به گزارش خبرنگار مهر در کرج ، اینکه تا چه اندازه وعده های مسئولان در این خصوص محقق می شود بحثی است که نیازمند زمان است اما در نزدیکی دومین کلانشهر کشور و در مسیر چهارمین جاده زیبای جهان یعنی جاده چالوس، حتی یک کتابخانه هم وجود ندارد.
در طول مسیر پرپیچ و خم این جاده حدود 96 روستا وجود دارد که بیش از 70 روستای آن دارای جمعیت و در تمام طول سال فعال هستند و اغلب جمعیت این روستاها مانند سایر نقاط کشور مربوط به جوانان است اما کتابخانه ای برای پرکردن اوقات فراغت جوانان این بخش از شهرستان کرج وجود ندارد.
تقریبا همه ساکنان این جاده زیبا در کارهای باغداری ، رستوران داری و کشاورزی هستند و در فصول سرد سال که معمولا در این جاده طولانی تر از سایر نقاط است روستائیان منطقه اوقات فراغت بسیاری دارند .
شب های طولانی زمستان ، بسته شدن جاده و قطع ارتباط آن با کرج ، قطع گیرنده های تلویزیونی به دلیل بارش سنگین برف و مسائلی از این دست کتاب را به بهترین وسیله برای پرکردن اوقات فراغت ساکنان این روستا به خصوص جوانان تبدیل می کند اما در طول این جاده حتی یک کتابخانه وجود ندارد تا پاسخگوی نیاز علاقه مندان به کتاب باشد.
شاید در شهرها جوانان به دلیل دسترسی به امکانات بیشتر فرصت سرزدن به کتابخانه ها را نیابند اما در روستاها که امکانات تفریحی و جنبی کمتر است کتابخانه می تواند مامنی برای جوانان پرشور روستایی باشد.
یکی از روستائیان ساکن در روستای ارنگه جاده چالوس به خبرنگار مهر گفت: اغلب ساکنان جاده چالوس حتی قدیمی های روستاها سواد دارند اما کتابخانه ای در جاده چالوس وجود ندارد تا برای مردم قابل استفاده باشد.
محسن گل محمدی افزود: چند سال پیش یک خانه ترویج و کتابخانه در روستای کندر که بزرگترین روستای جاده چالوس است، افتتاح شد که هم اکنون سالهاست درب آن بسته است و کتابهای آن خاک می خورند.
وی خاطرنشان کرد: هر چند دسترسی به این کتابخانه از آنجایی که داخل یکی از روستاها قرار داشت برای ساکنان سایر روستاها مشکل بود اما به هر حال مایه امید روستائیان بود اما پس از چند سال یک جلد کتاب به این کتابخانه افزوده نشد به نحوی که همه کتابهای آن توسط مردم منطقه مطالعه شد و کتابی نخوانده باقی نماند.
ذاکری از ساکنان روستای دره سر نیز به مهر گفت : تنها کتابخانه جاده 150 کیلومتری چالوس هیچ کتابی برای عرضه به مخاطبان ندارد و هم اکنون این کتابخانه به محل تشکیل جلسات شورای روستا تبدیل شده است .
وی افزود: جوانان قانع و کم ادعای جاده چالوس بسیار نیازمند وجود یک کتابخانه غنی و پربار هستند و بارها از مسئولان تقاضای تجهیز کتابخانه روستای کندر را کرده اند اما تاکنون نتیجه ای نگرفته اند.
ذاکری یادآور شد : صدها تن از ساکنان این روستا دانشجو هستند ، تعدادی قابل توجهی دانش آموز نیز در روستاهای این جاده زندگی می کنند ضمن آنکه اغلب مردم منطقه باسواد هستند اما شبهای طولانی و سرد زمستان هیچ کتابی برای مطالعه در این منطقه وجود ندارد.
مسئول شورای یکی از روستاهای جاده چالوس نیز در این خصوص اظهار داشت: بارها به مسئولان اداره ارشاد موضوع را گزارش کرده ایم و تقاضای احیای کتابخانه جاده چالوس را کرده ایم اما جز وعده چیزی نشنیده ایم.
حسین یاری نژاد خاطرنشان کرد: به جای این که کتابها را در قفسه های تنگ کتابخانه های شهر به زور جای بدهند تعدادی از آنها را به روستاها بفرستند تا ضمن جلب رضایت روستائیان در بحث توسعه فرهنگ کتابخوانی نیز گامی برداشته شود .
نظر شما