف نشده و ضمن حضور در جبهه‌های جرف الصخر، بیجی، تکریت، آمرلی، جبال مکحول، اسحاقی، نباعی، الحویش، فلوجه، موصل و ... عراق؛ در ده‌ها منطقه استقرار تروریست‌های سوریه از جمله «العیس، السفیرة، الراشدین، شیخ سعید، شیخ مقصود، تل شعیب، النیرب، ترکان، کفر حمرة، اللیرمون، حردتین، الملاح، نبل والزهراء، خان طومان، القصیر، سابقیه، الحاضر، زیتان، برنة، شیخ نجار، قلعجیة، خلصة، خالدیة، بانص، عبطین، وضیحی و قراصی» مشارکت داشته است.

دبیرکل نُجَباء، حجت الاسلام والمسلمین شیخ «اکرم الکعبی» است پس از مسئولیت‌های متعدد جهادی (حتی در سطح دبیرکلی گروه مقاومت) تشکیلات جهادی دیگری به نام نُجَباء تاسیس کرد. پیش از آنکه گروه‌های مقاومت به عضویت رسمی ارگان نظامی عراق درآیند، شیخ اکرم الکعبی به عنوان فرمانده نُجَباء در لیست سیاه ایالات متحده آمریکا قرار گرفت که «المانیتور» نیز طی گزارشی در ۱۶ مارس ۲۰۱۵ به بیان این مطلب پرداخته است.

آنچه در پی می‌آید، گفتگوی اختصاصی خبرگزاری مهر با این شخصیت انقلابی عراقی است:

*وضعیت عملیات موصل چگونه است؟

عملیات موصل یک عملیات سرنوشت ساز است و این عملیات فقط علیه داعش نیست، بلکه عملیاتی علیه کشورهای استکباری و استعمارگر است که می‌خواهند با سوءاستفاده از آن، یکبار دیگر بر عراق سیطره یافته و پایگاه‎های نظامی خود را در این کشور احداث و احیا کنند.

معرکه موصل از جهتی دیگر علیه سیاستمداران خائنی است که نقشه‌های عربستان، قطر و ترکیه را در جهت تقسیم عراق به اجرا می‌گذارند. همچنین این عملیات، آرزوهای بارزانی جهت تاسیس دولت خودخوانده و مزدور اسرائیل را بر باد خواهد داد.

*آیا نیروهای حشد شعبی در صورت عملیات، وارد شهر موصل خواهند شد؟

بر اساس نکات بیان شده، باید گروه‌های مقاومت اسلامی و بسیج مردمی عراق در این عملیات مشارکت داشته باشند تا بتوانند آن را در جهت منافع ملت و کشور عراق مدیریت کرده و نقشه‌های استعمارگران ــ که دنبال تقسیم عراق به چند کشور متنازع هستند ــ را به شکست بکشانند.

مقاومت اسلامی نُجَباء نیز به عنوان یکی از گروه‎های بسیج مردمی عراق، در این عملیات علی رغم مخالفت برخی از معاندان شرکت خواهد داشت و همانطور که می‌دانید؛ نخست وزیر عراق نیز در این راستا دستوری مبنی بر لزوم مشارکت بسیج مردمی در عملیات آزادسازی موصل صادر کرده است.

*چرا برخی به دنبال این هستند تا حشد الشعبی در عملیات موصل نقشی نداشته باشد؟

سیاستمداران علاقمند به داعش و برخی کشورهای عربی منطقه که مجریان سیاست‌های استعماری آمریکا و غرب هستند به خوبی می‌دانند که مشارکت بسیج مردمی عراق و گروه‌های مقاومت اسلامی نقشه‌های آنان را به شکست خواهد کشید و عراق کشوری مستقل و امن خواهد شد، و این امر به سود نقشه های شیطانی آنان نخواهد بود.

*در حال حاضر داعش در چه نقاطی حضور دارد؟

اکنون وجود تروریست‌های داعش پس از عملیات بزرگی که قبلاً صورت گرفت؛ به دو منطقه محدود شده است: (۱)-موصل که ان‌شاءالله با عملیات مقتدرانه‌ای که در پیش داریم؛ همچون فلوجه آزادسازی و پاکسازی خواهد شد. برخی نقاط کوچک در صحرای الانبار که آن نیز اهمیت چندانی ندارد، چون بعد از عملیات موفقیت آمیز موصل، خود به خود سقوط خواهد کرد.

