دکتر محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه گفت : وزارت بهداشت برای رفع موانع تحصیلی نخبگان و برگزیدگان تصمیمات مناسبی اتخاذ کرده و بر اساس آئین نامه استعدادهای درخشان راه ادامه تحصیل و ارتقاء نخبگان به رشته های بالاتر دانشگاهی را فراهم کرده است.
تشکیل دفتر امور نخبگان در همه دانشگاه های علوم پزشکی برای رسیدگی مناسب به امور این افراد و بستر سازی و ایجاد مراکز، اماکن و شرایطی که نخبگان در آن شرایط بتوانند تحصیل و تحقیق کنند از دیگر فعالیت های مهم وزارت بهداشت در حمایت از نخبگان گروه پزشکی است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: مراکز تحقیقاتی در رأس مراکزی قرار دارند که پژوهشگران علوم پزشکی می توانند در آن حضور پیدا کنند. اگر وزارت بهداشت بتواند زمینه بیشتری برای حضور پرنشاط و خلاق نخبگان در این مراکز ایجاد کند شاید بهترین پاسخ را به فرمایشات مقام معظم رهبری داده است.
وی تقویت این مراکز را یکی از برنامه های اصلی وزارت بهداشت دانست و گفت: در جهت گیری ها و تصمیم گیری های که در اختیار وزارت بهداشت بوده علاوه بر تقویت این مراکز، پرورش بیشتر کمیته های تحقیقات دانشجویی نیز در دستور کار قرار گرفته و به طور جدی حمایت می شوند.
معاون وزیر بهداشت از ایجاد دوره های آموزش عالی در سطوح دکتری برای نخبگان خبر داد و گفت: با ایجاد این دوره ها در سطوح دکتری و دکتری تخصصی Ph.D با همکاری علمی مراکز پژوهشی و دانشگاهی زمینه های بهتری برای رشد نخبگان فراهم می شود.
محققی تصمیمات وزارت بهداشت در بخش نخبگان و برطرف کردن موانع برای آنها را مطابق با تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم و سایر مراجعی که این بحث را دنبال می کند، خواند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از تدوین آئین نامه دانشجویان استعدادهای درخشان وزارت بهداشت خبر داد و گفت: آئین نامه و اساسنامه استعدادهای درخشان در وزارت بهداشت تهیه شده است.
دکتر حسین ملک افضلی به مهر گفت : بر اساس این آئین نامه استعدادهای درخشان در دانشگاه ها شناسایی و مزایایی برای آنها فراهم می شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مزایایی که به این دانشجویان داده می شود امکان تحصیل همزمان در دو رشته است. این دانشجویان می توانند علاوه بر تحصیل در رشته های گروه پزشکی در رشته های دیگر نیز که مورد علاقه آنها است در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به تحصیل بپردازند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: چگونگی شناسایی این استعدادهای درخشان به دانشگاه ها نیز اعلام شده است.
وی با اشاره به اقداماتی که در وزارت بهداشت برای تشویق دانشجویانی که از سطح علمی خوبی برخوردارند، گفت: به تازگی در حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت دانشجویانی که کارهای برجسته ای انجام داده اند به معاونت تحقیقات و فناوری معرفی می شوند و در کمیته سه نفره پایان نامه های آنان، نمرات تحصیلی و انتشارات زمان دانشجویی، شرکت در کنگره ها بررسی می شوند و به آنها نمره داده می شود .
ملک افضلی یاد آور شد: بر اساس این نمره ها دانشجویان طبقه بندی می شوند و به حوزه معاونت آموزشی معرفی می شوند و آنها امتیازاتی برای آنها در نظر می گیرند که از جمله این است که این افراد سربازی خود را در مراکز تحقیقاتی و فعالیت های علمی طی خواهند کرد.
نظر شما