به گزارش خبرنگار مهر، صبح چهارشنبه و همزمان با سراسر کشور بیستمین مانور زلزله در مدارس شهرستان های استان تهران از جمله؛ پردیس، دماوند، قرچک، فیروزکوه، پیشوا، پاکدشت و آبسرد برگزار شد و طی آن دانش آموزان مدارس با تمرین این مانور مهارت هایی را جهت مواجه با زلزله آموختند.
برپایی مانور زلزله در مدرسه شمس تبریزی پردیس با حضور حسینعلی سلیمانی فر رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر پردیس و با همکاری آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری پردیس، نیروی انتظامی، هلال احمر، اورژانس و سایر دستگاه های این شهرستان برگزار شد و دانش آموزان با کمک های اولیه امداد رسانی در زلزله به خوبی آشنا شدند.
آموزش کودکان، ایمن سازی مدرسه، اجرای مانور، انتقال مجروحان، مداوای مصدومان، اعزام به بیمارستان از مراحل مانور در این شهرستان به شمار رفت.
حسینعلی سلیمانی فر، رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر پردیس در حاشیه برگزاری این مانور در گفتگو با خبرنگار مهر ارائه آموزش و انجام تمرینهای مدیریت بحران را دو مقوله مهم در برگزاری مانور زلزله دانست و اظهار داشت: هدف از برگزاری این مانور، ارتقای آمادگی در مقابله با حوادث است.
سلیمانی فر با بیان اینکه مدارس از دیرباز یک آزمون همیشگی برای مدیریت بحران و اسکان آسیب دیدگان بوده است، گفت: مانور و افزایش اطلاعات جامعه هدف در مقوله آمادگی درزمینهٔ مقابله با بحرانها باعث کاهش تلفات در هنگام وقوع زلزله و اتفاقاتی از این دست میشود.
در شهرستان قرچک نیز این مانور با انسجام و نظم و با حضور بیش از 50 هزار دانش آموز این شهرستان برگزار شد.
بهمن خطیبی، سرپرست فرمانداری قرچک نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اجرای مانورهای حوادث غیر مترقبه مانند زلزله در مدارس و با مشارکت دانش آموزان اظهار داشت: در مقوله مقابله با حوادث غیر مترقبه هر چقدر فرهنگ سازی بیشتر باشد و آموزش ها به صورت گروهی و در مقاطع مختلف دانش آموزی در مدارس اجرا شود بیشتر می توانیم از آسیب های ناشی از این حوادث که گاها در اثر اطلاعات کم و عدم آموزش رخ می دهد را شاهد باشیم.
خطیبی در ادامه با بیان اینکه برگزاری مانور فرصت مناسبی برای تغییر ذهنیت برای رفتار سازی مردم برای تحمل بهتر و تاب آوری جامعه در مواقع بحرانی است، خواستار همکاری دستگاه های مرتبط برای برگزاری هرچه بهتر این مانور شد و افزود: همه دستگاه های ذیربط به برگزاری بهتر مانور به همراه بومی سازی توجه داشته باشند و اشرافیت کامل به برنامه و سناریوی مانور در جهت بهتر برگزار شدن مانور داشته باشند.
سرپرست فرمانداری قرچک نهادینه سازی آموزش افراد در مانور در جهت توانمندسازی آنها، شناسایی افراد معتمد برای مواقع بحرانی و آموزش های تئوری برای آگاه سازی افراد جامعه را از ضروریات امروز برشمرد و گفت: شعار های ارائه شده در این روز که شامل مدرسه ایمن، جامعه تاب آور است به خوبی بیانگر عمق اهمیت این مانور است.
جبرئیل رابطی سرپرست جمعیت هلال احمر شهرستان پیشوا نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، در باره مانور زلزله در این شهرستان گفت: سازمان جوانان مبنی بر اجرای مانور زلزله در مدارس، طبق هماهنگی به عمل آمده با اداره آموزش و پرورش شهرستان یک مدرسه را بعنوان مدرسه نمونه مجری مانور زلزله معرفی کرد.
رابطی افزود: دانش آموزان بهره وران اصلی آموزش ها و مانور زلزله هستند که در آینده به عنوان سفیران جمعیت هلال احمر برای ترویج آموزش های خود امدادی در زمان حوادث خدمت خواهند کرد.
بر اساس این گزارش اجرای مانور زلزله برای آمادگی دانشآموزان برابر حوادث غیر مترقبه در مدرسه شهید امیر شعبانی آبسرد، دبیرستان دخترانه بیتا قبائیان شهر فرون آباد پاکدشت، آموزشگاه شهدای معلم دوو با شعار «مدرسه ایمن جامعه تاب آور » شهر قدس برگزار شد.
شایان ذکر است، از موضوعاتی که در این مانور به دانش آموزان آموزش داده شد شامل؛ آموزش هماهنگی لازم با اداره گاز، آب، برق ، نهاد هلال احمر، آتش نشانی ، اورژانس، برپایی چادر هلال احمر و نحوه آموزش چادر زنی و در خصوص امنیت محوطه مانور عملیات ترافیکی بود.
نظر شما