بعد از آن ما به تعقیب تروریست‌ها در خارج عراق یعنی "الرقه"، "دیرالزور" و عمق سوریه خواهیم رفت تا از عدم بازگشت آنان به عراق اطمینان حاصل نمائیم.

*وضعیت نیروهای مردمی و ارتش برای مقابله با آن‌ها به چه صورتی است؟

بسیج مردمی عراق نیروهایی با عقیده راسخ و با آموزش‌های پیشرفته و مهارت بالا در جنگ شهری هستند که تا به اینجای کار، قدرت و توانایی خود را با آزادسازی و پاکسازی مناطق مختلف عراق از لوث وجود تروریسم؛ به همگان اثبات کرده‌اند.

البته اگر مداخله‌های آمریکا، ائتلاف زیر نظر او و خیانت برخی از سیاستمداران عراق نبود؛ خیلی قبل‌تر داعش در این کشور نابود شده بود.

اما درباره ارتش عراق باید بگویم که آمریکا در طول مدت اشغال عراق سعی کرد تا ارتش این کشور را از بین ببرد و آن را به صورت یک «ارتش نمادین» در آورد. البته برخی از این کارها نیز به نتیجه رسید و شماری از افسران بعثی فاسد بعد از اشغال عراق مزدور آمریکا شدند، ولی در زمان هجوم داعش به عراق؛ خوب و بد مشخص شدند و پس از رونمایی فرماندهان مخلص، افسران فاسد از ارتش اخراج گشتند.

ارتش جدید از طریق مشارکت در عملیات مشترک با گروه‌های مقاومت توانست تجارب خوب و روحیه مبارزه طلبی را کسب کند، از این رو دولت باید توجه ویژه‌ای به ارتش داشته باشد و در جهت قدرتمندتر کردن آن تلاش نماید و اجازه ندهد ارتش باری دیگر به اوضاع سابق بازگردد.

*علت مخالفت‌ها در داخل عراق با اصلاحات حیدر العبادی چیست؟

به عقیده من، مخالفان، این کار را اساساً اصلاحات نمی‌دانند، بلکه آن را تقسیم قدرت بین برخی گروه‌ها برای به حاشیه راندن گروه‌های دیگر بیان می‌کنند.

برخی گروه‌ها نمی‌خواهند جایگاه سیاسی خود را از دست بدهند، حتی اگر کارهایشان به ضرر عراق باشد و برخی نیز اعتقاد دارند که فعالیت‌های حیدر العبادی اصلاحات نیست، تعویض برخی از وزراء با شخصیت‌های دیگر است که اساساً هیچ سودی در جهت از بین بردن فساد موجود در عراق نخواهد داشت.

عراق نیازمند اصلاحات گسترده‌ای است که همه موسسات دولت را از درمانگاه و مدرسه تا وزارتخانه را شامل شود و این اصلاحات رخ نخواهد داد مگر با هشیاری ملت و اصرار بر اصلاح نظام سیاسی و قانون اساسی عراق که زیر نظر آمریکایی‌ها تصویب شد.

*به نظر شما، نقش کشورهای خارجی در طولانی شدن حضور داعش در عراق چه اندازه محسوس بوده است؟

کشورهای عربی باید نقش مثبتی در جهت مقابله واقعی با تروریسم در عراق و سوریه ایفا  و از این دو کشور برای نابودی جبهه تکفیر پشتیبانی می‌کردند. ولی متاسفانه نقش آن‌ها کاملاً منفی بود و آنان از داعش حمایت کردند.

ما به کرّات تسلیحات و مواد غذایی بسیاری که متعلق به کشورهای عربستان سعودی و قطری بود را در پایگاه‌های تروریست‎ها کشف کرده‌ایم و نقش ترکیه و آمریکا نیز همین گونه است.

