به گزارش خبرنگار مهر، دوم آذر ماه سالگرد تولد دکتر علی شریعتی اندیشمند معاصر ایرانی است. به همین مناسبت شنبه سوم آذرماه سمپوزیومی با عنوان «علی شریعتی و آینده تفکر در ایران در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
سید جوادمیری عضو هئیت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دبیر این سمپوزیوم گفت: از تمامی علاقمندان در حوزه های مختلف علوم انسانی دعوت می کنیم چکیده های خود را تا دهم آبان به آدرس ایمیل seyedjavad@hotmail.com بفرستند.
وی افزود: اولین دوره این سمپوزیوم با عنوان شریعتی و آینده علوم انسانی سال ۱۳۹۴ برگزار شد و امسال دومین دوره آن با عنوان «علی شریعتی و آینده تفکر در ایران» برگزار می شود. در اولین دوره این سمپوزیوم علاوه بر میهمانان داخلی، میهمان خارجی هم داشتیم ولی در دوره دوم میهمانان داخلی هستند و سمپوزیوم در سطح ملی است.
میری ادامه داد: مقالات ارسال شده توسط داورانی از انجمن جامعه شناسی ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی داوری می شود. پس از آن ارسال کنندگان مقاله ، چکیده مقالات خود را در روز همایش ارائه می دهند و سپس اصل مقاله را هم در اختیار ما قرار می دهند. در نهایت هم در اسفندماه کتابی که شامل این مقالات برگزیده است توسط انتشارات نقد فرهنگ منتشر می شود. کتاب چکیده مقالات هم روز برگزاری سمپوزیوم منتشر می شود و در درسترس علاقمندان قرار می گیرد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اضافه کرد: در این دوره از سمپوزیوم تلاش کردیم که همه مباحث را فقط معطوف به شریعتی نکنیم و به کارهای تطبیقی هم بپردازیم، چون شریعتی در گفتگو با همه متفکران دنیا بود. ضمن اینکه قرار است در این سمپوزیوم به مسائل کمتر توجه شده راجع به شریعتی بپردازیم. به عنوان مثال بحث های بسیاری راجع به بی توجهی شریعتی درباره ایران و هویت وجود دارد مبنی براینکه شریعتی توجهی به هویت و تمدن ملی نداشته است. مشابه چنین بحث هایی در دومین سمپوزیوم شریعتی مورد توجه قرار می گیرد. نواندیشی و اصلاح دینی، نگاه شریعتی به ادیان دیگر و ... از دیگر مباحثی است که به آنها پرداخته می شود.
میری در ادامه به محورهای اصلی سمپوزیوم اشاره کرد و گفت: محورهای این سمپوزیوم عبارتند از: شریعتی و زن و فمینیسم، شریعتی و تفسیر متون مقدس، شریعتی و رسالت ادیان، شریعتی و نظریه های کلاسیک در علوم اجتماعی، شریعتی و اسلامشناسی، شریعتی و نظریه امت و امامت، شریعتی و مکتب فرانکفورت، شریعتی و نواندیشی دینی، شریعتی و آینده تفکر، شریعتی و هویت ملی و مسئله ایران، شریعتی و نظریه های زبانی، شریعتی و گفتمان فلسفی، شریعتی و عرفان و تصوف، شریعتی و تاریخ و شناخت ادیان، شریعتی و اسطوره، شریعتی و غرب و غربزدگی، شریعتی و متفکران معاصر ایرانی، شریعتی و سنت اگزیستانسیالیسم، شریعتی و مارکسیسم، شریعتی و تشیع، شریعتی و شعرای کلاسیک ایرانی، شریعتی و سنت هلنی یونانی، شریعتی و روحانی و شریعتی و بنیادگرایی و افراطیگری مذهبی.
وی در ادامه اشاره کرد: البته حوزه های دیگری که مربوط به شریعتی پژوهی باشد نیز مورد قبول هیئت داوری قرار خواهد گرفت.
دبیر دومین سمپوزیوم «علی شریعتی و آینده تفکر در ایران» در پایان گفت: دومین سمپوزیوم «علی شریعتی و آینده تفکر در ایران» روز شنبه سوم آذرماه از ساعت ۸صبح تا ۲۰ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
نظر شما