پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۰۱

معاون استاندار مرکزی در گفت‌وگو با مهر مطرح کرد؛

سرمایه‌گذاران گرفتار بخشنامه‌ها/تسهیل فرآیند اشتغالزایی ضروری است

سرمایه‌گذاران گرفتار بخشنامه‌ها/تسهیل فرآیند اشتغالزایی ضروری است

اراک-معاون اقتصادی استاندارمرکزی معتقداست سرمایه گذاران وکارآفرینان در روند اداری گرفتار حجم عظیمی ازقوانین دست وپاگیر و بخشنامه‌های زائد هستند که بخشی ازاین مشکل باید به صورت استانی حل شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها، پریسا مامقانی نژاد: در حال حاضر مسائل اقتصادی به یکی از پرمباحثه ترین موضوعات در کشور مبدل شده که استان مرکزی نیز به عنوان یک استان صنعتی و اقتصادی از این قاعده مستثنی نیست.

در این استان طی چند سال اخیر شاهد تراز مثبت تجاری و افزایش چشمگیر صادرات نسبت به واردات بودیم به طوری که در سال ۹۶ برای نخستین بار حجم صادرات استان مرکزی به مرکز یک میلیارد دلار رسید.

اما در کنار این نکات مثبت، استان مرکزی هم اکنون با مشکلات مختلفی در حوزه اقتصادی دست و پنجه نرم می کند که بارزترین آن نیمه فعال بودن بخشی از واحدهای صنعتی به علت مسائل اقتصادی، مشکلات کارگری و حقوق های معوقه برخی صنایع، بیکاری(باوجود ثبت سه هزار واحد صنعتی) و... است.

سال ۹۷ از سوی رهبر معظم انقلاب سال حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری شده که قطعا این نام با موضوع اقتصاد گره خورده، بنابراین در استان هایی همچون مرکزی که در اقتصاد و صادرات کشور نقش ایفا می کنند حل مشکلات اقتصادی اهمیت بسیار پیدا می کند.

سعید فرخی چند ماهی است که سکان امور اقتصادی استان مرکزی را به عنوان سرپرست معاونت و سپس معاون استاندار در دست گرفته و با توجه به فعالیت چند ماهه در این عرصه با وی به گفت و گو نشسته ایم تا راهکارهای معاون استاندار را برای حل مشکلات اقتصادی استان جویا شویم.

در حال حاضر وضعیت اقتصادی استان مرکزی را چگونه ارزیابی می کنید؟

به عنوان مسئول حوزه اقتصادی استانداری اعتقاد دارم که وضعیت اقتصادی استان مرکزی خیلی نابسامان نیست، اما با وضعیت مطلوب فاصله بسیار داریم. به طور مثال استان مرکزی طبق آخرین آمار در سال ۹۶ با ۷.۹ درصد کمترین نرخ بیکاری را در سطح کشور به خود اختصاص داده و این در حالی است که میانگین نرخ بیکاری در کشور بیش از ۱۲ درصد است.

همچنین سال گذشته با جهش ۴۶درصدی نسبت به سال ۹۶، صادرات استان مرکزی به حدود یک میلیارد دلار رسید و در رابطه با واحدهای صنعتی نیز از بین دو هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی استان، تنها ۸۷ واحد با مشکل روبرو هستند و حقوق کارگران آنها معوقه شده است. با این وجود بر این عقیده هستیم که جای کار فراوانی در حوزه اقتصادی استان مرکزی وجود دارد تا بتوانیم به شرایط رضایت بخش برسیم.

تسهیلات رونق تولید تاکنون در استان مرکزی چند واحد صنعتی را پوشش داده و مجموعا چه میزان تسهیلات پرداخت شده است؟

از ابتدای سال ۹۵ که پرداخت تسهیلات رونق تولید به واحدهای صنعتی و کشاورزی در کل کشور آغاز شده تا پایان سال ۹۶ یعنی ظرف مدت دو سال، دو هزار واحد صنعتی استان مرکزی از این تسهیلات برخوردار شده اند که حدود دو سوم صنایع استان را شامل می شود، تسهیلات پرداخت شده به صنایع نیز بالغ بر یک هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان است که عملکرد حوزه بانکی استان نیز در این زمینه نسبتا مطلوب بوده است.