گروه تروریستی و مسلمان نمای داعش توسط آمریکا و با اموال کشورهای عربی معلوم الحال برای «از بین بردن اسلام از داخل» تشکیل شده است. پس این کشورها نقش به سزایی در قدرت گرفتن داعش داشته‌اند.

*نقش آفرینی حشد شعبی در عراق بعد از سقوط داعش در این کشور به چه صورتی خواهد بود؟

بسیج مردمی (الحشد الشعبی) در حال حاضر یکی از موسسه‌های نظامی و امنیتی مهم کشور عراق به شمار می‌آید، چراکه بسیج مردمی تمام گروه‌های مقاومت اسلامی عراق را شامل می‌شود و لذا می‌بینیم که آمریکا، مزدورانش و سیاستمداران داعش‌پسند در عراق همیشه سعی در تضعیف کردن روحیه مقاومت رزمندگان بسیج مردمی دارند تا آن را یک تشکیلات نظامی صوری تلقی کنند و در آینده نیز آن را به طور کامل از بین ببرند.

ما به عنوان گروه‌های مقاومت اسلامی، دولت عراق را از این نقشه‌ها برحذر داشتیم و شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی شرافتمند عراق را برای مقابله با این توطئه دعوت کردیم که نتیجه آن نیز تبدیل حشد شعبی به نیروی رسمی نظامی عراق شد.

در مجموع، بسیج مردمی یک موسسه تابع دولت عراق است و ما در این جایگاه، فقط دولت را نصیحت می‌کنیم. اما روی دیگر سکه، مقاومت اسلامی عراق است که به تمام توطئه گران به ویژه سیاستمداران داعش‌پسند، آمریکا و اعراب مرتجع منطقه می‌گوییم: «ما هر دستی که علیه مقاومت عمل کند را قطع می کنیم و فقط ملت عراق نماینده مقاومت است نه خائنان».

*در روزهای گذشته شاهد تغییر نام «جبهة النصرة» به «جبهة فتح الشام» توسط سرکرده آن بودیم. با توجه به حضور چندهزار رزمنده مقاومت اسلامی نُجَباء در جبهه‌های سوریه، این موضوع را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جبهة النصرة یک گروه تروریستی مجرم است که بطور مستقیم توسط قطر پشتیبانی می‌شود و آنچه رخ داد همان سیاست آمریکا بود که بر نیرنگ، فریب، دروغ و کشتار بی‌گناهان پایه‌گذاری شده است.

تغییر نام جبهة النصرة پس از توافق روسیه و آمریکا در خصوص بحران سوریه صورت گرفت که آمریکایی‌ها می‌خواهند از این طریق، لباس تروریسم را از تن جبهة النصرة درآورده و لباس معارضان معتدل را بر تن آن کنند.

ما در مبارزه با گروه‌های تروریستی هیچ فرقی میان جبهة النصرة و سایرین از حیث عقیده باطل و انجام جنایات وحشتناک مشاهده نکرده‌ایم، لذا جبهة النصرة سعی دارد تا با استفاده از روش سردمداران خود که همان نیرنگ است جایی برای خود در میان معارضان مورد قبول آمریکا باز کند.

این موضوع تازگی ندارد، چراکه رژیم آل سعود نیز با مولفه‎های قتل عام، تروریسم، خونریزی و حمله به اماکن مقدس تاسیس شد و سپس با استفاده از پشتیبانی غرب به عنوان شریک استراتژیک آمریکا و اسرائیل در صحنه حضور پیدا کرد. پس بطور کلی، این سیاسیت های بلوک غرب برای جوامع اسلامی "جدید نیست".

*با توجه به این تغییر نام، آیا حامیان این گروه تروریستی قصد دارند آن را وارد روند مذاکرات کنند؟

بله، صد در صد. آن‌ها به دنبال همین امر هستند. البته نقشه اول حامیان تروریسم، تقسیم تروریست‌های جبهة النصرة میان گروه‌های تروریستی مورد قبول آمریکا بود که با شکست مواجه شد. اکنون پس از شکست نقشه اول، نقشه دوم که تغییر نام این گروه تروریستی است به اجرا درآمد.

کد خبر 3746130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha