به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن طالبیان پیش از ظهر امروز نشست هم اندیشی توسعه گردشگری معماری در یزد اظهار داشت: مقاومت بناهای خشتی در برابر حوادث طبیعی، فرسایش و ... موضوعی ثابت شده است به نحوی که حتی در برخی کشورهای اروپایی نظیر فرانسه دوباره به سمت این بناها روی آورده اند.
وی بیان کرد: در شرایطی که کشورهای پیشرفته به احداث ساختمانهای خشتی روی آورده اند، این امر در کشور ما که خاستگاه و مهد معماری بناهای خشتی است، مورد بی توجهی قرار گرفته است.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از یزد به عنوان استانی دارای بناهای خشتی متعدد یاد کرد و افزود: این بناها بیشترین مقاومت را در برابر زلزله دارند.
طالبیان خاطرنشان کرد: مقاومت بناهای خشتی در برابر زلزله در زلزله بم و حتی زلزله اخیر کرمانشاه به اثبات رسیده بنابراین می توان در احداث ساختمانهای ضد زلزله از مصالحی نظیر خشت و گل استفاده کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ثبت جهانی شهر و بافت تاریخی یزد اظهار داشت: ثبت جهانی یزد دستاورد بزرگی برای کشور ما است و حتی در عرصه دیپلماسی فرهنگی کمک قابل توجهی برای کشور خواهد بود.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تاکید کرد: به طور قطع ثبت جهانی بافت تاریخی یزد، پیامدهای مطلوبی از جمله تبلیغات و افزایش شمار گردشگر، اختصاص اعتبار مالی برای مرمت بناها و توجه بیشتر به این شهر به دنبال دارد.
وی از معماری یزد به عنوان یکی از شاخصههای بسیار مهم در زمینه ثبت جهانی بافت تاریخی این شهر یاد کرد و افزود: سازه هایی نظیر بادگیر، قنات، ساختمانهای خشتی و گلی و ... همه و همه در کنار یکدیگر مجموعه زیبایی از هماهنگیهای هوشمندانه در زندگی بشر ایجاد کرده این امر امروز توجه مجامع جهانی را به خود جلب کرده است.
نظر شما