به گزارش خبرنگار مهر، رضا صالحی امیری پیش از ظهر پنجشنبه در نخستین همایش ملی «همایش ملی زبان و هویت» که در تالار وصال هتل هما با حضور صاحب نظران و فرهنگوران برگزار شد، ضمن تقدیر از برگزاری چنین رویداد با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله هاشمی رفسنجانی عنوان کرد:سرزمین فارس به ویژه شیراز رمز و راز خاصی دارد که نیازمند بازشناسی از سوی استاید فرهنگ و ادب است.
وی با این باور که خورشید فرهنگ از فارس طلوع می کند، اظهار کرد: هویت، ادب، تمدن، شعر و همه داشته های فرهنگی ایران وابسته به استان فارس است.
صالحی امیری با توجه به اینکه در همایش زبان فارسی و هویت ملی قبل از هر چیزی در این خطه بهشت آسا باید نام کسانی را گرامی داشت که در حفظ و اشاعه زبان و هویت کوشیدند، افزود: امروز پس از گذران قرن ها در این خطه زرخیز از پاسداشت زبان و هویت ملی سخن می گوییم.
وزیر فرهنگ و ارشاد با بیان اینکه چاره ای جز شناخت و درک هویت خویش وجود ندارد، عنوان کرد: برای درک همه جانبه ارزش های انسانی ناگزیر به شناخت هویت واقعی خویش هستیم؛ گویی هویت روح یک جامعه است که از این رو هویت را عوامل ملی آن شکل می دهند، در این میان هر ملتی برای تثبیت هویت نیازمند زبان ملی است. در سرزمین ما زبان فارسی پیونددهنده این هویت ملی است.
وی در عین حال با اشاره به اینکه در انبوه بحران های موجود و درجهان کنونی باید به یاد داشت هویت ملی با زبان ملی پیوندی ناگسستنی دارد، افزود: نمادهای ملی همچون پرچم، اعیاد، سنت ها و اسطوره ها مولفه های هویت ایرانی است که زبان یکی از مهمتری مقوله ها به شمار می رود، بلکه در ساخت واقعیت ها تاثیرگذار است. بی شک هویت و حس ملی ایرانی بر پایه زبان و تاریخ استوار شده است.
صالحی امیری حفط زبان را ضرورت انکار ناپدیر دوره کنونی دانست و تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم زبان ملی بزرگترین سرمایه ایرانیان است؛ زبان فارس زبان شعر و ادب و عرفان است و گسترش دهنده کلمه طیبه است.
وی در ادامه زبان و ادبیات کلاسیک پرآوازه ایرانیان عنوان کرد و ادامه داد: هویت ملی ایرانیان و تاریخ و سرزمین و دین بر اساس زبان فارسی استوار است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ورود واژگان بیگانه به زبان فارسی را یکی از دغدغه های دائمی دانست و گفت: همگان را به یافتن راه گریزی از آن باید برانگیخت و به یاد داشت صرف ورود واژگان بیگانه نمی تواند به آن آسیب برساند، چراکه زبان فارسی تداوم داشته و با دیگر زبان ها ارتباط خود را حفظ کرده است.
وی در پایان با اشاره به اینکه عنصر اصلی و پایه ای تداوم هویت ملی، زبان است، افزود: باید در اندیشه تولید فرهنگی در حوزه زبانی باشیم و برای تقویت زبان فارسی و هویت ملی و مذهبی کوشید.
به گزارش خبرنگار مهر، نخستین همایش ملی «همایش ملی زبان و هویت» با حضور استادان دانشگاه، صاحبنظران و فرهنگوران ملی در شیراز به کار خود پایان می دهد.
نظر شما