با توجه به ظرفیت های استان مرکزی در حوزه سرمایه گذاری، وضعیت فعلی سرمایه گذاری در استان چگونه است؟

طی سال های اخیر سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی با افزایش روبرو بوده است. تاکنون یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی انجام شده که ۵۵۰ میلیون دلار آن مربوط به چند سال اخیر است. پیگیری و فراهم سازی زمینه برای جذب سرمایه گذاری به استان  مرکزی در سال جاری مدنظر است.

هم اکنون وضعیت کسب و کار را در استان مرکزی چگونه ارزیابی می کنید؟

استان مرکزی در موضوع وضعیت فضای کسب و کار هم اکنون رتبه سوم را در کشور دارد، البته هم اکنون وضعیت کسب و کار در کل کشور مطلوب نیست، بنابراین این رتبه سوم بر مبنای وضعیت نامطلوب کل کشور کسب شده و اگر این شرایط را با معیارهای جهانی مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که فاصله بسیار وجود دارد.

در حوزه اشتغال برنامه سال جاری در استان مرکزی برچه مبنایی است؟

عمده تمرکز حوزه اقتصادی این استان در سال جاری بر موضوع اشتغال معطوف خواهد بود و پیگیری ایجاد اشتغال برای تحصیل کرده ها و فارغ التحصیلان را در دستور کار داریم. بر این مبنا مهمترین کاری که باید انجام شود ایجاد زمینه اشتغال در استان با جذب سرمایه گذاری و پیگیری برای تداوم و حفظ اشتغال موجود است.

ایجاد اشتغال کامل و پایدار از مولفه هایی است که باید مورد توجه باشد چراکه در حوزه اشتغال با مشاغل ناپایدار مشکلی از جامعه و مردم رفع نمی شود و علاوه بر تداوم دغدغه های معیشتی و اقتصادی، احساس ناامنی و مشکلات دیگر نیز بروز خواهد کرد.

سال گذشته چه تعداد شغل در استان مرکزی ایجاد شده و تعداد مذکور چقدر با برنامه پیش بینی شده فاصله دارد؟

در سال گذشته حدود ۹هزار مورد شغل در استان مرکزی ایجاد شده که برنامه مقرر برای تعداد شغلی که باید در این سال در استان ایجاد می شد حدود یازده هزار مورد بوده است. جذب سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار زمینه را برای افزایش تعداد مشاغل جدید ایجاد می کند و در کنار آن دستگاه ها نیز بایستی با متقاضیان مجوز و... برای اشتغال همکاری داشته باشند.

ضرورت حمایت از سرمایه گذاری و کارآفرینی در صحبت های شما مورد تاکید قرار گرفت، باتوجه به فرآیند بوروکراتیک و خسته کننده ای که بر اینگونه اقدامات حاکم است، چطور این حمایت می تواند محقق شود؟

اعتقاد دارم که فرآیند سرمایه گذاری از ابتدا تا زمان اجرایی شدن، فرآیندی بسیار طولانی و فرسایشی است که بخشی از آن ناشی از قوانین دست و پاگیر و بخشی نیز مربوط به دستورالعمل ها و بخشنامه هایی است که در کنار قوانین قرار گرفته اند و شرایط را دشوارتر کرده اند.

در واقع نظام بوروکراتیک حاکم در این حوزه به هیچ وجه نظام تسهیل گری نبوده و پُر از اقدامات زائد است، این فرآیند باید کوتاه و تسهیل شود و بسیاری از این اقدامات را می توان در استان انجام داد و نیاز به تصمیم گیری ملی نیست.

امسال سال حمایت از کالای ایرانی نام نهاده شده و این امر ارتقای کیفیت محصولات را می طلبد که نیازمند نوسازی تجهیزات تولید است، در این زمینه در استان چه برنامه ای دارید؟

در این زمینه استفاده از ابزارها و منابع مالی جدید همچون صندوق توسعه ملی و اعطای تسهیلات نوسازی از محل اعتبارات رونق تولید در دستور کار است.

راهکار دیگر این است که واحدهای صنعتی با پیدا کردن بازارهای جدید در سطح جهانی، رقابت پذیری تولیدات خود را افزایش داده و با ارتقای مراودات مالی، توان لازم را برای نوسازی تجهیزات تولید خود فراهم کنند. آن دسته از واحدهای صنعتی نیز که در شرایط فعلی توان این اقدام را ندارند، پیگیری خواهیم کرد تا تسهیلات نوسازی به آنها اعطا شود.

کد خبر 4276180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha